Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Λύση Ιτούδη ο ΠΑΟ πάνω στον Βεζένκοφ! Κομβικός ο Σλούκας - Χτίζει από την αρχή ο Αταμάν με 8 Έλληνες"
Μπάσκετ
| 2023-06-07 10:00:00

"Λύση Ιτούδη ο ΠΑΟ πάνω στον Βεζένκοφ! Κομβικός ο Σλούκας - Χτίζει από την αρχή ο Αταμάν με 8 Έλληνες"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Λύση Ιτούδη ο ΠΑΟ πάνω στον Βεζένκοφ! Κομβικός ο Σλούκας - Χτίζει από την αρχή ο Αταμάν με 8 Έλληνες"

Πού θα κριθεί ο 2ος τελικός και η πιθανή μεγάλη απουσία! Ο Μιχάλης Κουταλιανός σχολιάζει τους τελικούς στο Sportdog και εκφράζει την άποψή του για την αυριανή μέρα των δύο ομάδων.

Την άποψη, ότι το GAME2, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός,  στο ΣΕΦ θα είναι διαφορετικό από το πρώτο εξέφρασε ο Μιχάλης Κουταλιανός. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog όπου εξέφρασε την άποψή του για την εικόνα των δύο ομάδων, τις συνθήκες που αναπτύσσονται λόγω της πιθανής απουσίας του Σλούκα λόγω γαστρεντερίτιδας, αλλά και πως πρέπει να εμφανιστούν οι δύο ομάδες. Παράλληλα αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των δύο ομάδων.

Διαβάστε όσα μας είπε:

Ποιες εντυπώσεις σας άφησε το πρώτο παιχνίδι στους τελικούς;

«Ήταν ένα κλασσικό ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Όπως είπαν οι προπονητές δεν έχει καμία σχέση η κατάσταση που είναι οι ομάδες. Όλα ξεκινούν από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός βρήκε μία πολύ καλή αντιμετώπιση του Βεζένκοφ, στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο. Ήταν μία πεπατημένη που δουλεύτηκε από τον Ιτούδη στα ματς της Φενέρ με Ολυμπιακό στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα. Περιόρισαν τον Βεζένκοφ και στοίχισε στον Ολυμπιακό στο ελεύθερο σκοράρισμα. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟ άγχωσε τον ΟΣΦΠ. Έπαιξε καλή άμυνα κατά διαστήματα. Προδόθηκε λίγο από το μικρό ρόστερ. Γιατί σε κάποιες φάσεις δεν έβαλε κάποια ανοικτά σουτ. Γιατί το ματς πήγαινε εκεί προς το τέλος, ένα σουτ και όποιος το βάλει. Τελικά τα έχασε ο Παναθηναϊκός και κέρδισε ο Ολυμπιακός, χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλός, που είναι αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας. Δεν μετρά μόνο η απόδοση, αλλά αυτός που νικά».

Πώς θεωρείτε, ότι θα πάει το δεύτερο ματς;

«Θα είναι τελείως διαφορετικό. Όλα αρχίζουν ξανά από την αρχή. Μιλάμε για επιτελεία με εμπειρία. Θα γίνουν αναλύσεις επί αναλύσεων. Θα δουν τα λάθη και με μικρά τρικ θα προσπαθήσουν να ξεγελάσουν, για να πάρουν φάσεις που δεν τις περιμένει ο αντίπαλος. Όσο πιο γρήγορα και οι δύο ξεχάσουν τι έγινε την Κυριακή τόσο καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να μη μείνει στην καλή απόδοση και ότι παραλίγο να νικήσει. Πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένος σε ακόμα μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει λύσεις. Είχε ένα μπλακ άουτ στο δεύτερο δεκάλεπτο με την ομάδα που χρησιμοποίησε ο Μπαρτζώκας. Χωρίς Βεζένκοφ και Φαλ, δηλαδή με το second unit, μπόρεσε να κερδίσει ή να μη χάσει στο δεύτερο δεκάλεπτο και να πάρει πράγματα από αυτούς».

Πόσο καταλυτική θα είναι η απουσία του Σλούκα αν τελικά δεν καταφέρει να παίξει λόγω γαστρεντερίτιδας;

«Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με πεπατημένες και σταθερές. Ο Κώστας είναι μία από τις πολύ δυνατές σταθερές της ομάδας είναι κομβικός. Έχουμε φτάσει όμως να έχουμε δει τον Ολυμπιακό παντού, σε όλα τα ματς, σε Ευρωλίγκα, σε πρωτάθλημα, σε Κύπελλο. Παρατηρούμε, ότι ξεπερνά τα προβλήματα μέσα από την ομάδα του. Αν δεν παίξει ο Σλούκας θα είναι βαρόμετρο για απόδοση. Αλλά σε ένα ανάλογο τύπου παιχνίδι ο Ολυμπιακός πήγε χωρίς Βεζένκοφ στο ΟΑΚΑ και κέρδισε. Πιστεύω ότι αυτά τα προβλήματα συσπειρώνουν. Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Η παρουσία ή η απουσία είναι σχετική, γιατί η γαστρεντερίτιδα εξασθενεί τον οργανισμό. Δεν είναι εύκολο να επανέλθει. Είναι ένα συν και πλην, το οποίο θα το δούμε στην εξέλιξη του ματς. Υπάρχουν παίκτες που δεν μπορούν να μπούνε στη θέση του Σλούκα, αλλά να καλύψουν ομαδικώς κάποιες δουλειές που κάνει ο στο γήπεδο. Βλέπω δηλαδή Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ και Λούτζη που χρησιμοποιείται λόγω της μη συμμετοχής του Κάνααν στο ελληνικό πρωτάθλημα να καλύπτουν το κένο του περισσότερο. Θα λείψει φυσικά η ικανότητα να βάζει τη μπάλα στη μέση και να πασάρει. Είναι κομμάτια που πρέπει να καλύψει ο κόουτς, να ψάξει να τα βρει απ’ αλλού».

Πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός πιθανή απουσία του ή λιγότερη συμμετοχή του;

«Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να σταθεί εκεί. Πρέπει να παίξει καλύτερη άμυνα. Ήδη κατέβασε τους πόντους του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φυσικά πρέπει να βρει λύσεις στο μικρό ροτέισον που έχει. Να κρατήσει περισσότερο φρέσκους κάποιους παίκτες κομβικούς, όπως Γριγκόνις, Ποντίκα, Λι. Ίσως να δούμε και έναν καλύτερο Γκουντάιτις που ήταν άρρωστος».

Ακούγεται, ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για τρίτο πλέι μέικερ  και έναν αθλητικό φόργουορντ για να τον κολλήσει δίπλα στον Παπανικολάου. Χρειάζονται άλλες κινήσεις;

«Είναι κινήσεις που προσθέτουν κάποια κομμάτια στο παζλ, τα οποία μπορεί να μην είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά ξέρουν τι λείπει από την ομάδα και μπορούν να ταιριάξουν παίκτες που δεν είναι τόσο ακριβοπληρωμένοι και δεν προορίζονται για πρωταγωνιστικό ρόλο. Σενάρια και ονόματα θα γραφτούν πολλά. Η παραφιλολογία δεν είναι επί της παρούσης. Στον Ολυμπιακό ξέρουν περισσότερο από εμάς. Και ο πιο αδαής ξέρει ότι προέχει να ξεκαθαριστεί η έκβαση της υπόθεσης Βεζένκοφ. Άλλο είναι να είναι στο ρόστερ και άλλο χωρίς αυτόν. Πρέπει να αντικατασταθεί ο MVP της Ευρωλίγκας. Είναι αλλιώς να δούνε τί ψάχνουν στο τέλος της ημέρας. Ακούγονται πολλά ονόματα, όπως του Μιλουτίνοφ. Θεωρώ, ότι το σκάουτινγκ έχει ήδη βολιδοσκοπήσει εδώ και καιρό τους στόχους».

Τι μέλλει γενέσθαι στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού;

«Αυτό που ακούγεται είναι, ότι θα ξαναχτιστεί από την αρχή. Ο Αταμάν λέγεται ότι θα αναλάβει. Η αφετηρία είναι διαφορετική για Παναθηναϊκό. Το σίγουρο είναι, ότι ο ΠΑΟ θα χρειαστεί 7-8 Έλληνες. Ο Παπαγιάννης είναι Έλληνας και παίκτης πρώτης γραμμής. Είναι κάποιοι που πρέπει να μείνουν για λόγους πρακτικούς. Το ρόστερ πρέπει να γεμίσει με παίκτες ποιοτικούς. Ο Παπαγιάννης είναι στην κατηγορία των Ελλήνων που αξίζει να μείνει. Ο Μαντζούκας θα μείνει σίγουρα, γιατί είναι ταλέντο και next big thing. Ο Καλαϊτζάκης, ο Σαμοντούροβ είναι από τα παιδιά που δεν φαίνονται. Θα γίνει όμως αξιολόγηση από το νέο κόουτς. Σημαντικό ρόλο έχουν και οι ξένοι που θα γεμίσουν το ρόστερ. Η ομάδα έχει ξεμείνει με τον Λι στα Πόιντ Γκαρντ και αναγκάζει να βαφτίζει σε αυτόν τον ρόλο τον Γκριγκόνις και Μποχωρόιδη, για να ξεκουράζει τον Λι, ο οποίος αποκτήθηκε ως δεύτερος πλέι μέικερ. Είχε ατυχία ο ΠΑΟ μέσα στη χρονιά και δεν ταίριαξαν κάποια πράγματα. Τώρα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός από την αρχή. Ο Λι είναι κομβικός. Δίνει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Έχει σουτ και ντράιβ. Ταιριάζει σε ομάδες υψηλού επιπέδου».

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η 4αδα All Star που "χτυπάει" ο ΠΑΟ από Euroleague - "Άσο" από τους Χόρνετς και… σουτ-φωτιά με Χολιντέι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags