Facebook Pixel Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Μέγας Ολυμπιακός έκανε τη Φενέρ να προσκυνήσει στο ΣΕΦ και... πέταξε για το Final-4! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-05-09 23:36:00

Μέγας Ολυμπιακός έκανε τη Φενέρ να προσκυνήσει στο ΣΕΦ και... πέταξε για το Final-4! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Ο Ολυμπιακός φρόντισε να δείξει εξ αρχής στη Φενέρ ποιος ήταν το αφεντικό, επιβάλλοντας πλήρως την κυριαρχία του στο Game 5 της σειράς και λυγίζοντας τους Τούρκους στο ΣΕΦ με το τελικό 84-72, πανηγυρίζοντας έτσι σπουδαία πρόκριση στο Final-4 του Κάουνας!

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Πως να το έχανε στο "κάστρο" του; Ο Ολυμπιακός φρόντισε να δείξει από την αρχή στη Φενέρ ποιος ήταν το αφεντικό, επιβάλλοντας πλήρως την κυριαρχία του στο Game 5 της σειράς και λυγίζοντας τους Τούρκους στο ΣΕΦ με το τελικό 84-72, πανηγυρίζοντας έτσι σπουδαία πρόκριση στο Final-4 του Κάουνας! MVP ο Κώστας Σλούκας με 20 πόντους, ασύλληπτη εμφάνιση από τον Γκούντουριτς με ρεκόρ καριέρας στα τρίποντα (σ.σ. 7). Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις 4 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης οι Ερυθρόλευκοι, που περιμένουν πλέον το νικητή του Μονακό - Μακάμπι Τελ Αβίβ για να μάθουν τον αντίπαλό τους στο μεγάλο ημιτελικό.

Το ματς

Με τον Κώστα Παπανικολάου να ηγείται και να πετυχαίνει τους 10 από τους 20 πόντους του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο, ξεκίνησε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα το Game 5 στο ΣΕΦ με φόντο το Final-4. Οι Ερυθρόλευκοι έτρεξαν στην εκκίνηση του αγώνα σερί 7-2 με γωνιαίο τρίποντο του αρχηγού, δείχνοντας ότι βρίσκονται στο μακράν καλύτερο βράδυ τους επιθετικά σε όλη τη σειρά.

Η Φενέρ αντέδρασε και έφτασε με εύστοχο σουτ τριών πόντων του Γκούντουριτς στην ισοφάριση (13-13), πριν ο Ουόκαπ ξανά από τα 6.75 δώσει εκ νέου τα ηνία στους Πειραιώτες (16-13). Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά και με ενέργεια, έχοντας τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά, στη συνέχεια ωστόσο παρασύρθηκε και έγινε κάπως πιο επιπόλαιος, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να ισορροπήσουν το παιχνίδι όσο προχωρούσε το πρώτο δεκάλεπτο (20-15).

Διπλό πρόσωπο είχαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αρχικά, υπέστησαν ένα μίνι μπλακ άουτ το οποίο επέτρεψε στη Φενέρ μέχρι και να προσπεράσει με 29-31, έχοντας ως κορυφαίο της τον Γκούντουριτς με 4 εύστοχα τρίποντα.

Κάπου εκεί, όμως, πήρε το "όπλο" του ο Κώστας Σλούκας. Αρχικά χάρη σε παλικαρίσιο γκολ-φάουλ επανέφερε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (32-31), με τους Ερυθρόλευκους να τρέχουν συνολικά ένα επιμέρους 15-0 για την παρθενική διψήφια διαφορά στο ματς (44-31)! Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Φενέρμπαχτσε για να σπάσει αυτό το σερί, ήταν δύο βολές του Ντόρσεϊ απλά για να διαμορφωθεί το σκορ του ημιχρόνου (44-33).

Με τον ίδιο υψηλό ρυθμό επέστρεψε και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά στην υψηλότερη τιμή της δια χειρός Βεζένκοφ (52-39, +13). Ουσιαστικά, μοναδικό άλυτο αμυντικά πρόβλημα για τους Πειραιώτες ήταν ο Γκούντουριτς, που με το πέμπτο του τρίποντο στη βραδιά έριξε την απόσταση των δύο ομάδων σε μονοψήφια επίπεδα (52-43). Ο Μόντλεϊ έδωσε κι άλλη σημαντική ανάσα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (57-49), η οποία πάντως έδειχνε να είναι μία ταχύτητα κάτω από τους Ερυθρόλευκους. Γεγονός, που φυσικά αποτυπώθηκε και στο σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο (65-52).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έπρεπε ουσιαστικά να κάνει διαχείριση αυτού του +13, έτσι ώστε να εξασφάλιζε μια και καλή το "χρυσό" εισιτήριο για το Final-4 του Κάουνας. Ο Σλούκας πήρε από το "χέρι" τους Πειραιώτες, ο Βεζένκοφ μπήκε κι αυτός πιο ενεργά στην εξίσωση (από τα χέρια του έγινε το 71-58), με το τελικό 84-72 απέναντι Φενέρ να στέλνει τον Ολυμπιακό στη μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 44-33, 65-52, 84-72.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags