Facebook Pixel FIBA: Χαμός στο Eurobasket - Πειθαρχικές διαδικασίες από FIBA κατά 4 παικτών και 2 ομάδων
Μπάσκετ
| 2022-09-15 21:51:00

Χαμός στο Eurobasket - Πειθαρχικές διαδικασίες από FIBA κατά 4 παικτών και 2 ομάδων

Sportdog Team
Χαμός στο Eurobasket - Πειθαρχικές διαδικασίες από FIBA κατά 4 παικτών και 2 ομάδων

Τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αναμέτρησης της διοργάνωσης δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να υπάρξουν κυρώσεις.

FIBA: Αρνητικοί πρωταγωνιστές του Τουρκία - Γεωργία ήταν οι Φουρκάν Κορκμάζ και Ντούντα Σανάτζε για τη φάση των ομίλων του Eurobasket, με τους δύο παίκτες να δημιουργούν ένταση κατά τη διάρκεια του αγώνα  ενώ η συνέχεια δόθηκε στους διαδρόμους έξω από τα αποδυτήρια όταν πέντε άτομα επιτέθηκαν στον Κορκμάζ και τον γυμναστή της ομάδας.

Τότε η Ομοσπονδία της Τουρκίας ζήτησε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία την εξέταση του υλικού από τις κάμερες του διαδρόμου προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν όσοι πρέπει και μετά από αυτό αποφάσισε να κινήσει ειθαρχικές διαδικασίες κατά των Μπιτάτζε, Σανάτζε, Σενγκέλια και Κορκμάζ που συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από τα αποδυτήρια και κατά των αντίστοιχων ομοσπονδιών, την Τουρκίας και της Γεωργίας, ενώ ζήτησε πό όλες τις πλευρές θα παρουσιάσουν τα δεδομένα και την δική τους οπτική των πραγμάτων πριν ληφθεί οποιαδήποτε οριστική απόφαση.

"Μετά από τις καταγγελίες και από τις δύο ομοσπονδίες σχετικά με τα όσα έγιναν στους διαδρόμους του γηπέδου μετά από το παιχνίδι ανάμεσα στην Τουρκία και την Γεωργία, η FIBA άνοιξε υπόθεση στις 5/9. Μετά από προσεκτική εξέταση του υλικού από τις κάμερες η FIBA κινεί πειθαρχικές διαδικασίες για αντιαθλητική συμπεριφορά κατά των παικτών: Γκόγκα Μπιτάτζε, Ντούντα Σανάτζε, Φουρκάν Κορκμάζ και Τορνίκε Σενγκέλια καθώς επίσης και των αντίστοιχων ομοσπονδιών.

Η FIBA έχει ζητήσει από όλες τις πλευρές να παρουσιάσουν τη θέση τους στην έρευνα πριν οριστικοποιηθεί οποιαδήποτε απόφαση και τιμωρία", αναφέρει η ανακοίνωση της FIBA.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags