Ο Παναθηναϊκός προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς την οργάνωση του στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και αυτό αποτυπώνεται πλήρως από το γεγονός πως έχει ήδη προλάβει να ανακοινώσει τρεις παίκτες και τον προπονητή της ομάδας σε διάστημα λιγότερο από μια εβδομάδα!

Αυτή τη στιγμή προφανώς και υπάρχει... παγωμάρα από την άσχημη εξέλιξη της υπόθεσης με τον Κέβιν Πάντερ, ωστόσο οι Πράσινοι ήδη τρέχουν το plan-b με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει μια ακόμη περίπτωση που από δεδομένη φαντάζει πλέον... ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό!

Αναφερόμαστε φυσικά στον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος σε αντίθεση με ότι διαρρεόταν, δεν έχει έρθει σε καμία συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και είναι όλα ορθάνοικτα για το μέλλον του έμπειρου, πλέον σέντερ.

Τα δεδομένα για το μέλλον του Παπαγιάννη

Ο διεθνής άσος αυτό το διάστημα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαντλήσει τις πιθανότητες εύρεσης ομάδας στο NBA, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο τον θέλει να συνεχίζει του χρόνου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Ματέο Αντρέανι, ο Μεγαρίτης έχει ήδη στα χέρια του δύο προτάσεις από συλλόγους της EuroLeague.Η πρώτη προέρχεται από τους “πράσινους”, οι οποίοι του προσφέρουν υψηλότερες οικονομικές απολαβές παρά τη μέτρια περσινή του σεζόν και η δεύτερη από την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, με τον “Big Papa” να μην έχει λάβει ακόμη οριστικές αποφάσεις. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του sportdog.gr ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν αποκλείεται να... χαράξει τον δρόμο του Σάσα Βεζένκοφ, προς ΝΒΑ μεριά, αφού δεν είναι κοινό μυστικό πως θέλει να το πάει... μέχρι τέλους, ενώ δεν θα αποκλείαμε να μπορούσε να βρει και συμβόλαιο στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως λύση από τον πάγκο, στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Μπρουκ Λόπεζ, σε ένα ενδεχόμενο που θα δημιουργούσε ένα μεγάλο... ντόμινο στα Ελάφια. 

Όπως και να έχει η ουσία είναι ότι ο Παπαγιάννης έχει φθαρεί αρκετά από τα όσα έχει βιώσει στον Παναθηναϊκό και ενδεχόμενο βήμα εκτός ομάδας θα του άνοιγε τον δρόμο για να μπορέσει να βελτιώσει και τον ψυχολογικό τομέα του που σίγουρα έχει βιώσει μεγάλη πτώση, κάτι που φάνηκε και από την απόδοση που είχε στους αγώνες με τον Ολυμπιακό.

Ιδανική λύση ο Πουαριέ, αρέσει στον Αταμάν ο Σανλί

Από εκεί και πέρα ενδεχόμενη φυγή του Παπαγιάννη θα οδηγήσει αυτόματα σε λύση ενός αρκετά ψηλού σέντερ, ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα έχει πλέον στο 5 όχι έναν, αλλά... δύο δεινοσαύρους, με τους Φαλ και Μιλουτίνοφ να είναι αυτές οι λύσεις. Κοινώς, είναι μονόδρομος πως οι πράσινοι θα ψαχτούν για Seven Footer και θα φάνταζε ως ιδανική λύση ο Βίνσεντ Πουαριέ. Βέβαια ο έμπειρος Γάλλος σέντερ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο δεν είναι δεδομένο πως θα μείνει στην ισπανική ομάδα, από τη στιγμή που μπροστά του βρίσκεται ο Ταβάρες των μίνιμουμ 30΄ λεπτών και ο Γάλλος σέντερ σίγουρα θα ήθελε να αγωνίζεται περισσότερο, μετά από 2.5 χρόνια στην Ισπανία.

Πάντως, αρκετό ενδιαφέρον θα είχε η επιλογή του Σανλί ως αντί-Παπαγιάννης, μιας και ο Τούρκος σέντερ μένει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, ξεπερνάει τα 2.10μ. και έχει έφεση στο τρίποντο. Κοινώς, είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Πλάις και μην ξεχνάμε πως ο Αταμάν ήταν αυτός που τον έκανε παίκτη Ευρωλίγκας.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μίροτιτς και NBAer με συμβόλαιο 2 εκατ. για Ολυμπιακό - Ψηλό με 44% στο τρίποντο ζήτησε ο Μπαρτζώκας (Vid)