Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τεράστια κίνηση Χουάντσο στον "πεσμένο" Γκάι - Ο Έλληνας των... ειδικών αποστολών για Αταμάν - "Θέμα" με Αντετοκούνμπο!
| 2023-10-12 10:00:00

Τεράστια κίνηση Χουάντσο στον "πεσμένο" Γκάι - Ο Έλληνας των... ειδικών αποστολών - "Θέμα" με Αντετοκούνμπο

του Νίκου Στεργίου
Τεράστια κίνηση Χουάντσο στον "πεσμένο" Γκάι - Ο Έλληνας των... ειδικών αποστολών - "Θέμα" με Αντετοκούνμπο

Ο Ισπανός μαζί με τον Σλούκα θα είναι οι ηγέτες στο Τριφύλλι! Πώς ο Ερναγκόμεθ κάνει αισθητή ήδη την παρουσία του στο ΟΑΚΑ εντός κι εκτός παρκέ, τι συμβαίνει με τους Έλληνες του ρόστερ και ο Αταμάν που δεν χαρίζεται σε κανέναν.
 

 

 

Ο Παναθηναϊκός άρχισε τη σεζόν με τις προσδοκίες στο...ταβάνι, αλλά σύντομα ήρθε η πραγματικότητα και τον γείωσε απότομα. «Είχαν πάρει πρωτάθλημα και Euroleague με το στόμα», όπως είχε δηλώσει και ο Νίκος Αναστόπουλος. Οι πράσινοι πληρώνουν το τίμημα της πλήρους αναδόμησης. Σε αυτή τη μεγάλη επιστροφή πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος τεχνικός απηύδυσε με όσα είδε χθες κόντρα στο Μαρούσι και οι φωνές του...ακόμα ηχούν στα αυτιά των παικτών του, οι οποίοι έκαναν άθλιο τέταρτο δεκάλεπτο.

Αν ένας μπασκετμπολίστας μπορούσε να αναπαραστήσει τη διαφορά μεταξύ του ''θέλω'' και του ''μπορώ'' του Παναθηναϊκού έως τώρα, αυτός δεν είναι άλλος από τον Κάιλ Γκάι. Ο Αμερικανός αρτίστας ήρθε με απόφαση Αταμάν, ο Γιαννακόπουλος του έβγαλε το καπέλο λέγοντας πως «εμένα μου αρέσουν οι παίκτες που βαρούν τρίποντα» μα τίποτα δεν έχει πάει καλά για την ώρα. Στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Γκάι δεν ανταποκρίθηκε και ήταν κρίκος της αλυσίδας που πανεύκολα έσπασε η ''αρμάδα'' του Μπαρτζώκα. Αυτός ήταν κι ο λόγος που δεν έπαιξε αρκετά στην πρεμιέρα της Εuroleague.

«Δεν τον χρησιμοποιήσαμε γιατί στο προηγούμενο παιχνίδι στο Super Cup, ειδικά αμυντικά δεν έκανε καλή εμφάνιση. Δεν είχε μπει μέσα στο παιχνίδι. Γι’ αυτό δεν έπαιξε πολύ», είχε δηλώσει ο Αταμάν μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό. Ο Γκάι είχε μια ευκαιρία με το Μαρούσι να πάρει τα πάνω του και να απαντήσει στον προπονητή του, αλλά μάταια θα το περίμενε κανείς αυτό. Ο 26χρονος είχε μόλις τέσσερις πόντους με 2/5 δίποντα και 0/6 τρίποντα, με 0/3 βολές!

Χουάντσο ο ηγέτης στο πλάι του Σλούκα

Εδώ μπαίνει σαν άλλος ηθοποιός του Χόλιγουντ που βοηθάει τους ''δικούς του'' ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Μόλις ο Γκάι πήρε τη θέση του στον πάγκο, ο Ισπανός άσος τον παρηγόρησε και έδειξε αντανακλαστικά παίκτη που νοιάζεται για το σύνολο. Είναι ξεκάθαρο πως ο Σλούκας θα έχει μόνιμα πάνω του τα βλέμματα, αλλά ο Ερνανγκόμεθ θα τραβάει κουπί με τον Έλληνα γκαρντ για να στείλουν τον Παναθηναϊκό ξανά στο Έβερεστ του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Και οι Έλληνες τι έκαναν;

Μέχρι εδώ εξετάσαμε τα έργα και τις ημέρες του Αμερικανού Κάιλ Γκάι. Στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, όμως, έγινε μια ''βαρβάτη'' επένδυση και στο ελληνικό στοιχείο. Κατ'αρχάς ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είναι από τους ελάχιστους survivors από το περσινό...χάος. Ο διεθνής παίκτης έβγαλε ενέργεια και παρά τα λάθη του, άφησε θετικό αποτύπωμα με το Μαρούσι. Είναι σαφές πως ο Αταμάν στα μεγάλα παιχνίδια τον υπολογίζει ως τον παίκτη που θα πιέζει αρειμανίως την μπάλα και θα αυξάνει την ένταση της πράσινης άμυνας.

Θετικό πρόσημο παίρνουν και οι Μωραΐτης, Αντετοκούνμπο. Ο πρώτος πήρε χρόνο συμμετοχής στη χθεσινή αναμέτρηση και παρουσίασε εκείνο το ''πακέτο'' που τον έκανε τόσο πολύτιμο στο Περιστέρι του κόουτς Σπανούλη. Για τον Κώστα, ο βαθμός είναι υψηλός με έναν αστερίσκο. Ο ψηλός του Τριφυλλιού ''βασάνισε'' την αντίπαλη άμυνα, εκδήλωσε αρετές του παιχνιδιού του αλλά. Υπάρχει ένα αλλά. Δεν είναι δυνατόν να μη δείχνει αυτοσυγκράτηση και να βγαίνει εκτός εαυτού σε ένα ματς που είχε κριθεί. Ίσως η κάψα του να αποδείξει ότι αξίζει να τον ''θόλωσε''. Το προχθεσινό είναι ένα καλό μάθημα για τον ίδιο, γιατί όλοι πλέον ξέρουμε ότι ο Αταμάν δεν χαρίζεται...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτο καμπανάκι Ατάμαν στον Παναθηναϊκό - 6+1 στη μαύρη λίστα - "Τελειώνει" τεράστιο όνομα;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags