Facebook Pixel Ολυμπιακός: Του έδωσε τα κλειδιά ο Μαρινάκης - Ποιος Μίτσελ; Αυτός… χτίζει τον νέο Ολυμπιακό - Έδωσαν τα χέρια!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-09 22:55:00

Του έδωσε τα κλειδιά ο Μαρινάκης - Ποιος Μίτσελ; Αυτός… χτίζει τον νέο Ολυμπιακό - Έδωσαν τα χέρια!

του Παναγιώτη Νικολάου
Του έδωσε τα κλειδιά ο Μαρινάκης - Ποιος Μίτσελ; Αυτός… χτίζει τον νέο Ολυμπιακό - Έδωσαν τα χέρια!

Παίρνει αποφάσεις για το ρόστερ και τις μεταγραφές. Θα είναι το... δεξί χέρι του ιδιοκτήτη και αυτός που θα τρέξει τον σχεδιασμό για το καλοκαίρι, πάντα σε κοινή γραμμή και με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο... νέος Μοντεστό, αλλά με πιο διευρυμένο ρόλο.

Ολυμπιακός: Σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα κινείται μια μεγάλη ομάδα στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, όπως δηλαδή είναι οι Πειραιώτες. Γιατί προφανώς το βάρος πέφτει στο αγωνιστικό πρόγραμμα και στο πώς θα είναι η ομάδα απερίσπαστη για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της, αλλά όταν φτάνει το τέλος της ΄Άνοιξης και χρειάζεται να ανοίξουν τα μεταγραφικά τεφτέρια, κάποιος πρέπει να έχει κάνει τη σχετική προεργασία.

Αυτός ο "κάποιος" μέχρι πέρσι ήταν ο Φρανσουά Μοντέστο, παλαίμαχος άσος του συλλόγου και με μεγάλη δικτύωση κυρίως στην αγορά της Γαλλίας (από τον Μαζουακού μέχρι τον Σισέ, τον Μπα, και τους δύο Καμαρά) αλλά και σε άλλες χώρες. Με αποτέλεσμα η διοίκηση να έχει το κεφάλι της ήσυχο όλα αυτά τα χρόνια (πέρα από τις "ψαγμένες" περιπτώσεις από τις μικρές κατηγορίες ο Μοντέστο είχε φέρει και τους Βαλμπουενά, Εμβιλά, Αραμπί μεταξύ άλλων).

Αλλά ο Κορσικανός από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται σε άλλη ομάδα (-αν και δεν έχει διακόψει τους δεσμούς με τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα), με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κενό στη θέση του. Ή μήπως όχι;

Γιατί ναι μεν το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός είχε φτάσει κοντά στη συνεργασία με αναγνωρισμένους τεχνικού/αθλητικούς διευθυντές, με εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά τελικά δεν είχε προχωρήσει σε συμφωνία με κανέναν. με αποτέλεσμα να επιμεριστεί το βάρος ο Κριστιάν Καρεμπέ αλλά και ο Ζοσέ Ανιγκό!

Ο πρώην προπονητής έχει υψηλού επιπέδου γνωριμίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και, προφανώς, μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά ως αντι-Μοντέστο. Κι αυτό ακριβώς κάνει. Ο σχεδιασμός γίνεται από εκείνον, ειδικά τώρα που υπάρχει ένας ευρύτερο ποδοσφαιρικό σύστημα που αφορά τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Άρα επαφές με μεγαλύτερο πλήθος παικτών, προτάσεις από περισσότερους μάνατζερ, άλλοι δίαυλοι επικοινωνίας. Κι αυτά ο Ανιγκό μπορεί να τα διαχειριστεί πολύ καλά, όπως ήδη έχει δείξει και όπως θα συνεχίσει να κάνει. Εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του υπάρχει, αρά είναι δεδομένο ότι ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο θα γίνει από εκείνον.

Tο ρεπορτάζ, μάλιστα, αναφέρει ότι ήδη έχει αρχίσει να πραγματοποιεί σχετικά μίτινγκ, προκειμένου η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα έτοιμη όταν φτάσει η ώρα για προτάσεις αλλά και για αναζήτηση ποδοσφαιριστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με ΑΕΚ - Το πήρε... πάνω του ο Μαρινάκης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags