Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Παράκουσε τον Μπαρτζώκα ο ΜακΚίσικ - Στα όρια του ο κόουτς - Μεγάλο λάθος πριν από το τζάμπολ (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-06-09 00:07:00

Παράκουσε τον Μπαρτζώκα ο ΜακΚίσικ - Στα όρια του ο κόουτς - Μεγάλο "λάθος" πριν από το τζάμπολ (Vid)

του Παναγιώτη Νικολάου
Παράκουσε τον Μπαρτζώκα ο ΜακΚίσικ - Στα όρια του ο κόουτς - Μεγάλο "λάθος" πριν από το τζάμπολ (Vid)

Η... τρέλα στο φινάλε και το ρίσκο του κόουτς που δεν βγήκε. Οι Πειραιώτες έχασαν στο ΟΑΚΑ και πλέον η σειρά με τους Πράσινους απέκτησε ξανά ενδιαφέρον. Η εικόνα της ομάδας και οι σημαντικές απουσίες δημιουργούν προβληματισμό για τη συνέχεια!

Πριν το πρώτο τζάμπολ των τελικών, ουδείς ή έστω ελάχιστοι περίμεναν ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει νίκη ή ότι θα κοντράρει στα ίσια τους Πειραιώτες. Μετά από δύο παιχνίδια όμως, οι Πράσινοι είναι στο 1-1 και μάλιστα θα μπορούσαν ακόμα και να είναι στο 2-0. Και αυτό δεν οφείλεται τόσο στη βελτίωση του Τριφυλλιού όσο στην κάκιστη και αγνώριστη εικόνα των Πειραιωτών.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει μείνει ξεκάθαρα από… διάθεση μετά τον χαμένο τελικό στο Κάουνας και ο κόουτς δίνει μάχη σε κάθε φάση απέναντι στο Τριφύλλι να τους ξυπνήσει. Είναι φανερό πως με τα βασικά «κλειδιά» της ομάδας του εκτός ρυθμού ψάχνει να βγάλει νέους… ήρωες, όμως δεν τον βοηθούν οι επιλογές του από τον πάγκο.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που δεν ακολουθούν τις οδηγίες του προπονητή τους και δεν είναι η πρώτη φορά. Προφανώς και αναφερόμαστε στον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι αποφάσισε να μην ακολουθήσει το πλάνο και να ψάξει το σουτ που θα τον κάνει ήρωας. Στην τελευταία επίθεση λοιπόν, παρότι στο τάιμ άουτ ο Μπαρτζώκας έχει ζητήσει κανονική επίθεση και έχει ξεκαθαρίσει πως πρέπει να κυκλοφορήσει η μπάλα και να βρουν την καλύτερη επιλογή από τις τέσσερις που είχε στο παρκέ, ο Αμερικανός κράτησε την μπάλα στα χέρια του και πήρε ένα πολύ τραβηγμένο τρίποντο με στόχο να… κλέψει τη νίκη.

 

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο ΜακΚίσικ παρακούει τον Μπαρτζώκα και ούτε είναι τυχαίο. Προφανώς και πρόκειται για έναν  παίκτη με τρομερά χαρακτηριστικά, που στην καλή του μέρα κάνει τη διαφορά στο παρκέ και ταλαιπωρεί τον αντίπαλο, όμως δεν θέλει να μπει σε… κουτάκια. Όταν λοιπόν απουσιάζει από το παρκέ και ο Κώστας Σλούκας, τότε κάνει ό,τι θέλει. Άραγε για πόσο ακόμα ο προπονητής θα τον… ανέχεται; Άγνωστο!

Βέβαια και ο τεχνικός των Πειραιωτών έχει τις ευθύνες του, καθώς πήρε ένα ρίσκο που δεν του βγήκε. Αποφάσισε πριν από περίπου έναν μήνα να αφήσει εκτός των τελικών τον Κάνααν, πιστεύοντας προφανώς πως χρειάζεται περισσότερο τους ψηλούς από τους γκαρντ και μάλλον την «πάτησε». Όχι ότι έχει κάποιο τρομερό πρόβλημα από τους κοντούς του Παναθηναϊκού, όμως αν είχε έναν παίκτη με εύκολο σκορ και τρίποντα τόσο σήμερα όσο και την περασμένη Κυριακή, τότε η σειρά θα ήταν σβηστά στο 2-0!


ΥΓ. Συγκλονιστική εμφάνιση του Παπανικολάου. Μόνος του πήγε να πάρει το παιχνίδι. ΜΟΝΟΣ του!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλοι στον Ολυμπιακό:"Όργια στο ΟΑΚΑ, μέρες Βασιλακόπουλου - Έπρεπε να φύγουν οι Αγγελόπουλοι"!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags