Facebook Pixel Μονακό: Η αντίπαλος που απειλεί τον Ολυμπιακό στο δρόμο για το 4ο αστέρι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-05-11 20:04:00

Μονακό: Η αντίπαλος που απειλεί τον Ολυμπιακό στο δρόμο για το 4ο αστέρι - "Δαιμονισμένος" ο Τζέιμς (Vid)

Sportdog Team

Το Sportdog παρουσιάζει το προφίλ της Μονακό, την οποία θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Final-4 του Κάουνας ο Ολυμπιακός.

Μονακό λοιπόν. Αυτό είναι το πρώτο εμπόδιο του Ολυμπιακού στο Final-4 του Κάουνας, στο δρόμο προς το 4ο αστέρι! Οι Μονεγάσκοι είχαν μία σταθερά καλή χρονιά φέτος, εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα έδρας που δεν είχαν πέρσι στη σειρά με τους Ερυθρόλευκους, αποκλείοντας μια Μακάμπι που έμοιαζε έτοιμη να της κάνει τη ζημιά.

Απ' όσα έχουμε δει φέτος στη σεζόν, η Μονακό είναι μία ομάδα που δεν ταιριάζει στους Πειραιώτες. Οι Γάλλοι (μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα) είναι εκείνοι που κέρδισαν τη φετινή χρονιά τον Ολυμπιακό μέσα - έξω, σε μία αγωνιστική περίοδο που το σύνολο του Μπαρτζώκα είχε μονοψήφιο αριθμό ηττών στην κανονική διάρκεια. 

Οι Μονεγάσκοι, αποδεδειγμένα άρα, δεν είναι καλό ματσάρισμα για τον Ολυμπιακό. Αγωνιστικά πάντα μιλώντας. Είναι ομάδα που σουτάρει καλά, καθώς πλην του ηγέτη τους, Μάικ Τζέιμς, διαθέτουν στην περιφέρεια κι άλλα "όπλα" όπως ο Τζόρνταν Λόιντ και ο Έλι Οκόμπο. Ταυτόχρονα, μιλάμε για την ίσως πιο αθλητική ομάδα της Euroleague, με ψηλούς που δύσκολα ματσάρονται στην αθλητικότητα και τα σωματικά προσόντα (βλ. Μονέκε, Ντόνα Χολ, Τζον Μπράουν). Ταυτόχρονα, η παρουσία του Άλφα Ντιαλό ανεβάζει το σε πόσο υψηλά επίπεδα άμυνας αποδίδουν, με τον πρώην παίκτη του Λαυρίου να συνιστά τον ορισμό του "παίκτη ομάδας". 

Φυσικά, νούμερο 1 απειλή δεν συνιστά άλλος παρά ο Μάικ Τζέιμς. Η Μονακό πήγε στο Final-4 με ηγέτη τον Αμερικανό "μπομπέρ", κάτι που αποτελεί προσωπική επιτυχία και για τον ίδιο. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι τις προηγούμενες φορές που πήγε ο Τζέιμς σε Final-4, δεν ήταν ποτέ το πρώτο "βιολί". Ούτε με την Μπασκόνια, ούτε με την ΤΣΣΚΑ δηλαδή. Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού έκανε φοβερή σεζόν με 16,2 πόντους μέσο όρο. Από μακριά τα ποσοστά του ήταν κάτω του 30% στην κανονική περίοδο, αλλά αυτό συνέβη γιατί φέτος εκτέλεσε περισσότερο παρά ποτέ από τα 6.75. Εκεί, όμως, είναι που πρέπει να τον οδηγήσει ο Ολυμπιακός. Να του "χαλάσει" το μυαλό και να το πάει σε τραβηγμένες επιλογές στην επίθεση.

Τέλος, υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα των Ερυθρόλευκων. Και αυτό αφορά την εμπειρία. Στη Μονακό είναι ελάχιστοι εκείνοι που έχουν παίξει σε ματς τέτοιου διακυβεύματος και έντασης ενός Final-4, την ίδια στιγμή που σχεδόν το ίδιο ρόστερ με πέρσι του Ολυμπιακού, βρίσκεται ξανά στο μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μόνος του ο Σλούκας μετρά 10(!) παρουσίες σε Final-4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags