Facebook Pixel Παναθηναϊκός: 4αδα όνειρο στα γκαρντ ο Αταμάν, θυμίζει εποχές "Ζοτς" - Τα σκάει για παίκτη "καψούρα" ο Γιαννακόπουλος!
| 2023-06-11 12:30:00

4αδα όνειρο στα γκαρντ ο Αταμάν, θυμίζει εποχές "Ζοτς" - Τα σκάει για παίκτη "καψούρα" ο Γιαννακόπουλος!

του Νίκου Στεργίου

Το καλύτερο ρόστερ της 10ετίας και οι πρώτες μεταγραφές. Στο Τριφύλλι ετοιμάζονται για τον τρίτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ωστόσο τα τελευταία 24ωρα φαίνεται πως έχει προχωρήσει και ο σχεδιασμός για το νέο ρόστερ. Υπάρχουν επαφές, περιμένουν απαντήσεις και υπογραφές...
 

Οι Πράσινοι έχουν στο μυαλό τους μόνο τους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό, σειρά που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να "κλείσουν" αρκετά στόματα με τις εμφανίσεις τους στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς, όμως παράλληλα στο παρασκήνιο υπάρχουν διεργασίες για την δημιουργία της ομάδας για την επόμενη χρονιά. Άλλωστε η δήλωση του Εργκίν Αταμάν πως έχει υπογράψει στο Τριφύλλι δείχνει ότι οι εξελίξεις "τρέχουν" ώστε μόλις οι τελικοί ολοκληρωθούν και ξεκινήσει και επίσημα ο σχεδιασμός της νέας σεζόν τα πάντα να είναι έτοιμα.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τούρκος τεχνικός έχει ήδη κάνει γνωστές τις πρώτες του σκέψεις σχετικά με το νέο ρόστερ και συγκεκριμένα έχει ζητήσει τέσσερις παίκτες... φωτιά. Όπως βγαίνει από τους Πράσινους ο Αταμάν θέλει τέσσερα γκαρντ που να μπορούν να βγάλουν... μάτια και να δημιουργήσουν ένα πανίσχυρο σύνολο στην περιφέρεια της ομάδας, με τους ανθρώπους του Τριφυλλιού να αναφέρουν πως ο στόχος είναι να έρθει ό,τι καλύτερο έχει φτάσει την τελευταία δεκαετία στο ΟΑΚΑ, σημειώνοντας συγκεκριμένα πως το δίδυμο των πόιντ γκαρντ θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό των Καλάθη, Τζέιμς που συνεχίζει να είναι... ορόσημο στην ομάδα εδώ και πολλά χρόνια. Ήδη οι άνθρωποι της ομάδας έχουν τα μάτια τους... ανοιχτά με στόχο να βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να λύνει τα... χέρια όλων μιας και έχει κάνει γνωστό πως υπάρχει μπάτζετ για κινήσεις από το πολύ πάνω... ράφι.

Όπως πληροφορούμαστε μάλιστα τα πρώτα ονόματα σχετικά με τη θέση "1,2" έχουν πέσει στο τραπέζι και σίγουρα κάνει πολλούς να ανυπομονούν. Πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι έχει πέσει η περίπτωση του Βιλντόζα και του Πάντερ, με τα ρεπορτάζ από τη Σερβία να επιβεβαιώνουν πως υπάρχει όχι απλά ενδιαφέρον, αλλά προτάσεις στους συγκεκριμένους παίκτες, ενώ πάντα στο... προσκήνιο είναι και ο Μάικ Τζέιμς. Βέβαια το... αγκάθι με την περίπτωση του Αμερικάνου είναι το γεγονός πως έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με την Μονακό, όμως ο ίδιος δεν θα έλεγε "όχι" να επιστρέψει στην ομάδα που δέθηκε περισσότερο από όλες στην Ευρώπη, έχοντας μάλιστα πολύ υψηλούς στόχους.

Η τελευταία περίπτωση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι αυτή του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο διεθνής γκαρντ έχει μπει στον... πάγο από τον Δημήτρη Ιτούδη, με τη Φενέρμπαχτσε να αναζητά τρόπο να λύσει το συμβόλαιό του, που έχει διάρκεια τριών ετών. Φυσικά η υπόθεση Ντόρσεϊ αν τελικά αποκτηθεί από τους Πράσινους λύνει ακόμα ένα πρόβλημα, μιας και το ελληνικό διαβατήριο που έχει τον κάνει να μην λογίζεται ξένος στην Basket League ανοίγοντας ακόμα μια θέση για Αμερικάνο. Άλλωστε δεν είναι κρυφό ότι ο Παναθηναϊκός αναζητά γκαρντ και από την αγορά του ΝΒΑ.

Όσον αφορά τους παίκτες της φετινής χρονιάς δεν πρόκειται όλοι να δουν την πόρτα της... εξόδου από τον Αταμάν. Ο Τούρκος τεχνικός παρακολουθεί τους αγώνες των Πρασίνων, όπως άλλωστε και όλης της σεζόν και έχει αρχίσει να παίρνει τις αποφάσεις του σχετικά με το ποιους θέλει να κρατήσει. Φαίνεται λοιπόν ότι η αγωνιστική άνοδος που έχει δείξει τον τελευταίο καιρό ο Γκριγκόνις τον κάνει να θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για να παραμείνει στο ΟΑΚΑ και τη νέα χρονιά, κάτι που ισχύει και για τον Πονίτκα. Τέλος ο Πάρις Λι μπορεί το περασμένο καλοκαίρι να αγοράστηκε σαν δεύτερη επιλογή στη θέση "1" όμως κατάφερε να δείξει πως αποτελεί μια "τίμια" λύση και ιδιαίτερα σε μια πολύ δύσκολη σεζόν, χωρίς βοήθειες, κάτι που έχει μετρήσει πολύ υπέρ του και όλα δείχνουν πως και η νέα χρονιά θα τον βρει να φοράει τα Πράσινα.
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαλάει "κλεισμένη" μεταγραφή του ΠΑΟ ο Αταμάν - Ψάχνει ομάδα ο Καλάθης, φήμες για Ελλάδα και... Τεόντοσιτς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags