Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Ψυχωμένη ΑΕΚ, έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό στα Λιόσια! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-03-25 21:16:00

Ψυχωμένη ΑΕΚ, έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό στα Λιόσια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ψυχωμένη ΑΕΚ, έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό στα Λιόσια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σ' ένα μεγάλο παιχνίδι που ήταν ντέρμπι με τα... όλα του, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός πάλεψαν στα ίσια μέχρι το τέλος για τη νίκη, με την Ένωση να πανηγυρίσει στο φινάλε τη σπουδαία επικράτηση με σκορ 77-73.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Κιτρινόμαυρος θρίαμβος! Σ' ένα μεγάλο παιχνίδι που ήταν ντέρμπι με τα... όλα του, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός πάλεψαν στα ίσια μέχρι το τέλος για τη νίκη, με την Ένωση να πανηγυρίσει στο φινάλε τη σπουδαία επικράτηση με σκορ 77-73. Πέμπτη ήττα στο πρωτάθλημα για το Τριφύλλι.

Το ματς

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι στο κλειστό των Άνω Λιοσίων ο Παναθηναϊκός, με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να δίνει σκορ στο ντέρμπι (2-0). Το αναπάντητο σερί των Πράσινων έφτασε μέχρι το 6-0 με το καλάθι του ορεξάτου Παπαγιάννη, για ν' απαντήσει τότε η Ένωση με τον Μάιλς (2-6). Το Τριφύλλι είχε καθαρά την υπεροχή και με τρίποντο του Λι έφτασε για παρθενική φορά στο +7 (7-14, double score). Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει στροφές και να μειώνει. Μάλιστα με μαγική πάσα του Οριόλα και λέι απ του Ξανθόπουλου οι γηπεδούχοι έφτασαν σε απόσταση διπόντου (15-17), με τον Γκριγκόνις πάντως να διαμορφώνει το σκορ της πρώτης περιόδου (15-19).

Ανώτερη ήταν η Ένωση στη δεύτερη περίοδο. Μπορεί, αρχικά, το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Γκριγκόνις να έδωσε... αέρα στον Παναθηναϊκό (15-22). Όμως η συνέχεια κάθε άλλο παρά ανάλογη ήταν για το Τριφύλλι. Οι Κιτρινόμαυροι έτρεξαν επιμέρους 10-0 και με καλάθι του Λεμάρ πέρασαν μπροστά, κιόλας, για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (25-24). Το σκορ και οι οριακές διαφορές άλλαζαν συνεχώς χέρια, με τον Μπέικον να "ζεσταίνεται" και να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα τρίποντα, δίνοντας ξανά τα ηνία στους Πράσινους (33-34). Ωστόσο η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε μπροστά την ΑΕΚ, αφού ο Γιάνκοβιτς διαμόρφωσε το 37-34 του δεύτερου δεκαλέπτου.

Με την επιστροφή στο παρκέ για το τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με το τρίποντο του Λι (37-37), αλλά νέο ντεμαράζ της Ένωσης και εύστοχο σουτ τριών πόντων του πολύ καλού Γιάνκοβιτς, απέσπασε τους γηπεδούχους για πρώτη φορά στους 6 (43-37)! Το Τριφύλλι είναι ομάδα με ποιότητα και φυσικά θα αντιδρούσε, τρέχοντας εκείνος πλέον σερί 6-0 για το 43-43 δια χειρός Μπέικον από τα 6.75.

Το τρίποντο του Γκριγκόνις έβαλε και πάλι μπροστά τον Εξάστερο (46-48) στα 5:19 της περιόδου, όμως η ΑΕΚ δεν το έβαζε κάτω και προσπέρασε πάλι με +8 (58-50 με επιμέροτς 12-2). Η ομάδα του Σερέλη είχε τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία, καθώς πλην του Πάρις Λι δεν υπήρχε άλλος παίκτης διαθέσιμος για τη θέση "1". Μοιραία λοιπόν για τον φανερά προβληματικό πια (ειδικά στην επίθεση) Παναθηναϊκό, το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου τον βρήκε πίσω με 4 (60-56). Κι η διαφορά δεν ήταν μεγαλύτερη, γιατί ο Σερέλης έβλεπε έναν απίστευτο Μπέικον να πετυχαίνει νέο τρίποντο και να κρατά κοντά την ομάδα του. Αν δεν ήταν ο Αμερικανός, ο Παναθηναϊκός θα είχε... βουνό μπροστά του ν' ανέβει.

Το παιχνίδι είχε γίνει κανονικό ντέρμπι, κάτι που αποδείχθηκε στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Εξάστερος επιχειρούσε ν' ακουμπήσει περισσότερο την μπάλα στους ψηλούς του στο "ζωγραφιστό", ισοφαρίζοντας μετά από ώρα χάρη στο εύστοχο ζευγάρι βολών του Μαντζούκα (60-60). Μάλιστα με ακόμη ένα τρίποντο του ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΥ Μπέικον, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά σε κρίσιμο σημείο του αγώνα (60-63)! Η ΑΕΚ δεν παρέδιδε τα "όπλα", με τον Λεμάρ να βγαίνει μπροστά και με 5 συνεχόμενους δικούς του πόντους να βάζει σε θέση οδηγού την Ένωση (69-67)! Ο Γκριγκόνις από τα 6.75 επανέφερε το προβάδισμα στον Εξάστερο (69-70), ωστόσο η Ένωσε έδειξε χαρακτήρα και η λήξη την βρήκε να πανηγυρίζει σπουδαία νίκη με το τελικό 77-73.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 37-34, 60-56, 77-73.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags