Facebook Pixel Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Δεν έφτανε ο μαγικός ΜακΚίσικ - "Λύγισε" ο Ολυμπιακός και τα παίζει όλα στο "κάστρο" του - Τελικός στο ΣΕΦ! (vid)
Μπάσκετ
| 2023-05-05 22:41:00

Δεν έφτανε ο μαγικός ΜακΚίσικ - "Λύγισε" ο Ολυμπιακός και τα παίζει όλα στο "κάστρο" του - Τελικός στο ΣΕΦ! (vid)

Sportdog Team

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε να πανηγυρίσει από την Πόλη την πρόκριση στο Final-4, όμως η Φενέρ έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος με Ντόρσεϊ και Πιέρ, στέλνοντας τη σειρά σε Game 5 στο ΣΕΦ με το τελικό 73-69.

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η πρόκριση θα "βαφτεί" Ερυθρόλευκη στην Ελλάδα! Ο Ολυμπιακός το πάλεψε να πανηγυρίσει από την Πόλη την πρόκριση για το Final-4 του Κάουνας, όμως η Φενέρ έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος με Ντόρσεϊ και Πιέρ, στέλνοντας τη σειρά σε Game 5 στο ΣΕΦ με το τελικό 73-69. Κακή βραδιά για Σλούκα, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, που μαζί είχαν 0/8 τρίποντα. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΜακΚίσικ.

Το ματς

Με φόρα μπήκε στην Ulker Sports Arena ο Ολυμπιακός, τρέχοντας αρχικά ένα επιμέρους 5-0 δια χειρός Κάαναν και Βεζένκοφ στην εκκίνηση του Game 4 της σειράς. Η Φενέρ αντέδρασε και μ' ένα δικό της σερί 7-0 αυτή τη φορά, προσπέρασε κιόλας με τρίποντο του Πιέρ (7-5).

Ο Ντόρσεϊ ευστόχησε κι αυτός από τα 6.75 για το παρθενικό +5 των Τούρκων (12-7), όμως οι Ερυθρόλευκοι δεν έφευγαν ποτέ από τη σθεναρή διεκδίκηση του αγώνα. Το κάρφωμα του Παπανικολάου στο ανοικτό γήπεδο έφερε μάλιστα το παιχνίδι στην ισοπαλία (14-14), με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει με τη Φενέρ οριακά σε θέση οδηγού, έπειτα από 1/2 βολές του Νικ Καλάθη (18-17).

Η δεύτερη περίοδος κινήθηκε περίπου στα ίδια δεδομένα, με τον Ολυμπιακό πάντως ν' αντιμετωπίζει ακόμα πρόβλημα στο μακρινό σουτ. Ο ΜακΚίσικ ξεκόλλησε την ομάδα του από τα 6.75 και την έβαλε μπροστά με την ελάχιστη τιμή της διαφοράς (21-22), ενώ γκολ-φάουλ του Σλούκα ξεμάκρυνε τους Ερυθρόλευκους στο +4 (21-25).

Για τη Φενέρ κρυφό "χαρτί" αποδείχθηκε ο Κάρσεν Έντουαρντς, ο οποίος με απανωτούς πόντους έφερε το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη μπροστά με 32-27. Ξανά με τον ΜακΚίσικ ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις (32-29), μειώνοντας κι άλλο αμέσως μετά με το δεύτερο τρίποντο του Κάαναν στη βραδιά (32-31). Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στη σχεδόν απόλυτη ισορροπία, με τους Πειραιώτες να έχουν "κεφάλι" ενός πόντου (32-33).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ένα βήμα πιο μπροστά στην επιβολή της κυριαρχίας τους, με τον Κάαναν να κάνει "πάρτι" στην επίθεση του Ολυμπιακού. Με συνεχόμενα δικά του καλάθια ο Αμερικανός κρατούσε την ομάδα του Μπαρτζώκα στην απόσταση των 4-5 πόντων (44-49), την οποία είχε παγιώσει στην περίοδο. Η είσοδος του Γκούντουριτς οδήγησε σε ισάριθμα κλεψίματα του Σέρβου γκαρντ, με τον ίδιο να ξεκολλά και τη Φενέρ από τους 44 πόντους (46-49). Ο Ολυμπιακός και πάλι ωστόσο έκλεισε το δεκάλεπτο με (έστω και οριακό) προβάδισμα (48-49), προϊδεάζοντας για φινάλε... θρίλερ στην Πόλη.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος άρχισε ιδανικά για τους Τούρκους, καθώς με δύο σερί τρίποντα του Χέιζ-Ντέιβις προσπέρασαν μετά από ώρα στο ματς (54-49, +5)! Το συνολικό επιμέρους της Φενέρ εκείνη τη στιγμή είχε φτάσει στο 10-0. "Ανάσα" στην ελληνική ομάδα έδωσε ο Φαλ (54-51), αλλά οι γηπεδούχοι είχαν εκ νέου απάντηση με κάρφωμα του Μόντλεϊ (56-51). Με γκολ-φάουλ του ΜακΚίσικ οι Πειραιώτες ισοφάρισαν σε κρίσιμο σημείο (56-56), ενώ από τα χέρια του ίδιου προσπέρασαν κιόλας (56-58)! Η Φενέρ δεν το έβαλε κάτω και με δύο απανωτά τρίποντα του Πιέρ, προσπέρασε με +6 (67-61), 2:40 πριν τη λήξη! Τα εύστοχα σουτ τριών πόντων του Ντόρσεϊ αρχικά και του Πιέρ κατόπιν τελείωσαν ουσιαστικά την υπόθεση νίκη (73-66) στην Πόλη (παρότι με ισάριθμα δικά του τρίποντα ο ΜακΚίσικ πήγε να το... γυρίσει μόνος του), με τη Φενέρμπαχτσε να επικρατεί στο Game 4 με το τελικό  και να στέλνει τη σειρά για Game 5 στο ΣΕΦ!

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 32-33, 48-49,

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags