Facebook Pixel Έχασε στο Περιστέρι και πάει σε Game 5 o Παναθηναϊκός - Καμία τύχη όπως είναι στους τελικούς! (vid)
Μπάσκετ
| 2023-05-27 21:24:00

Έχασε στο Περιστέρι και πάει σε Game 5 o Παναθηναϊκός - Καμία τύχη όπως είναι στους τελικούς! (vid)

Έχασε στο Περιστέρι και πάει σε Game 5 o Παναθηναϊκός - Καμία τύχη όπως είναι στους τελικούς! (vid)

Ο Παναθηναϊκός δεν... βλεπόταν για ένα ημίχρονο στο Περιστέρι, "ξύπνησε" στο δεύτερο και προσπάθησε να επιστρέψει και να κάνει την ανατροπή, όμως με μεγάλο τρίποντο λίγο πριν το τέλος ο Φρανσίσκο του έκοψε τα "όνειρα", δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του (76-71) και στέλνοντας έτσι τη σειρά σε 5ο ημιτελικό στο ΟΑΚΑ!

Το ματς

Την άθλια φετινή του εικόνα φρόντισε να επαναλάβει και στο Game 4 των ημιτελικών της Basket League με το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο, όπου δεν έφτασε καν τους 30 πόντους! Μπορεί αρχικά οι Πράσινοι να ξεκινήσαν με ένα 5-0 δια χειρός Παπαγιάννη, όμως στη συνέχεια ήταν σαν να... σταμάτησαν να παίζουν, επιτρέποντας στο Περιστέρι να κάνει "πάρτι" απέναντί τους.

Συγκεκριμένα με μεγάλους πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Φρανσίσκο και Ραντάνοφ, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έτρεξε ένα σερί 15-2 για το +8 (25-17). Μάλιστα με τρίποντο του Κασελάκη οι Περιστεριώτες έφτασαν και για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (28-17), απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που ούτε άμυνα έπαιζε, ούτε δημιουργούσε, ενώ την ίδια στιγμή εκτελούσε τραγικά από κοντά και μακριά εξίσου.

Η κατάσταση δεν έλεγε να διορθωθεί, με το Περιστέρι να πατάει κι άλλο το "γκάζι" και να εκτοξεύεται στο +16 (39-25) από το εύστοχο ζευγάρι βολών του Ντένμον. Το Τριφύλλι απάντησε αμέσως μετά με κάρφωμα του Γκουντάιτις, αλλά από τη στιγμή που σούταρε 2/13 τρίποντα και 5/16 δίποντα, όντας δηλαδή τραγικά άστοχος από παντού, δεν μπορούσε να ελπίζει σε τίποτα καλύτερο από το -13 του ημιχρόνου (41-13).

Με την επιστροφή στο παρκέ για το δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανεβάσει κάπως ρυθμό (σ.σ. και το κατάφερε), ρίχνοντας τη διαφορά στους 11 (45-34), αλλά συνεχίζοντας να "σπάει" τα καλάθια από τα 6.75. Δεν γινόταν ο τέταρτος ημιτελικός να γυρνούσε για τους Πράσινους, αν δεν γινόντουσαν έστω κατ' ελάχιστον πιο εύστοχοι από το τρίποντο.

Ο Γκριγκόνις έμοιαζε να παλεύει σχεδόν μόνος του επιθετικά, μειώνοντας με ωραία ατομική προσπάθεια σε 47-36. Με follow του Γκουντάιτις η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έριξε μετά ώρα τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (47-38, -9), ενώ το εύστοχο σουτ τριών πόντων ξανά του Γκριγκόνις μείωσε ακόμα περισσότερο την απόσταση (48-41).

Βγάζοντας επιτέλους σοβαρότητα ο Παναθηναϊκός έφτασε στο -5 με την προσπάθεια του Μαντζούκα (53-48), ενώ οι 8 συνεχόμενοι πόντοι του Ντέρικ Ουίλιαμς σ' εκείνο το σημείο έβαλαν τον Εξάστερο και πάλι δυνατά στη διεκδίκηση της νίκης (57-53), που θα τον πήγαινε από σήμερα στους τελικούς του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο το Τριφύλλι ήθελε, αλλά στην πραγματικότητα... δεν μπορούσε! Όσες άστοχες επιθέσεις κι αν είχε το Περιστέρι, άλλες τόσες και περισσότερες είχε ταυτόχρονα κι ο Παναθηναϊκός. Αποτέλεσμα; Οι γηπεδούχοι να φτάσουν εκ νέου στο +10 με μεγάλο τρίποντο του Φρανσίσκο (67-57).

Με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κάρφωμα του Πονίτκα οι Πράσινοι πλησίασαν στους 4 (69-65) περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη, με τον Πολωνό να βγάζει αμέσως μετά απίθανη άμυνα στον Ντένμον και τον Γκριγκόνις να μειώνει στο καλάθι (69-67), για ν' απαντήσει ακολούθως με ΤΕΡΑΣΤΙΟ τρίποντο ξανά ο Φρανσίσκο (72-67)! Όλα αυτά 1:12 πριν το φινάλε. Το Περιστέρι διαχειρίστηκε καλά τα δευτερόλεπτα που απέμεναν, επικρατώντας με το τελικό 76-71 και στέλνοντας έτσι τη σειρά σε 5ο ημιτελικό στο ΟΑΚΑ.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 41-28, 59-55, 76-71.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags