Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Το μεγαλύτερο σύλλογο στον κόσμο δεν μπορεί κανείς να τον ξεγράφει. Ποτέ, όπως αποδείχθηκε στην πράξη! Η Ρεάλ λοιπόν θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό του Final-4 στο Κάουνας, αφού οι Μαδριλένοι επικράτησαν της Μπαρτσελόνα (του άφαντου Μίροτιτς) στον δεύτερο ημιτελικό με σκορ 78-66. Ακόμα μία αποτυχία του Σάρας να φέρει ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης...

Την Κυριακή (21/5) στις 20:00 το τζάμπολ στον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης

Το ματς

Με τον Ταβάρες να κάνει μεγάλη ζημιά στη ρακέτα της Μπαρτσελόνα ξεκίνησε ο δεύτερος ημιτελικός του Final-4 στο Κάουνας, φτάνοντας γρήγορα η Ρεάλ στο υπέρ της 6-0. Οι Καταλανοί απάντησαν με τρίποντο του Αμπρίνες (3-6), πετυχαίνοντας κάτι μοναδικό στη συνέχεια όλης της πρώτης περιόδου. Ποιο ήταν αυτό; Το γεγονός ότι και οι 18 πόντοι τους, προήλθαν αποκλειστικά και μόνο από τρίποντα, μετρώντας για την ακρίβεια 6/9 από τα 6.75! Την ίδια στιγμή, που οι παίκτες του Σάρας είχαν εκτελέσει μόλις 2 δίποντα.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε ξανά με καλάθι της Ρεάλ δια χειρός Ράντολφ (18-20), όμως η Μπάρτσα φαινόταν ότι βρισκόταν ένα επίπεδο πιο πάνω. Τόσο σε ενέργεια, όσο και σε λύσεις. Ταυτόχρονα, ο Γιοκουμπάιτις εξελισσόταν σε παράγοντα για την ομάδα του, σκοράροντας τα πρώτα και μοναδικά δίποντα των Μπλαουγκράνα μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι για το 27-22!

Με τρίποντο και φάουλ που κέρδισε από τον Γιουλ ο Λαπροβίτολα διατήρησε σταθερά σε απόσταση την Μπαρτσελόνα (36-29, +7), με τον Ράντολφ πάντως έστω και ως ρεζέρβα του Ταβάρες να δίνει κάποιες λύσεις στο "5" (36-31). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το buzzer beater τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ (42-36), ενώ και ο Σατοράνσκι ευστόχησε για τρεις πετώντας τη μπάλα πίσω από τη σέντρα(!), αλλά δυστυχώς για τον ίδιο και τον Γιασικεβίτσιους η προσπάθειά του ήταν εκπρόθεσμη.

Στο δεύτερο μέρος ο Μίροτιτς συνέχιζε να παραμένει και άποντος και... άφαντος, με τον Χεζόνια στον αντίποδα να πετυχαίνει απίστευτο τρίποντο πάνω σε άμυνα για το 42-39. Η Μπαρτσελόνα άρχιζε να υποχωρεί σε ισχύ, να χάνει το "μυαλό" και ο λόγος, δεν ήταν άλλος παρά η απίθανη παρουσία του Ταβάρες στο παρκέ, ο οποίος με τον 16ο πόντο του ισοφάρισε έπειτα από ώρα τον ισπανικό "εμφύλιο" σε 47-47.

Η Ρεάλ με κάρφωμα του Μούσα στο ανοικτό γήπεδο προσπέρασε κιόλας (47-49), φτάνοντας ακολούθως και στο +4 πάλι με τον Μούσα αυτή τη φορά από τις βολές. Οι Μαδριλένοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +7 (47-54) με ωραίο καλάθι του Γκος, για μία Μπαρτσελόνα στον αντίποδα που δεν έλεγε να βρει λύσεις στην επίθεση. Ανάσα στους Καταλανούς έδωσε το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Λαπροβίτολα (55-58), το οποίο διαμόρφωσε και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ξανά ο Λαπροβίτολα έφερε το Ελ Κλάσικο από τα 6.75 σε απόλυτη ισορροπία (58-58), με τις δύο ομάδες στη συνέχεια να επιδίδονται σε σειρά άστοχων επιθέσεων. Την εκατέρωθεν αφλογιστία "έσπασε" από το σημείο των βολών ο Γιουλ (58-60), για να αποσπάσει τους Μαδριλένους στο +4 αμέσως μετά ο Σέρχι Ροντρίγκες (58-62), με τον ίδιο μάλιστα να φέρνει τη Βασίλισσα στο +7 με μεγάλο τρίποντο (60-67) 4:33 πριν τη λήξη! Όντως, η Ρεάλ δεν έχασε ποτέ το ισχυρό προβάδισμά της, επικρατώντας με σκορ 78-66 της Μπαρτσελόνα και παίρνοντας, έτσι, το εισιτήριο για τον σπουδαίο τελικό (21/5, 20:00) απέναντι στον Ολυμπιακό!

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 42-36, 55-58, 66-78.