Facebook Pixel Παναθηναϊκός -Εργκίν Αταμάν: Η συμφωνία Αταμάν-Γιαννακόπουλου για τις μεταγραφές - Ο πρώτος που φέρνει από Εφές, "οκ" για Σερέλη!
Μπάσκετ
| 2023-04-30 12:35:00

Η συμφωνία Αταμάν-Γιαννακόπουλου για τις μεταγραφές - Ο πρώτος που φέρνει από Εφές, "οκ" για Σερέλη!

Ποιον Έλληνα "τσεκάρει" για να πέσουν και οι υπογραφές; Ο Τούρκος προπονητής... μετράει αντίστροφα για να έρθει στην Ελλάδα και να αναλάβει επίσημα το Τριφύλλι, ωστόσο ήδη δουλεύει και σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, παράλληλαλα με τις υποχρεώσεις του στην Εφές.

Η έλευση του Εργκίν Αταμάν στην Αθήνα υπολογιζόταν για την Πέμπτη όπου και θα είχε τις πρώτες δια ζώσης κουβέντες του με τους ανθρώπους του Τριφυλλιού, ως (ο επίσημα πια) νέος τεχνικός της ομάδας. Από την ΚΑΕ το ταξίδι αυτό διαψεύδεται, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τεθούν άμεσα στο "τραπέζι" ζητήματα του σχεδιασμού, ο οποίος προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Μαζί του ο Αταμάν στους Πράσινους θα φέρει τουλάχιστον έναν άμεσο συνεργάτη του. Ήδη έχει δώσει την έγκρισή του για την παραμονή του Χρήστου Σερέλη στο τιμ, ενώ ο ίδιος είναι φυσικά που θα αξιολογήσει και το υπόλοιπο υπάρχον σταφ. Επειδή ο Παναθηναϊκός έχει τρέξει πολλές διαπραγματεύσεις κι έχει φτάσει ακόμα και να κλείσει κάποιους παίκτες (βλ. Βιλντόζα), πλέον, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι σημαντικό.  Μόνο με "ΟΚ" του Εργκίν Αταμάν θα γίνεται στο εξής η κάθε κίνηση στον Εξάστερο. Και προφανώς, στη "μάχη" πια των συζητήσεων με τοπ στόχους όπως ο Καμπάτσο, θα μπει δυναμικά και ο ίδιος ο Τούρκος προπονητής.

Σημειώνεται, ότι στις κουβέντες που θα κάνει ο Αταμάν προσεχώς, συμπεριλαμβάνεται και εκείνη με τον Δημήτρη Μωραΐτη. Ο Έλληνας γκαρντ του Περιστερίου έχει δώσει προφορικά τα χέρια με τον Παναθηναϊκό. Το μόνο που απομένει για να ντυθεί οριστικά στα πράσινα, είναι η τελική έγκριση του Τούρκου δις πρωταθλητή Ευρώπης.

Το πελατολόγιο του Μίσκο Ραζνάτοβιτς και ποιοι μπορούν να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό

Μπίλι Μπάρον, Ροντρίγκ Μπόμπουα, Λούκα Μπογκντάνοβιτς, Άντε Ζίζιτς, Γιλμάζ, Λέο Βέστερμαν, Άλεξ Τάιους, Νεμάνια Νέντοβιτς, Κέντρικ Πέρι, Ντουέιν Μπέικον (βρίσκεται ήδη στον Παναθηναϊκό), Βασίλιε Μίτσιτς, Φίλιπ Πετρούσεφ, Ζος Νίμπο, Τζαμέλ ΜακΛιν, Βλαντιμίρ Λούτσιτς, Ιωάννης Παπαπέτρου, Λακόμπ, Κάιλ Χάινς, Μήτρου-Λονγκ (απασχολεί ήδη σοβαρά τους Πράσινους), Ντάριους Χίλιαρντ, Μάρκο Γκούντουριτς, Ότις, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Ντραγκίσεβιτς, Νιχάντ Τζέντοβιτς, Μάρκους Ντένμον

Αυτοί είναι οι βασικοί πελάτες του Μίσκο Ραζνάτοβιτς από την ευρωπαϊκή αγορά. Πάμε λοιπόν να καταπιαστούμε ειδικότερα με κάποια δεδομένα. Οι παίκτες από την παραπάνω λίστα που θα μπορούσαν ρεαλιστικά να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό είναι οι εξής: Ροντρίγκ ΜπόμπουαΙωάννης ΠαπαπέτρουΜπίλι ΜπάρονΌγκνιεν Ντόμπριτς. Και οι 4 συγκεκριμένοι είναι αθλητές οι οποίοι θα ταίριαζαν σε μία ομάδα με τα χαρακτηριστικά του Αταμάν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Τον Ροντρίγκ Μπόμπουα ο Τούρκος τεχνικός τον ξέρει πολύ καλά, φυσικά, από την κοινή τους παρουσία στην Εφές. Ο Γάλλος γκαρντ μπορεί να "περπατά" αισίως τα 35 του χρόνια, ωστόσο με άλλο ρόλο σ' ένα ρόστερ με μεγάλη δυναμική στην περιφέρεια (αποτελούμενη από γκαρντ όπως ο Βιλντόζα, ο Καμπάτσο, ο Μήτρου-Λονγκ, ο Γκριγκόνις), είναι ικανός να κάνει τη δουλειά. Ακόμα και στην κακή φετινή πορεία της Εφές, ο Μπόμπουα είχε το εξωπραγματικό 48,6% από το τρίποντο στην Euroleague, με μέσο όρο 10,8 πόντους ανά αγώνα. Αν πάλι δεν προχωρούσε η επιλογή Μπομπουά, τότε μία τοπ λύση για τη θέση "2" θα μπορούσε να ήταν ο Μπίλι Μπάρον της Αρμάνι, που εκτελούσε φέτος για τρεις με το εξαιρετικό και υψηλό 40,3% (σ.σ. 11 οι πόντοι του ανά αγώνα).

Η υπόθεση του Ιωάννη Παπαπέτρου, από την άλλη, δεν χρήζει ιδιαίτερα μεγάλης ανάλυσης. Εφόσον ο Παναθηναϊκός μπορεί να φέρει πίσω στο ΟΑΚΑ έναν Έλληνα πρώτης γραμμής, δεν θα χάσει την ευκαιρία. Διάθεση να γίνει αυτή η επιστροφή πράξη υπάρχει εκατέρωθεν, όμως τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάτι πιο χειροπιαστό, πριν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του διεθνούς φόργουορντ με την Παρτιζάν. Όσον αφορά τον Όγκνιεν Ντόμπριτς δεν υπάρχει κάτι απτό αυτή τη στιγμή, ωστόσο η αναφορά στο όνομά του γίνεται διότι προτείνεται σταθερά τα τελευταία καλοκαίρια και περιτριγυρίζει τον Παναθηναϊκό. Οπότε μετά από ακόμα μία πολύ καλή σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα, αδιάφορα τα όσα έκανε δεν έχουν περάσει.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τελειώνει" ο Σπανούλης από Περιστέρι - Ανατροπή πριν τον ΠΑΟ - Υπογράφει σε μεγάλη ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags