Facebook Pixel Προκρίθηκε στο final 4 με μυθικό Μάικ Τζέιμς η Μονακό - Την περιμένει ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-05-10 23:18:00

Προκρίθηκε στο final 4 με μυθικό Μάικ Τζέιμς και Λόιντ η Μονακό - Την περιμένει ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Με έναν τρομερό και μυθικό Μάικ Τζέιμς η Μονακό προκρίθηκε στο final four, όπου την περιμένει στο Κάουνας ο Ολυμπιακός για μια... τιτανομαχία.

Ιστορία έγραψε η Μονακό, επικρατώντας με 97-86 της Μακάμπι στο Game 5 των playoffs και εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague. Στον ημιτελικό του Κάουνας οι Μονεγάσκοι θα συναντηθούν με τον Ολυμπιακό (19/05).

Μάικ Τζέιμς και Τζόρνταν Λόιντ οδήγησαν τους Μονεγάσκους στο θρίαμβο, μετρώντας 21 πόντους έκαστος. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Όντεντ Κάτας σούταρε με ποσοστά κοντά στο 50% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά δεν ήταν συνεπής αμυντικά και το «πλήρωσε». Ως εκ τούτου, η συγκλονιστική εμφάνιση του Ουέιντ Μπόλντγουιν (27 πόντοι με 10/13 σουτ, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ) πήγε... στράφι για την «ομάδα του λαού».

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με καλάθι του Ματιεγιούνας, ενώ η Μακάμπι απάντησε με κάρφωμα του Μάρτιν. Οι πρώτοι πόντοι του Τζέιμς ήρθαν με βολές, ενώ απάντησε αμέσως ο Μπόντγουιν με τρίποντο για το 4-5. Στη συνέχεια μπήκαν τρίποντα και από τους Λόιντ και Μάρτιν, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά εύστοχες, παρά την κρισιμότητα του αγώνα. Οι Ισραηλινοί έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση και ο Μπόλντγουιν ήταν αρκετά καυτός κάνοντας το 9-13. Η πρώτη ανάσα για τους Μονεγάσκους ήρθε με τρίποντο του Ουατάρα για το 14-15.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν... διάθεση για άμυνες και παιχνίδια σκοπιμότητας και έγινε το 19-20 με alley oop κάρφωμα του Χολ. Ο Τζέιμς προσπαθούσε να δίνει απαντήσεις και έκανε το 22-24 με γκολ φάουλ, έχοντας μέσα σε 8΄ 10 πόντους και 3 ασίστ. Το μεγάλο πρόβλημα για την Μακάμπι ήρθε σε αυτή τη φάση, μιας και ο καυτός Μπόλντγουιν φορτώθηκε γρήγορα με δύο φάουλ, για να βγει προσωρινά. Ο Χολ έβαλε το κάρφωμα της βραδιάς και το πανηγύρισε τόσο έξαλλα που δέχθηκε τεχνική ποινή. Η μεγαλύτερη διαφορά για την ομάδα του Ισραήλ ήταν το 26-33, με νέο τρίποντο για τη Μακάμπι με τον Ντι Μπαρτολομέο. Αυτό ήταν και το σκορ για το εκκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο!

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το 28-33 με τον Τζέιμς να συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς. Είναι χαρακτηριστικό πως οι 21 από τους 28 πόντους της Μονακό έχουν έρθει από τα χέρια του πρώην άσου του Παναθηναϊκού! Ο Αμερικανός συνέχισε να παίζει σαν να είναι από... άλλο κόσμο και με τρίποντο έκανε το 33-33, αναγκάζοντας τον Κάτας να πάρει τάιμ άουτ, μιας και η Μακάμπι δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι Μονεγάσκοι δεν πτοήθηκαν και ο Τζέιμς με το τρίτο του... γκολ φάουλ έκανε το 38-33, ενώ ο Λόιντ εκτόξευσε την διαφορά στο 41-33 και το επιμέρους 15-0 των Μονεγάσκων! Μάλιστα, ο Κάτας πήρε και 2ο τάιμ άουτ αρκετά νωρίς, το οποίο απέδωσε. Μάλιστα, το 41-33 έγινε 49-49, για να τελειώσει το πρώτο μέρος με το 53-49 υπέρ των Γάλλων χάρη σε καλάθι του Γουατάρα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλάθι του Ντιαλό για το 55-49, ενώ ο Μπόλντγουιν... ντύθηκε Τζέιμς και έβαλε δύο τρίποντα για να κάνει το 63-64, φτάνοντας τους 21 πόντους, με την Μακάμπι να έχει 13/22 τρίποντα σε εκείνο το σημείο. Η Μονακό προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, ενώ ο Τζέιμς είχε βρεθεί προσωρινά στα αποδυτήρια και ο Λόιντ έκανε το 70-66 με βολές, για να επιστρέψει ο Τζέιμς, ο οποίος έδειξε να μην έχει κάτι. Ο Χολ με κάρφωμα έκανε το 72-68, ενώ ο Οκόμπο αστόχησε σε τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Κάτας. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Λορέντσο να κάνει το 72-70 και ενώ ο Τζέιμς έμεινε άποντος σε αυτό το διάστημα.

Τρέχοντας ένα επιμέρους 2-7, οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με τρεις πόντους (74-77) στα 5'41" για το φινάλε. Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (78-79), ενώ ακολούθησαν 8 συνεχόμενοι πόντοι δια χειρός Τζόρνταν Λόιντ για το 86-79 στο 37'. Ένα δίποντο του Ντόντα Χολ και δύο βολές από τον Τσίμα Μονέκε διαμόρφωσαν το 90-82 στα 2'16" πριν από το τέλος, όμως ο Γουέιντ Μπάλντουιν απάντησε με τρίποντο για το 90-85 (37'54"). Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 7 αναπάντητων πόντων για το 97-85 με 29" να μένουν στο χρονόμετρο και σφράγισαν κάπως έτσι τη νίκη-πρόκριση στο Final Four.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags