Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Βόμβες" Ουέμπερ για Ολυμπιακό - "Στημένο να μην παίξουμε στα πλέι οφ με ΠΑΟ - Τρεις μήνες απλήρωτοι"
Μπάσκετ
| 2023-03-29 17:47:00

"Βόμβες" Ουέμπερ για Ολυμπιακό - "Στημένο να μην παίξουμε στα πλέι οφ με ΠΑΟ - Τρεις μήνες απλήρωτοι"

Sportdog Team
"Βόμβες" Ουέμπερ για Ολυμπιακό - "Στημένο να μην παίξουμε στα πλέι οφ με ΠΑΟ - Τρεις μήνες απλήρωτοι"

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος άνηκε στο δυναμικό της ομάδας το 2019, όταν και ξεκίνησε το εγχείρημα του "μέχρι τέλους"

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο Μπριάντε Ουέμπερ παραχώρησε, στην οποία αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ήταν προαποφασισμένο το να μην παίξει η ομάδα στα πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό το 2019. Παράλληλα, υποστήριξε πως οι παίκτες των Ερυθρολεύκων ήταν απλήρωτοι για τρεις μήνες.

Αρχικά, αναφερόμενος στο πώς πείστηκε να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό είπε: «Εγώ και ο κόουτς Μπλατ μιλήσαμε όταν ήταν στο Κλίβελαντ. Είχα κερδίσει αρκετά 10ήμερα συμβόλαια και ήταν ένας από τους προπονητές που με ρώτησε αν ήθελα να πάω στο Κλίβελαντ. Λόγω της κατάστασης απέρριψα αυτή την προοπτική. Όταν ήμουν στην G-League είχα στο μυαλό μου να πάω στο εξωτερικό να ανεβάσω την αξία μου προς το ΝΒΑ. Ήθελα να έχω έναν ρόλο σαν τον Πάτρικ Μπέβερλι. Ξεκίνησε από εκεί και μετά ήρθε στο ΝΒΑ. 

Η διαδικασία με τον Ολυμπιακό ήταν όμορφη. Έκανα μια μικρή έρευνα και μόλις υπέγραψα όλοι με ρωτούσαν αν γνωρίζω τον Σπανούλη. Εγώ σκεφτόμουν «ακούγεται γνωστό αυτό το όνομα». Μόλις έκανα παραπάνω έρευνα το κατάλαβα. Ήταν λίγο πολύ ο Ευρωπαίος Κόμπε Μπράιαντ.

Έπρεπε να παίξω με έναν GOAT. Εγώ και ο Μπίλι δέσαμε. Με πήρε υπό την καθοδήγησή του, περάσαμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να καταλάβω πώς να παίζω στην Ευρώπη. Με βοήθησε πολύ. Το πιο σημαντικό ήταν πως με βοήθησε να είμαι επιθετικός».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες της σεζόν εκείνης στον Ολυμπιακό τόνισε «Υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας από τους προέδρους μέχρι τον τελευταίο παίκτη του ρόστερ. Ήταν μια περίεργη κατάσταση γιατί το πρώτο μου παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Καταλήξαμε να σταματήσουμε να παίζουμε στο ημίχρονο, κάτι πολύ νέο για μένα. Προσπάθησα να καταλάβω την κατάσταση όσο καλύτερα μπορούσα και να είμαι υποστηρικτικός στους συμπαίκτες μου. Στην Euroleague βρισκόμασταν σε μια τρύπα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να μην πληρώνεσαι για δύο μήνες και να προσπαθείς να κρατηθείς. Στην αρχή ήταν εντάξει. Τότε όμως ξέραμε ότι δεν θα παίξουμε ούτε στα πλέι οφ της Euroleague, ούτε στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ήταν ήδη στημένο να συμβεί αυτό.

Αλλά οι πρόεδροι δεν μας έλεγαν τίποτε περισσότερο από αυτό. Ήταν ο τρίτος μας μήνας χωρίς να πληωθούμε και ξέραμε ότι απλώς προπονούμασταν χωρίς λόγο. Πήρα την απόφαση να φύγω εξαιτίας αυτού. Ο λόγος που έφυγα ήταν γιατί δεν επρόκειτο να παίξουμε και δεν μας μιλούσαν με σκοπό να μας πληρώσουν. Μας έλεγαν «εντάξει, αύριο θα πάρετε τον μισθό σας». Περιμέναμε μια μέρα και την επόμενη πάλι τα ίδια.

Έπρεπε να πάρω μια απόφαση για μένα. Ως συνεργάτης υπογράψαμε συμβόλαιο. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε. Από εκεί που είχα έρθει, το ΝΒΑ, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα πως η επιταγή δεν ήταν στην ώρα της. Αυτό δεν θα είναι ποτέ ΟΚ για μένα. Λατρεύω το μπάσκετ και θα έπαιζα χωρίς χρήματα αν αυτό χρειαζόταν. Αλλά να έχω υπογράψει και να πω ότι αυτό θα γίνει και δεν συμβαίνει, τότε εκεί είναι που πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου».

Όσο για το αν υπήρξε συνάντηση με τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, είπε: «Είχαμε δύο συναντήσεις στα αποδυτήρια για την κατάσταση. Πάντα έλεγα «Αύριο θα γίνει». Το ίδιο πράγμα και την επόμενη μέρα, μέχρι που είχαμε μια συνάντηση για το γεγονός ότι δεν κάναμε προπόνηση επειδή κανείς δεν είχε πληρωθεί. Κάποιοι έμειναν, αλλά εγώ και ο Αξέλ Τουπάν αποφασίσαμε να φύγουμε. Ήταν εκεί όλο το χρόνο και ήξερε τι να κάνει και πώς να χειριστεί την κατάσταση. Επειδή είμαι νέος και δεν ξέρω το πεδίο της FIBA, απλά έφυγα.

Αλλά ο Ζακ ΛεΝτέι και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος δεν μπόρεσαν να φύγουν επειδή χρειάζονταν την Ευρώπη. Προσπαθούσαν να καθιερωθούν ως επαγγελματίες. 

Το συμβόλαιο είναι άκυρο εάν δεν πληρωθεί εντός 30 ημερών, αλλά έλαβα την πληρωμή του Φεβρουαρίου τον Απρίλιο. Προτιμώ να είμαι εντάξει με την απόφασή μου, παρά να αφήσω κάποιον άλλο να μου συμπεριφέρεται σαν μαριονέτα. Τα χρήματα δεν είναι το παν για μένα. Αν ήταν θα έπαιζα στη Μέση Ανατολή ή στην Κίνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η αλήθεια για ΠΑΟ! "Ο προπονητής δεν βάζει γκολ - Καλύτερος Έλληνας ψηλός ο Παπαγιάννης"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags