Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Καλαμπάκος: Αυτή είναι η αλήθεια για ΠΑΟ! "Ο προπονητής δεν βάζει γκολ – Καλύτερος Έλληνας ψηλός ο Παπαγιάννης"
| 2023-03-29 14:30:00

Αυτή είναι η αλήθεια για ΠΑΟ! "Ο προπονητής δεν βάζει γκολ - Καλύτερος Έλληνας ψηλός ο Παπαγιάννης"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτή είναι η αλήθεια για ΠΑΟ! "Ο προπονητής δεν βάζει γκολ - Καλύτερος Έλληνας ψηλός ο Παπαγιάννης"

Ο Ντίνος Καλαμπάκος μίλησε στο Sportdog για τα δύο καυτά ζητήματα που απασχολούν το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού και απάντησε με ένα πολύ σημαντικό ερώτημα. «Πού στοχεύει;»

Την άποψη, ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να θέσει τους στόχους του πριν προχωρήσει σε πρόσληψη προπονητή, εξέφρασε ο Ντίνος Καλαμπάκος. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog μετά τη νίκη του «Τριφυλλιού» επί της Μπάγερν και σχολίασε τα καυτά ζητήματα της ομάδας, όπως το θέμα της τεχνικής ηγεσίας, τη μετά Σερέλη εποχή, αλλά και την παραμονή Παπαγιάννη. Ο κόουτς της Λευκάδας υποστήριξε, ότι είναι άτοπο αν οι «πράσινοι» πάρουν έναν από τους Αταμάν-Λάσο χωρίς να τους υποστηρίξουν με παίκτες και τόνισε, πως για να χτίσει ο Παναθηναϊκός κάτι νέο, πρέπει να επενδύσει σε Έλληνες όπως ο Παπαγιάννης. Διαβάστε όσα μας είπε:

Το συμβόλαιο του Παπαγιάννη λήγει το καλοκαίρι. Ποιό θεωρείται ότι πρέπει να είναι το μέλλον;

«Είναι ένα παιδί που έχει μεγάλη πρόοδο την τελευταία τέσσερα χρόνια. Νομίζω, ότι φέτος είναι μία από τις καλύτερες χρονιές του.  Αν θέλει ο Παναθηναϊκός θέλει να χτίσει πάλι κάτι καινούριο πρέπει να έχει Έλληνες. Στο κορμό των Ελλήνων, νομίζω, ότι είναι αναγκαίο να μείνει ο Παπαγιάννης. Θα πρέπει να το τονίσω όμως, δεν είμαστε στην ομάδα. Δεν ξέρουμε πως κινούνται και πως συμπεριφέρονται. Ξέρουμε αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο. Αυτήν τη στιγμή το παιδί είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Αν θέλεις να χτίσεις πράγματα πρέπει να έχεις αρκετά καλούς Έλληνες, για να γίνεις ανταγωνιστικός.

Το δεύτερο κομμάτι της υπόθεσης είναι, ότι δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες ψηλοί, καλοί. Οπότε πρόκειται για μία θέση, που είναι αναγκαίο να έχεις έναν Έλληνα πολύ καλό. Αυτήν τη στιγμή ο Παπαγιάννης είναι ο καλύτερος Έλληνας ψηλός. Οπότε νομίζω, ότι αν δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στις σχέσεις με την ομάδα, τα οικονομικά ή οτιδήποτε άλλο, νομίζω, ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τον κρατήσει».

Το θέμα του προπονητή είναι εξίσου σημαντικό. Δύο ονόματα ακούγονται πολύ δυνατά στο ρεπορτάζ, Λάσο και Αταμάν. Σε ποια επιλογή πρέπει να οδηγηθεί το «Τριφύλλι»;

«Η απάντηση στο ερώτημα είναι ένα άλλο ερώτημα. Πού στοχεύει ο Παναθηναϊκός;»

Δηλαδή;

«Πού στοχεύει ο Παναθηναϊκός; Το να πάρεις τον Λάσο ή τον Αταμάν και να ξοδέψεις κάποια πολλά λεφτά που σίγουρο είναι το συμβόλαιο αυτών των δύο ανθρώπων, αλλά να μην έχεις τη δυνατότητα να ξοδέψεις για να υπερασπιστείς την πρόσληψη αυτών των ανθρώπων, μάλλον είναι άτοπο».

Αναφέρεστε επομένως στην ενίσχυση μέσω μεταγραφών…

«Επειδή δεν είμαι στα γραφεία ή στο θησαυροφυλάκιο και δεν γνωρίζω την οικονομική δυνατότητα που έχει ο Παναθηναϊκός, νομίζω, ότι για να πάρεις τέτοιους προποπονητές, πρέπει να είσαι και έτοιμος, για να ξοδέψεις τα παλιά λεφτά. Γιατί είναι δώρον-άδωρον να μη γεμίσεις το οπλοστάσιο με έναν καλό προπονητή. Έχουν έρθει καλοί προπονητές στον Παναθηναϊκό κατά καιρούς και παρατηρούμε, ότι αν δεν υπάρχει κατάλληλη ομάδα και χημεία, ο προπονητής δεν βάζει γκολ».

Ο Παναθηναϊκός όμως φέτος ξόδεψε λεφτά. 14 εκατ.Ευρώ μπάτζετ πήρε ο Ράντονιτς. Άρα μήπως το πρόβλημα είναι στη διαχείριση του μπάτζετ;

«Όλα αυτά παίζουν ρόλο. Όταν κλείνει μια χρονιά, όλες οι ομάδες κάθονται σε ένα τραπέζι και θα πούνε τι πήγε αγωνιστικά και διοικητικά λάθος και τί σωστά. Αν ο ΠΑΟ ξεκίνησε να ξοδέψει 3 δρχ και ξόδεψε 13, αυτό είναι λάθος διοικητικό. Πρέπει να είναι έτοιμοι και οργανωμένοι, ιδίως όταν πρέπει να πάρεις τέτοιους προπονητές, ποιες περιπτώσεις θα χτυπήσουν και τί λεφτά θα ξοδέψουν. Για να έχει και νόημα να πληρώνεις λεφτά. Γιατί φέτος ο ΠΑΟ ξόδεψε άτσαλα τα χρήματα. Δεν έγινε προγραμμματισμός, για να δικαιολογηθεί η παραμονή του Παπαγιάννη και η πρόσληψη προπονητή. Αυτά δεν γίνονται σπασμωδικά θέλει μεγάλη κουβέντα, σκέψη και προγραμματισμό. Θέλει αποφασιστικότητα, γιατί αυτό που θα κάνεις δεν στο εγγυάται κάποιος. Αυτός που θα βρεις μπροστά σου, αυτό που θα φτιάξεις και θα χτίσεις, απαραίτητα δεν είναι και επιτυχημένο».

Το γεγονός, ότι ο ΠΑΟ έχει πολύ καιρό να μπει σε Final4 δίνει ένα κίνητρο, να γίνει σωστός προγραμματισμός;

«Εγώ συνεχίζω να λέω, ότι αυτά δεν γίνονται μέσα σε έναν χρόνο. Ο Παναθηναϊκός Κίνητρο πρέπει να βρει έναν τρόπο να μπαίνει πάλι στις 8άδες και στις 6άδες, για να αρχίσει να ονειρεύεται την 4άδα. Όλα αυτά δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Και οι άλλοι μπάσκετ παίζουν. Οι άλλες ομάδες έχουν βρει τον τρόπο και τη λογική. Έχουν βρει πως θα κινηθούν για να κρατήσουν αυτά που κέρδισαν. Μοναδική παραφωνία φέτος ήταν η Εφές που έχει την ίδια ομάδα, αλλά κάτι πήγε λάθος.

Άρα το μέλημα των  Παναθηναϊκών δεν είναι πως την επόμενη φορά “θα ξυπνήσουμε για να πάμε Final4”. Την επόμενη χρονιά πρέπει να φτιάξουμε κάτι το οποίο κουτσά-στραβά, βήμα-βήμα, θα μας φέρει στην 8άδα. Όχι να μας βρίσκουν κάτω από το 12 συνέχεια. Όλα αυτά γίνονται σιγά σιγά και μεθοδικά. Δεν έχουμε δείγματα στην Ευρωλίγκα ομάδας… φωτοβολίδας που να ήταν 15η και να πήγε Final 4 και το πήρε. Ξέρουμε, ότι τα τελευταία χρόνια πως υπάρχουν 6-7 ομάδες που γυρνοβολάν στα Final 4. Δεν υπάρχουν άλλοι. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, οι ίδιοι και οι ίδιοι. Δηλαδή πρέπει να κάνεις μεγάλη προσπάθεια. Είναι τεράστιο βήμα πλέον να μπεις στην 8άδα. Γιατί χρειάζονται και άλλες βελτιώσεις».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags