Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου: Ξέσπασε πάνω στην Μπάγερν πριν το "αιώνιο" ντέρμπι ο Παναθηναϊκός με... μαγικό Παπαγιάννη!
Μπάσκετ
| 2023-03-28 22:23:00

Ξέσπασε πάνω στην Μπάγερν πριν το "αιώνιο" ντέρμπι ο Παναθηναϊκός με... μαγικό Παπαγιάννη! (vid)

Του Χρήστου Δημόπουλου

Ο Παναθηναϊκός με ωραίο κατά διαστήματα μπάσκετ υπέταξε την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ με το τελικό 86-76, λίγες μόλις ημέρες μετά την ήττα-σοκ στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ. Το καλύτερό του ματς έκανε ο αρχηγός, Γιώργος Παπαγιάννης.

Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου: Καλύτερα γιατρικό από τις νίκες, πολύ απλά, δεν υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός με ωραίο κατά διαστήματα μπάσκετ υπέταξε την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ με το τελικό 86-76, λίγες μόλις ημέρες μετά την ήττα-σοκ στο πρωτάθλημα της Basket League από την ΑΕΚ. MVP ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ Παπαγιάννης με 24 πόντους, 11 ριμπάουντ (double-double) και 1 ασίστ. Double-double και ο Λι με 10 πόντους, 11 ασίστ. Στο ΣΕΦ για το ντέρμπι της Euroleague με τον Ολυμπιακό πηγαίνει τώρα ο Εξάστερος.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα Λι, Τόμας, Μπέικον, Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, με τον Χρήστο Σερέλη να βλέπει τον Big-Papa να δίνει σκορ στην αναμέτρηση με ωραίο hook (2-0). Η Μπάγερν είχε αντίδραση και με επιμέρους 5-0 βρέθηκε γρήγορα να προσπερνά (2-5), προτού ο Μπέικον μειώσει τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (4-5).

Ο Ντέρικ Ουίλιαμς με τρίποντο επανέφερε τους Πράσινους σε θέση οδηγού (7-5), ενώ λίγο μετά φοβερό alley-oop κάρφωμα του εξαιρετικού ξανά Παπαγιάννη (από ασίστ του Λι) ανέβασε το σκορ στο 12-7. Οι Βαυαροί είχαν σε καλή μέρα επιθετικά τον Βάιλερ-Μπαμπ, με τον Αμερικανό να συνιστά το βασικό λόγο που οι Γερμανοί έμεναν κοντά (12-10). Το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει μέτρια εικόνα, κάτι που αποτυπωνόταν και στο ταμπλό, με τον Ομπστ μάλιστα να διαμορφώνει χάρη σε buzzer beater τρίποντο το σκορ της πρώτης περιόδου (21-27).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Λευτέρης Μαντζούκας "έσπασε το ρόδι" από τα 6.75 (24-27), με τον Παναθηναϊκό να προσπερνά κιόλας χάρη στο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη (28-27)! Το παλικαρίσιο γκολ-φάουλ του Μποχωρίδη παράτεινε κι άλλο το σερί του Τριφυλλιού στο 9-0 (30-27), με την Μπάγερν στον αντίποδα να παραμένει άποντη για σχεδόν δυόμισι λεπτά, μέχρι να σκοράρει για την ακρίβεια με τρίποντο από τη γωνία ο Βίμπεργκ (30-30).

Ο Εξάστερος ανέβαζε στροφές και με γκολ-φάουλ αυτή τη φορά από τον Γκριγκόνις, έφτασε για πρώτη φορά στο +5 (35-30). Λίγο μετά, μάλιστα, φανταστική ασίστ και πάλι του Γκριγκόνις στον Μαντζούκα για εντυπωσιακό κάρφωμα του δεύτερου έφερε τους Πράσινους στο +7 (44-30), ενώ νέο τρίποντο του Λιθουανού γκαρντ απέσπασε τους γηπεδούχους στο +10 (43-33)! Η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Σερέλη φανερά πλέον ανώτερη και με το υπέρ της 48-43.

Η έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πάνω κάτω η ίδια. Ο Παναθηναϊκός καλύτερος να πετυχαίνει εκ νέου τρίποντο με τον Ματ Τόμας (53-43) και στον αντίποδα, η Μπάγερν Μονάχου να προσπαθεί -ανεπιτυχώς- να πλησιάσει. Ο Τόμας μάλιστα είχε ζεσταθεί για τα καλά από τα 6.75, ανεβάζοντας για πρώτη φορά στο ματς τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (56-43, +13).

Με τρομερό ανάποδο κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο ο Μπέικον διατήρησε το Τριφύλλι στα επίπεδα του +13 (58-45), αλλά η Μπάγερν αυτή τη φορά είχε απάντηση και μ' ένα μικρό επιμέρους 5-0 πλησίασε προσωρινά στους 8 (58-50). Ωστόσο, ο "καυτός" Ματ Τόμας συνέχιζε να... πυροβολεί κατά ριπάς από το τρίποντο (61-50), κρατώντας έτσι τον Εξάστερο σε απόσταση ασφαλείας. Ο Αμερικανός "μπομπέρ" ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο (71-54, +17), σκοράροντας ξανά με καλάθι και φάουλ για το +14 (64-50).

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος θα έπρεπε θεωρητικά να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς δύσκολα με αυτό το υπέρ του +17 θα κινδύνευε ο Παναθηναϊκός. Στην πράξη, όμως, αποδείχθηκε διαφορετική υπόθεση το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε υπερβολικά και αδικαιολόγητα, η Μπάγερν έτρεξε σερί 10-0, πλησιάζοντας μοιραία στους 7 (74-67). Εκεί ήταν που ο MVP (και με double-double μάλιστα) Παπαγιάννης βγήκε μπροστά και με δύο συνεχόμενα μεγάλα τρίποντα έδωσε τεράστια ανάσα στον Παναθηναϊκό (80-67), ο οποίος με τη λήξη πανηγύρισε φυσικά και τη νίκη με το τελικό 86-76.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 48-43, 71-54, 86-76.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags