Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μονακό: ΘΡΥΛΑΡΑ όνειρο ένα βήμα πριν το 4ο αστέρι - Διέλυσε τη Μονακό και βλέπει μόνο κούπα στον τελικό! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-05-19 19:51:00

ΘΡΥΛΑΡΑ όνειρο ένα βήμα πριν το 4ο αστέρι - Διέλυσε τη Μονακό και βλέπει μόνο κούπα στον τελικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου

Με ένα σπουδαίο τρίτο δεκάλεπτο όπου έκανε το εξωπραγματικό επιμέρους σκορ 27-2(!), ο ΜΑΓΙΚΟΣ Ολυμπιακός διέλυσε τη Μονακό στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 με 76-62!

Ολυμπιακός - Μονακό: ΟΜΑΔΑΡΑ έτοιμη να "ράψει" το 4ο αστέρι στο Κάουνας! Χάρη σε ένα σπουδαίο τρίτο δεκάλεπτο όπου έκανε το εξωπραγματικό επιμέρους σκορ 27-2(!), ο ΜΑΓΙΚΟΣ Ολυμπιακός διέλυσε τη Μονακό στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 με 76-62, πανηγυρίζοντας έτσι τη σπουδαία πρόκριση στον μεγάλο τελικό! Περιμένουν το νικητή του Μπαρτσελόνα - Ρεάλ, πλέον, οι Ερυθρόλευκοι.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα Ουόκαπ, Κάαναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Φαλ ξεκίνησε τον μεγάλο ημιτελικό του Final-4 στο Κάουνας ο Ολυμπιακός, με τον Σάσα Βεζένκοφ από τις βολές να δίνει σκορ στο παιχνίδι (1-0). Το γκολ-φάουλ του Τζον Μπράουν έβαλε μπροστά τη Μονακό (2-1, αστόχησε στην έξτρα βολή ο Αμερικανός), με τις δύο ομάδες πάντως να δείχνουν αρκετά νευρικές στην εκκίνηση. Λίγο παραπάνω οι Ερυθρόλευκοι. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι Γάλλοι να φτάσουν γρήγορα στο υπέρ τους 6-1, πριν ο Κάαναν μειώσει με τρίποντο από τη γωνία (4-6).

Οι Πειραιώτες δεν έλεγαν να συνέλθουν, με τον Μάικ Τζέιμς να δίνει double score στους Μονεγάσκους (6-12). Τα εύστοχα σουτ τριών πόντων του Τζέιμς απέσπασαν μάλιστα στο +7 τους Μονεγάσκους, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να βρίσκει κι εκείνος λύσεις από τα 6.75 με Βεζένκοφ και Παπανικολάου κατά σειρά (14-18). Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τη Μονακό καλύτερη και στο +6 έναντι της ελληνικής ομάδας (14-20).

Στην εξίσωση του δευτέρου δεκαλέπτου μπήκε για τους Γάλλους και ο Άλφα Ντιάλο (ωραίο προσωπικό καλάθι για το 15-22), το ίδιο συνέβη όμως και με τον Σακίλ ΜακΚίσικ που με τρίποντο μείωσε κι άλλο (18-22), ενώ με δικό του λέι απ στο ανοικτό γήπεδο -έπειτα από κλέψιμο του Σλούκα- ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό σε 22-22! Εκεί για τη Μονακό βγήκε μπροστά αυτή τη φορά ο Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος με 5 συνεχόμενους πόντους έδωσε ανάσα στην ομάδα του (24-27).

Το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς συνέχιζε να κυριαρχεί, φτάνοντας εκ νέου στο +7 με σουτ μέσης απόστασης του Μάικ Τζέιμς (26-33), ενώ νέο τρίποντο του Οκόμπο στον αιφνιδιασμό έφερε για πρώτη φορά τους Μονεγάσκους στο +10 (28-38)! Το σκορ ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο +12 για τη Μονακό (29-41), που είχε κυριαρχήσει πλήρως στο παρκέ του Ολυμπιακού. Ενός Ολυμπιακού, ο οποίος ειδικά στην επίθεση δεν έβρισκε παρά ελάχιστες λύσεις.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός άρχισε ιδανικά με κάρφωμα του Βεζένκοφ (31-41), για να έρθει και να πετύχει σπουδαίο γκολ-φάουλ αμέσως μετά ο Παπανικολάου (34-41)! Η αντεπίθεση συνεχιζόταν, με τον Φαλ να μειώνει σε χρόνο dt στους 4 (37-41), αλλάζοντας εντελώς το ρυθμό του ημιτελικού. Το τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου ανέβασε το Ερυθρόλευκο σερί στο 11-0 (40-41), ενώ από τα 6.75 ο Σάσα Βεζένκοφ έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τους Πειραιώτες (43-41), μέσα σε πανδαιμόνιο από τον κόσμο του Ολυμπιακού στη Zalgirio Arena!

Έπρεπε το ρολόι να δείχνει 4:18 για να σκοράρει η Μονακό το μοναδικό της καλάθι(!) στην περίοδο (43-43 με κάρφωμα του Οκόμπο). Ο Ολυμπιακός όμως έκανε ΑΠΙΘΑΝΑ πράγματα πια σε άμυνα κι επίθεση, φτάνοντας το σερί του στο 24-2 για το +10 δια χειρός Βεζένκοφ (53-43)! Το ΜΑΓΙΚΟ τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε για τους Ερυθρόλευκους με το απίστευτο τρίποντο με ταμπλό του Λαρεντζάκη από τα 10(!) μέτρα (56-43), για έναν Ολυμπιακό που έδειχνε να είχε πάρει... ήδη το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό!

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η Μονακό όσο και να προσπαθούσε να αντιδράσει, τόσο έβλεπε Φαλ και Παπανικολάου να συνεχίζουν σταθερά να δίνουν λύσεις στους Πειραιώτες (66-55). Ειδικά ο θηριώδης Γάλλος σέντερ είχε στήσει κανονικό... πάρτι στη ρακέτα των Μονεγάσκων. Τα λεπτά που κύλησαν ως τη λήξη αποδείχθηκαν διαδικαστικά, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με το τελικό 76-62 (+14), πανηγυρίζοντας έτσι την τεράστια πρόκριση στον 9ο τελικό της ιστορίας του σε Final-4!

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 29-41, 56-43, 76-62.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags