Facebook Pixel Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια: Πάρτι της Μακάμπι κόντρα στην Μπασκόνια και συνεχίζει το κυνήγι για τα play off
Μπάσκετ
| 2023-03-16 23:10:00

Πάρτι της Μακάμπι κόντρα στην Μπασκόνια και συνεχίζει το κυνήγι για τα play off

Sportdog Team
Πάρτι της Μακάμπι κόντρα στην Μπασκόνια και συνεχίζει το κυνήγι για τα play off

Η Παρτιζάν άνοιξε το χορό και η Μακάμπι με την Μπασκόνια έπρεπε να χορέψουν για να την ακολουθήσουν. Οι Ισραηλινοί το κατάφεραν με τη νίκη τους 93-79 επί των Ισπανών, ισοβαθμούν με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και άφησαν τους Βάσκους να αγωνιούν για τα αυριανά ματς. Σε ένα τρελό ματς με μεγάλα σερί, οι γηπεδούχοι πήραν συνολικά 41 πόντους από Μπράουν και Μπόλντγουϊν, κράτησαν την Μπασκόνια του 37% στο τρίποντο, σε ποσοστό μόλις 15,6% Και διατηρήθηκαν σε θέση ισχύος για την οκτάδα.

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια: Η Παρτιζάν άνοιξε το χορό και η Μακάμπι με την Μπασκόνια έπρεπε να χορέψουν για να την ακολουθήσουν. Οι Ισραηλινοί το κατάφεραν με τη νίκη τους 93-79 επί των Ισπανών, ισοβαθμούν με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και άφησαν τους Βάσκους να αγωνιούν για τα αυριανά ματς. Σε ένα τρελό ματς με μεγάλα σερί, οι γηπεδούχοι πήραν συνολικά 41 πόντους από Μπράουν και Μπόλντγουϊν, κράτησαν την Μπασκόνια του 37% στο τρίποντο, σε ποσοστό μόλις 15,6% Και διατηρήθηκαν σε θέση ισχύος για την οκτάδα.

Η καλύτερη επίθεση ήταν η άμυνα!

Η λέξη «soft» μαζί με μερικές ακόμα που δε θα έπρεπε να παίζουν σε ζωντανή μετάδοση και σίγουρα δεν γράφονται, ακούστηκαν πολλάκις στο τάιμ άουτ του Χοάν Πεναρόγια στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου. Και όχι άδικα… Η Μπασκόνια δεν σκόραρε. Το συνήθως ασυγκράτητο επιθετικό της παιχνίδι είχε μείνει στο 29 και τα κατά κανόνα δολοφονικά της σουτ τριών πόντων δεν είχαν εμφανιστεί στο Ισραήλ. Η ομάδα που κατά μέσο όρο πετυχαίνει 11,1 τρίποντα κατά μέσο όρο είχε μείνει καθηλωμένη για 19 λεπτά στα 2/13 για να καταφέρουν στο τελευταίο λεπτό να πετύχουν ένα ακόμα… Στο μπάσκετ, όμως, είναι νόμος πώς αν δεν μπορείς να σκοράρεις, μπορείς να παίξεις άμυνα. Και όταν άφησαν το soft στην άκρη και αποφάσισαν να βάλουν περισσότερη ένταση στην άμυνά τους και χέρια στη μπάλα, τότε κατάφεραν να μπουν και στο παιχνίδι.

Το σερί που έτρεξαν ήταν το κυριότερο χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου και ο κύριος λόγος που θα είχαμε παιχνίδι και στο δεύτερο. Από το 43-29, η Μπασκόνια επέστρεψε για το 43-40 και κατόρθωσε να πάει στα αποδυτήριο με το τίμιο 49-45 απέναντι σε μια Μακάμπι που έπαιζε εκπληκτική άμυνα για 17 λεπτά και έπαιρνε ό,τι της έδινε η Μπασκόνια στην επίθεση. Με ατομικά ξεσπάσματα άλλοτε του Τζαρέλ Μάρτιν, άλλοτε του Τζέιμς Μπόλντγουϊν και άλλοτε του Λορέντζο Μπράουν, οι Ισραηλινοί έδειχναν να ελέγχουν το ματς, είχε διαφορά εφτά πόντων νωρίς στο ματς (29-22 στο 9’), έφτασε στους έντεκα με το κρεσέντο του Μάρτιν έξω από τα 6μ.75, πήγε στους 14 όταν μπήκε ορεξάτος ο Μπράουν, αλλά ξαφνικά έσβησε και ξέμεινε από λύσεις, όταν συνήλθαν οι φιλοξενούμενοι.

O «Ισπανός» κόντρα στους Ισπανούς…

Σε ένα ματς περιμένεις να δεις το καλύτερο και το χειρότερο από μια ομάδα. Σε ένα δεκάλεπτο όχι! Το τρελό, παράλογο, μεταφυσικό σχεδόν τρίτο δεκάλεπτο στο Τελ Αβίβ είχε περισσότερα από όσα αντέχει ένας φίλαθλος. Και σίγουρα περισσότερα από όσα αντέχει ένας προπονητής. Ξεκίνησε με την Μπασκόνια να παίζει ολοκληρωτικά σε επίθεση και άμυνα. Το 49-45 έγινε 49-60 με τους Ισπανούς να τρέχουν σερί 15-0 στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου και συνολικά σκορ 31-6 για να ελέγξουν απόλυτα το ματς. Ναι; Όχι! Ο Λορέντζο Μπράουν, Ισπανός γαρ, θέλησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αλλάξει την εικόνα του ματς. Το δικό του τρίποντο έσπασε το ρόδι για την Μακάμπι στην τρίτη περίοδο και αφού είχαν περάσει πέντε λεπτά και μετά ήρθε η κατηφόρα για την Μπασκόνια.

Οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 10-0, πήραν ξανά την κατάσταση στα χέρια τους, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν κάτι σαν μπάσκετ, και με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου κατόρθωσαν να χάνουν 72-65. Από το +11 στο μείον εφτά μέσα σε πέντε λεπτά, με την Μακάμπι να έχει ένα επιμέρους σκορ 23-5. Κι επειδή δεν υπάρχει τίποτα κακό που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο και ο Πεναρόγια το γνωρίζει καλά, οι Ισραηλινοί δεν σταμάτησαν στο +7. Έφτασαν στο +11 με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου και με το τρίποντο του Μπράουν (17 πόντους σε εκείνο το σημείο) πέταξαν στο +14 και ήταν ξεκάθαρο ότι δε θα υπάρχει επιστροφή για την Μπασκόνια.

Τα Δεκάλεπτα: 29-23, 49-45, 72-65, 93-79.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags