Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Επίδειξη δύναμης οι Αγγελόπουλοι με Ουόκαπ - "Παραμύθι" η σύγκριση με Ζέκα, ποια η μεγάλη διαφορά!
Μπάσκετ
| 2023-04-19 18:20:00

Επίδειξη δύναμης οι Αγγελόπουλοι με Ουόκαπ - "Παραμύθι" η σύγκριση με Ζέκα, ποια η μεγάλη διαφορά!

του Νίκου Στεργίου
Επίδειξη δύναμης οι Αγγελόπουλοι με Ουόκαπ - "Παραμύθι" η σύγκριση με Ζέκα, ποια η μεγάλη διαφορά!

Τις τελευταίες ώρες επιχειρούν να εξισώσουν την ελληνοποίηση του Ζέκα προ ετών με αυτή του Ουόκαπ τώρα! Μιλάμε για κάτι που αναδεικνύει με τον πλέον σαφή τρόπο, το πόσο χαμένα τα έχουν. Πάμε λοιπόν να τα ξεκαθαρίσουμε.

Και τι δεν έχουμε ακούσει από χθες, απ' όταν έγινε γνωστή η άρον-άρον ελληνοποίηση του Τόμας Ουόκαπ. Αυτό που συνέβη στην περίπτωση του συμπαθέστατου κατά τα άλλα Αμερικανού γκαρντ, είναι η μεγαλύτερη επίδειξη δύναμης του Ολυμπιακού στο ελληνικό μπάσκετ. Και η απόλυτη απόδειξη, ότι η ΕΟΚ έχει βγάλει τα Γαλανόλευκα και έχει φορέσει Ερυθρόλευκα "γυαλιά". Καλά κάνει, γι' αυτό εκλέχθηκε. Δεν πέσαμε δα και από τα σύννεφα.

Το κωμικοτραγικό της όλης υπόθεσης, είναι ότι στον Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο στους... δορυφόρους των Πειραιωτών, προσπαθούν να το παίξουν δήθεν αθώοι και πως όλα βαίνουν καλώς. Κανένα πρόβλημα δηλαδή. Άλλωστε γι' αυτό και τις τελευταίες ώρες, επιχειρούν να εξισώσουν την ελληνοποίηση του Ζέκα προ ετών με αυτή του Ουόκαπ τώρα! Μιλάμε για κάτι που αναδεικνύει με τον πλέον σαφή τρόπο, το πόσο χαμένα τα έχουν. Πάμε λοιπόν να τα πάρουμε με τη σειρά.

Ως ποδοσφαιριστής και αρχηγός του Παναθηναϊκού ο Ζέκα πήρε υπηκοότητα όπως ο κάθε αλλοδαπός πολίτης. Έγραψε εξετάσεις γλωσσομάθειας, ιστορίας, γεωγραφίας, πέρασε εξετάσεις για το αν μιλά την ελληνική γλώσσα και είχε παραμονή στη χώρα μας, πριν, για 5 χρόνια. Δεν έκανε δηλαδή αίτηση 1/4 όπως ο Ουόκαπ, για να βγει ΦΕΚ 19/4 και να... βαπτιστεί τιμητικά Έλληνας ο Αμερικανός. Επίσης, με την ελληνοποίηση του Ζέκα δεν ωφελήθηκε ο Παναθηναϊκός γιατί ήταν ήδη πολίτης της ΕΕ (σ.σ. Πορτογάλος) και δεν υπήρχε περιορισμός ξένων στο ποδόσφαιρο. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός λόγω του Έλληνα Ουόκαπ, πλέον, θα μπορεί να έχει έναν παραπάνω ξένο στο ρόστερ του και άρα, αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι όλων των υπολοίπων ομάδων της Basket League.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags