Το απόγευμα της Κυριακής γνωστοποιήθηκε ότι ο Εργκίν Αταμάν ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με το αφεντικό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, επιβεβαιώνοντας ότι τα πράγματα προχωράνε πολύ γρήγορα για το χτίσιμο της επόμενης μέρας της ομάδας.

Ηδη έχουν γίνει οι κινήσεις, που αφορούν σε Βιλντόζα, Κώστα Αντετοκούνμπο και Μωραΐτη, αλλά η συνέχεια είναι πιο δύσκολη, καθώς αναζητούνται τα πιο βαριά χαρτιά που θα στελεχώσουν το ρόστερ.

Στο τραπέζι της συνάντησης του Γιαννακόπουλου με τον Αταμάν έπεσαν εκτός των άλλων τα ονόματα του Καμπάτσο και του Λεζόρ (δείτε τις καλύτερες φάσεις του φέτος στο βίντεο πάνω από το κείμενο), που είναι οι βασικοί στόχοι για τις θέσεις του πλέι-μέικερ και του σέντερ, αλλά και κάποιες εναλλακτικές επιλογές, αφού και ο Καμπάτσο και ο Λεζόρ είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθούν.

Ο Αταμάν κοιτάζει και στην αγορά του ΝΒΑ, καθώς γνωρίζει ότι για κάποιες θέσεις δεν είναι εύκολο να βρει αυτό, που θέλει στην Ευρωλίγκα. Αλλωστε ο Παναθηναϊκός θέλει αν είναι εφικτό ο πολύ καλός παίκτης, που θα πάρει, να έχει και βαρύ όνομα. Για επικοινωνιακούς λόγους και κατ’ επέκταση για οικονομικούς, καθώς ο κόσμος αλλιώς υποδέχεται τα βαριά ονόματα και αλλιώς τα πιο άγνωστα. Αν και οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι από εκείνους, που ξέρουν πολύ καλά το μπάσκετ και αυτό, που πρώτιστα τους ενδιαφέρει είναι να έχουν πολύ καλή ομάδα του χρόνου, ανεξαρτήτως ονομάτων.

Δύο περιπτώσεις, που είτε από καραμπόλες, είτε όχι, μπορεί να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό είναι ο Νέιπιρ της Αρμάνι και ο Λούντμπεργκ της Βίρτους. Ο Νέιπιρ κάνει πολύ καλή χρονιά, δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω τον σοβαρό τραυματισμό, που είχε στην Ζενίτ.

Ο Λούντμπεργκ από την άλλη κάνει μέτρια σεζόν, αλλά έχει παρασυρθεί από την γενικότερη μετριότητα της ομάδας του. Είναι ένας παίκτης με ξεχωριστά προσόντα, που έφτασε μέχρι και το ΝΒΑ και τους Σανς.

Και οι δύο αυτοί παίκτες είχαν προκαλέσει παλιότερα το ενδιαφέρον του εξάστερου, αλλά δεν είχαν προχωρήσει οι περιπτώσεις τους για οικονομικούς λόγους. Τώρα, όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει καθώς το πορτοφόλι του Παναθηναϊκού είναι πολύ πλούσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοίνωσε σπουδαία μεταγραφάρα πρώην του NBA ο Παναθηναϊκός!