Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Δικαίωση Μπαρτζώκα μετά τον Σπανούλη - Σάρας ή Λάσο για ΠΑΟ - Αλλάζει τον Μπέικον ο Σερέλης"
Μπάσκετ
| 2023-02-27 10:00:00

"Δικαίωση Μπαρτζώκα μετά τον Σπανούλη - Σάρας ή Λάσο για ΠΑΟ - Αλλάζει τον Μπέικον ο Σερέλης"

του Γιώργου Κτενά
"Δικαίωση Μπαρτζώκα μετά τον Σπανούλη - Σάρας ή Λάσο για ΠΑΟ - Αλλάζει τον Μπέικον ο Σερέλης"

Η πρόβλεψη για Βεζένκοφ και οι 10 π. Γκριγκόνις αν ήταν στο ΣΕΦ! Σούπερ ανάλυση στο Sportdog.gr για τη μέχρι τώρα πορεία των δύο ομάδων στη σεζόν. Θα μπορέσουν οι Πειραιώτες να πάρουν την Ευρωλίγκα και πού θα βρίσκεται του χρόνου ο Βούλγαρος άσος; Θα βελτιώσει το Τριφύλλι ο νέος προπονητής και ποιος θα είναι ο διάδοχός του;

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μια (ακόμα) πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργίου στο spotdog, για τους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ, τις προοπτικές τους αλλά και την επόμενη μέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τι ισχύει για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, πώς θα μπορούσε να πάρει την Ευρωλίγκα φέτος η ομάδα του και τι βλεπει για το μέλλον του Σάσα Βεζενκοφ; Ποιος προπονητής μπορεί να έρθει το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, τι θα αλλάξει ο Σερέλης και πώς μπορεί να κλέψει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό; ΟΙ απαντήσεις ακολουθούν.

"Δικαίωση Μπαρτζώκα μετά τον Σπανούλη - Θα πάρει Ευρωλίγκα ο Βεζένκοφ - Αυτή είναι η επιτυχία του Ολυμπιακού"

"Ο Ολυμπιακός είναι η μεγάλη δικαίωση του Μπαρτζώκα σε όλα τα επίπεδα, ήταν ο πρώτος που πίστεψε ότι μπορεί να φτιάξει μεγάλο Ολυμπιακό μετά την αποχώρηση Σπανούλη και Πρίντεζη. Αυτό που αναγνωρίζουμε είναι η προσωπική του εξέλιξη, που προσαρμόζεται πλέον όταν πρέπει και δεν έχει εμμονές σε αντίθεση με άλλους προπονητής. Παλιά έπαιζε με το ρολόι και τώρα βλέπεις ότι μπορεί να αφήσει και 20 λεπτά κάποιον στο παρκέ, ενώ επίσης παλιότερα λανσάρισε το σχήμα με τους αθλητικούς σέντερ της τσέπης, τους κοντούς, και τελικά είναι εκείνος που έφερε τον Φαλ που είναι κλασσικός σέντερ παλαιάς κοπή. Άρα προσαρμόστηκε. Έχει γίνει μετρ στη διαχείριση συναισθημάτων ενώ και ο ίδιος έχει ηρεμήσει πολύ και διαχειρίζεται καλύτερα καταστάσεις. Χάρη στον Μπαρτζώκα η ομάδα δεν πανικοβάλλεται από ήττες εκτός προγράμματος και παρουσιάζει έναν Ολυμπιακό υπερσύγχρονο, με το να είναι απεξαρτητοποιημένος από τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη και με λίγα λεφτά. Και συνεχίσει να εκτοξεύει την αξία παικτών", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Τι βλέπεις για τον Βεζένκοφ;

"Ο Βεζένκοφ εκτοξευθηκε με τον Μπαρτζώκα. Με βάση τα παλιά στάνταρ στην Αμερική δεν θα ήταν εύκολο να πάει ως 4άρι, δηλαδή να έχει σοβαρό ρόλο. Από την άλλη πλευρά έτσι όπως έχει γίνει το ΝΒΑ σε αξία, που έχει πέσει πολύ, μπορεί να σταθεί ο Βεζένκοφ άνετα. Εδώ βλέπουμε παίκτες που δεν μπορούν να σταθούν στην Ευρώπη και παίζουν εκεί. Μπορεί να παίξει σε κάποιες ομάδες στις θέσεις 3 και 4, να παίξει 15 λεπτά και να βγάλει 7-8 πόντους για αρχή. Εδώ λέγαμε πώς θα σταθεί ο Ντόντιστις στο ΝΒΑ και κάνει πλάκα εκεί. Με βάση τα παλιά πρότζεκτ ίσως δεν έχει θέση, αλλά είναι έξυπνο παιδί και μπορεί να τα καταφέρει. Είναι σημαντικό ότι οι Αγγελόπουλοι προχώρησαν σε ανανέωση στο συμβόλαιο, θεωρώ ότι ο Βεζένκοφ είναι το καλύτερο 4άρι στην Ευρώπη και είναι θέμα του ίδιου το τι θα επιλέξει. Αλλά του αρέσει η Ελλάδα, εξελίσσεται στην Ευρώπη και ίσως να είναι μακριά στο μυαλό του το ΝΒΑ. Δεν έχει το μυαλό του Ντόρσεϊ που ηθελε ντε και σώνει να φύγει - Μπορεί να πάρει Ευρωλίγκα και να φύγει μετά".

Βλέπεις τον Ολυμπιακό, φέτος, στην κορυφή της Ευρωλίγκας;

"Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη με βάση το μπάτζετ και το μπάσκετ που παίζει, που βασίζεται σε ομαδικότητα, ενέργεια και διάβασμα/τακτική. Η εξέλιξη του Ολυμπιακού φαίνεται από το γεγονός ότι είναι η καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα, αλλά από την άλλη πλευρά ας κρατάμε μικρό καλάθι γιατί τα Final 4 στο σύγχρονο μπάσκετ είναι και διοργανώσεις προσωπικοτήτων. Υπάρχουν ομάδες που έχουν τεράστιους παίκτες ως προσωπικότητες, Μίσιτς, Λάρκιν, Τζέιμς, που μπορεί να έρθουν και σε ένα ματς να μιλήσει η προσωπικότητα, να κολλήσεις και να χάσεις το παιχνίδι. Στον Ολυμπιακό λείπει ο απρόβλεπος παίκτης, αλλά έτσι όπως είναι σχεδιασμός δεν ξέρεις αν μπορούσε να χωρέσει τέτοιος παίκτης. Για τον Ολυμπιακό η επιτυχία είναι ότι έχει μια υγιή ομάδα, που χαίρεται ο κόσμος που έχει διαφορά λόγω του ελληνικού κορμού. Πέρα από τους φτηνούς ξένους που βρήκε καλούς και τους εξέλιξε, στηρίχτηκε στον ελληνικό κορμό".

"Αυτό είναι το λάθος του Παναθηναϊκού - Λάσο ή Σάρας - 10 πόντους αν ήταν στον Ολυμπιακό ο Γκριγκόνις - Θα γουστάρει ο Μπέικον"

Στον Παναθηναϊκό, αντίστοιχα, τι έχει πάει λάθος;

"Ο λάθος σχεδιασμός επί χρόνια είναι ότι δεν επένδυσε σε ελληνικό κορμό, όταν έπρεπε να επενδύσει σε Παπαπέτρου, Παπαγιάννη, Μήτογλου. Πήρε άλλα νέα παιδιά που όμως δεν τα προόριζε να τα κάνει πρωταγωνιστές. Άρα ο Παναθηναϊκός δεν επένδυσε στον ελληνικό κορμό ποτέ τα τελευταία χρόνια, χωρίς να πάρει το ρίσκο να πει ότι δεν πηγαίνει για τίποτα για δύο χρόνια και φτάσαμε σήμερα που δεν έχει καν Έλληνες παίκτες".

Λάσο τώρα ή άλλη λύση;

"Δεν ξέρω αν μπορεί να έρθει άμεσα ο Λάσο, γιατί είναι εξαιρετική λύση. Ή ο Σάρας αν αποχωρήσει το καλοκαίρι από τη Βαρκελώνη, γιατί πού αλλού θα μπορούσε να πάει; Ο Σερέλης είναι λύση από τη στιγμή που δεν είναι τόσο ελκυστικός όσο παλιότερα - Άρα ποιος θα ερχόταν σε μια χρονιά που είναι κατεστραμμένη σε μεγάλο βαθμό. Σε ένα διάστημα τριών μηνών αν καλουπώσεις κάποια πράγματα και με ένα Ολυμπιακό που δυνητικά μπορεί να πετάει, γιατί να μην"

Τι θα δώσει ο Σερέλης στον Παναθηναϊκό;

"Ο Σερέλης είναι πολύ οξυδερκής προπονητής, αδικημένος στο Λαύριο. Ορθώς του έδωσαν πλήρη έλεγχο τώρα, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα σε ομάδα που έχει δομικά προβλήματα. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός μπορεί να κρύψει κάποια πράγματα. Δεν μπορεί ο Παπαγιάννης να είναι ο πύργος σου και να τον βγάζεις στα 7 μέτρα και να περιμένεις να γυρίσει πίσω. Ενώ πέρσι ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ. Με Σερέλη θα βελτιώσει όχι την ατομική άμυνα, αλλά θα προκύψουν ελληνικές ομάδες άμυνες που θα βελτιώσουν λίγο τα νούμερά του. Στην επίθεση επειδή του αρέσει το ελεύθερο μπάσκετ, θεωρώ ότι θα γουστάρει και ο Μπέικον και οι άλλοι παίκτες οι Αμερικάνοι, θα τους κερδίσει ψυχολογικά και θα προσπαθήσει να φτιάξει plays για ν αναδείξει τους σουτέρ. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Γκριγκόνις και δεν έφτιαξε ένα play για τον Γκριγκόνις. Αν έπαιζε στον Ολυμπιακό θα έβαζε 10 ποντους. Ο Αγραβάνης θα δώσει λύσει στο 4 και 5, δεν θα γίνει ανταγωνιστικός σε επίπεδα Ευρωλίγκας αλλά θα δώσει λύσεις και μπορεί να πάει σε πιο ορθολογικό μπάσκετ για να έχει καλύτερη εικόνα από πέρσι, γιατί έχει καλύτερη ομάδα από πέρσι. Οι περισσότεροι στέκονται σε μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκα. Ακόμα και με την αδυναμία να μην πάει σε αθλητικό σέντερ και να μην πάρει καλό πλέι μέικερ, η ομάδα είναι να παλεύει για 8άδα και όχι να είναι προτελευταίος. Άρα δεν κρύβεις τις αδυναμίες σου".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη μεγάλη κίνηση Μπετσίροβιτς στον ΠΑΟ - Μπορεί να αρπάξει Λαπροβίτολα - NBA για Παπαγιάννη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags