Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, στο Κάουνας για να το σηκώσει - Τρέλα στο Λιμάνι με τον... νέο Σπανούλη
Μπάσκετ
| 2023-02-24 23:54:00

Η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, στο Κάουνας για να το σηκώσει - Τρέλα στο Λιμάνι με τον... νέο Σπανούλη

του Pick n' Scroll
Η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, στο Κάουνας για να το σηκώσει - Τρέλα στο Λιμάνι με τον... νέο Σπανούλη

Το απίθανο που πέτυχαν οι Πειραιώτες στην Ισπανία και η κούπα που έρχεται. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει φτιάξει ένα σύνολο που δεν έχει αντίπαλο και δεν μπορεί να περιμένει μέχρι την... απονομή!
 

Ο Ολυμπιακός για ένα ημίχρονο στην Βαλένθια έδειξε να έχει μείνει στο...Ηράκλειο. Εκεί, όπου είχε παρασύρει τα πάντα στα διάβα του πριν από μερικές μέρες και είχε κατακτήσει πανηγυρικά το Κύπελλο Ελλάδας. Στο ημίχρονο, λοιπόν, η Βαλένθια ήταν μπροστά στο σκορ με 45-35 και έδειχνε ικανή να αξιοποιήσει την μέτρια κατάσταση των Πειραιωτών. Εφτανε για τους τελευταίους, όμως, ένα μικρό διάστημα για να φέρουν τούμπα την κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη και με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισαν την παρτίδα. Εκαναν επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο 30-13 και άφησαν πίσω τους αντιπάλους τους, βάζοντας πλώρη για τη νίκη, την οποία και κατέκτησαν με 92-85.

Η άμυνα σε αυτή την τρίτη περίοδο έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αλλά υπήρξαν και δύο παίκτες-κλειδιά. Ο Τόμας Ουόκαπ στο πρώτο ημίχρονο ήταν στον κόσμο του, αλλά στην επανάληψη έδειξε την ποιότητά του. Μεταξύ άλλων έβαλε τρία τρίποντα και σήκωσε την σημασία της... επανάστασης για την ομάδα του. Είχε, όμως, και άξιο συμπαραστάτη. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ συνηθίζει να βγαίνει από τον πάγκο και να δίνει σπουδαίες λύσεις στον Ολυμπιακό. Αυτό έκανε και χθες. Έπαιξε αμυνάρα και την ίδια ώρα στην άλλη άκρη του παρκέ έβαλε καθοριστικά καλάθια, που έδωσαν μεγάλες ανάσες στην ομάδα του Πειραιά.

Αλλά για ένα ακόμη παιχνίδι ο κορυφαίος του παρκέ ήταν ο Κώστας Παπανικολάου. Ο έμπειρος φόργουορντ κάνει τρομερή χρονιά και έχει κάνει τον κόσμο της ομάδας να τον λατρέψει και να τον λέει...νέο Σπανούλη. Ηταν άλλωστε εκείνος, που έδωσε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο Κύπελλο την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Βαλένθια πήγε να αντιδράσει, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Ετσι ο Ολυμπιακός πέτυχε μία ακόμη σπουδαία νίκη και πήρε την εκδίκησή του για την ήττα του πρώτου γύρου από τις «νυχτερίδες». Παράλληλα έκανε τρομερό κουαρτέτο, καθώς κέρδισε στην Ισπανία μετά τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπασκόνια, και την Βαλένθια.

Πιστοποίησε δε για μία ακόμη φορά ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη με τον κόσμο του να περιμένει πως και πως την πρόκριση στο φάιναλ-φορ του Κάουνας και την κατάκτηση της κούπας.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έκλεισε στόματα" ο Μαρσέλο - Έκπληκτοι στο Λιμάνι με αυτό που έκανε στου Ρέντη - Γιατί έφυγε! 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags