Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Ιτούδης... διαλέγει αντίπαλο για τον Ολυμπιακό - Μόνο ένα σενάριο για Εφές - Ανατροπή με Ομπράντοβιτς
Μπάσκετ
| 2023-04-05 12:49:00

Ο Ιτούδης... διαλέγει αντίπαλο για τον Ολυμπιακό - Μόνο ένα σενάριο για Εφές - Ανατροπή με Ομπράντοβιτς!

Sportdog Team

Υπάρχει τρόπος ο πρώτος Ολυμπιακός να πέσει ακόμα πάνω στον Εφές; Η απάντηση εντός!

Ολυμπιακός: Οι Ερυθρόλευκοι κάνουν φέτος την καλύτερη χρονιά της ευρωπαϊκής ιστορίας τους, με ρεκόρ εκτός έδρας νικών στην Euroleague και εξασφάλιση πριν καν το τέλος της κανονικής περιόδου του πλεονεκτήματος έδρας.

Τις τελευταίες 2 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται ν' αντιμετωπίσει πλέον τους εξής αντιπάλους: Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και Μπασκόνια (εντός). Γίνεται κατανοητό, άρα, ότι σιγά-σιγά η κουβέντα για το διασταύρωμα στα πλέι οφ φουντώνει, μιας και πολύ δύσκολα θα χάσουν οι Πειραιώτες την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, η Εφές θα ήταν θεωρητικά η χειρότερη αντίπαλος που θα μπορούσε να έχει ο Ολυμπιακός. Όσο κι αν δεν θυμίζει το σύνολο που κατέκτησε πέρσι την Euroleague, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν παραμένει πρωταθλήτρια Ευρώπης και ένα σπουδαίο σε επίπεδο ονομάτων ρόστερ. Ωστόσο, πλέον, μοιάζει σχεδόν απίθανο το να προλάβει έστω την 8άδα. Ακόμα και το 2/2 να κάνει δηλαδή δεν της αρκεί, ενώ και στις ισοβαθμίες μειονεκτεί απέναντι στην Μπασκόνια. Η μοναδική περίπτωση να έμπαινε στα πλέι οφ η Εφές, θα ήταν σε ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας με Ζαλγκίρις και Μπασκόνια. Σε ένα τέτοιο σενάριο οι Τούρκοι θα υπερτερούσαν, καθώς έχουν νικήσει δύο φορές στη σεζόν τους Λιθουανούς.

Ιδανικό κρίνεται το ζευγάρωμα με την Μπασκόνια, την οποία οι Ερυθρόλευκοι φιλοξενούν και στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική. Μπορεί ο κόουτς Μπαρτζώκας να δήλωσε πως δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος στα πλέι οφ, όμως μη γελιόμαστε. Όση σπιρτάδα και ποιότητα και να έχουν οι Βάσκοι, κυρίως στην περιφέρεια με τη συνύπαρξη Μάρκους Χάουαρντ και Ντάριους Τόμπσον, είτε εύκολα, είτε δύσκολα ο Ολυμπιακός στο τέλος της σειράς θα έπαιρνε απέναντί τους το εισιτήριο για το Final-4 του Κάουνας.

Όσο για την πίθανη διασταύρωση με την Παρτιζάν του Ζοτς φαίνεται ότι θα την αποφύγει εν τέλει ο Ολυμπιακός, αφού η νίκη στο Βελιγράδι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως εξασφαλίζει πια στους Ασπρόμαυρους της Σερβίας από την 7η θέση και πάνω (σ.σ. ίσως και την 6η υπό συνθήκες). Άρα μετά την Μπασκόνια, ο δεύτερος ιδανικός αντίπαλος για τους Πειραιώτες κρίνεται η Ζαλγκίρις Κάουνας.​

Τα πάντα θα έχουν ξεκαθαρίσει πολύ περισσότερο πάντως την Πέμπτη (6/4), έπειτα από το Φενέρ - Εφές στην Πόλη. Εφόσον η Εφές κερδίσει, τότε θα παραμένει μέχρι τέλους ζωντανή για την 8η θέση (σ.σ. και το ζευγάρωμα αυτόματα με τον Ολυμπιακό). Αν πάλι ηττηθεί, τότε αποκλείεται και μαθηματικά. Στον αντίποδα πάντως και η Φενέρ θα θέσει σε κίνδυνο την παρουσία της στα πλέι οφ, αν κάνει 0/2 στις τελευταίες αγωνιστικές.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags