Την ώρα που η Ρέαλ διαλυόταν από την Παρτιζάν απέδειξε πως δεν.... ξέρει να χάνει! Το ρολόι σταμάτησε 1.40΄ πριν την λήξη και ενώ το σκορ ήταν στο 80-85!

Πάντως, η Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς διέλυσε με 95-80 τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για να κάνει το 2-0 στη σειρά των playoffs της EuroLeague. Σε ένα ματς που πάντως στιγματίστηκε από ακραία σύρραξη μετά από "βρόμικο" φάουλ του Σέρχιο Γιουλ στον Κέβιν Πάντερ ενώ είχαν όλα κριθεί και τελικά ολοκληρώθηκε με απόφαση των διαιτητών στο 1:40 πριν από το φινάλε καθώς αποβλήθηκαν όλοι οι παίκτες των γηπεδούχων εκτός από τον Ρούντι Φερνάντεθ

Τι έγινε όμως; 

Ο Σέρχιο Γιουλ έκανε ένα σκληρό φάουλ χωρίς λόγο και αιτία στον Κέβιν Πάντερ, με τον Αμερικανό να αντιδράει, τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε να ορμάει και ξαφνικά ένα... μπουλούκι από δίμετρους αθλητές να σπρώχνουν ο ένας τον άλλο. Οι διαιτητές μπήκαν στη μέση, όμως ο Ντάντε Έξουμ είχε μείνει στο παρκέ τραυματισμένος.

Ράντοβιτς, Λάτισεβς και Ρότσα έμειναν για πολλή ώρα στο video review, για να τιμωρήσουν τους υπαίτιους, σίγουρα όμως όλα ξεκίνησαν από τον Γιουλ, με τον Πάντερ να μένει για λίγο ψύχραιμος αλλά στη συνέχεια να χάνει κι αυτός τον εαυτό του και να ξεφεύγει από τα όρια.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με την αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και για αυτό τον λόγο η Παρτιζάν κατάφερε να... παγώσει με το καλημέρα την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, μιας και μετά από 2.30΄ μπάσκετ προηγήθηκε με 9-0 χάρη σε καλάθι του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Έλληνας άσος μπορεί να μην ήταν σημαντικός παράγοντας του διπλού στο πρώτο ματς, ωστόσο ξεκίνησε ως βασικός στο 2ο ματς. Ο Ματέο μπορεί να μην πήρε τάιμ άουτ για να το αντιμετωπίσει αυτό, ωστόσο ανακάτεψε την τράπουλα από νωρίς και έτσι έκανε ένα γρήγορο 5-0, χάρη στους Γκος και Ντεκ.

Το προσωρινό μαδριλένικο σερί διέκοψε ο Λεσόρτ και έκανε το 7-11 για να κάνει ο Λεντέι το 7-15. η πρώτη σημαντική ανάσα από τον μαδριλένικο πάγκο πάντως ήρθε από τον Χεζόνια που έβαλε 5 σερί προσωπικούς πόντους. Στην εξίσωση μπήκε και ο εξαιρετικός Ρούντι για το 17-22, ωστόσο οι Σέρβοι ήταν αρκετά εύστοχοι και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με καλάθι του Χεζόνια για το 21-31. Μάλιστα στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ρούντι συνέχισε να δίνει λύσεις και έκανε το 23-31 στην έναρξη του δεύτερου μέρους και μαζί με τον Χεζόνια έφτασαν το σκορ στο 28-31 έχοντας 19 από τους 28 μαδριλένικους πόντους, νωρίς στο ματς.

Παρά την πίεση των Ισπανών, οι Σέρβοι έδειξαν να αντέχουν και αυτό φάνηκε με το που μπήκε στο παρκέ ο Σμάιλαγκιτς, ο οποίος έδωσε λύσεις με κάρφωμα και με τρίποντο, ενώ η Παρτιζάν προσπάθησε να... εξοντώσει από νωρίς τους Ισπανούς, χάρη και στους Μαντάρ και Πάντερ, οι οποίοι έκαναν το 32-47 ενώ απέμεναν και μόλις 3΄ για το ημίχρονο. Οι Ισπανοί δεν μπορούσαν να βγάλουν αντίδραση και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τον Γκος να κάνει το 37-51.

Στο δεύτερο μέρος το ματς ξεκίνησε με τον Πουαριέ να μειώνει σε 39-51 και την Ρεάλ να βρίσκει για τα καλά ρυθμό με τον Ρούντι να κάνει το 48-53, ενώ απέμεναν 7΄ για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Παρόλα αυτά οι Σέρβοι συνέχισαν να βρίσκουκ καλάθια και ο Νάναλι με τετράποντο έκανε το 48-57. Το πιο κοντινό σημείο που έφτασαν η Ρεάλ ήταν το 52-57 και  εκεί η Παρτιζάν πάτησε ξανά το πόδι στο γκάζι. Κάπως έτσι το 52-57 έγινε χάρη στον Νάναλι 52-64, ενώ έμεναν 3΄ για το τρίτο δεκάλεπτο. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με καλάθι του Αβράμοβιτς για το 62-75.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον πάγκο της Ρεάλ να τρώει τεχνική ποινή και τον Νάναλι να κάνει το 62-76. Ο Πάντερ αποφάσισε να πει ξανά το... game over και με τρίποντο έκανε το 62-79. ενώ θέλαμε 8.39΄ για το ματς και η Ρεάλ έμοιαζε να τα έχει χαμένα, με τον Ρούντι να περνάει... σκασμένος στον πάγκο. Η Παρτιζάν δεν μπορούσε να απειληθεί σε κανένα σημείο και οι οπαδοί της Ρεάλ ξεκίνησαν να αποχωρούν 5΄ πριν το τέλος, με τον Έξουμ να κάνει σε εκείνο το σημείο το 73-90. Και ενώ το ματς έδειχνε έτοιμο να.... τελειώσει στο 1.40΄ έγιναν απίστευτα πράγματα με τους παίκτες να παίζουν ξύλο και τους Πάντερ και Γιαμπουσελέ να κάνουν τα πιο... βίαια χτυπήματα σε Μούσα και Έξουμ αντίστοιχα.