Οι δύο συνεχόμενες ήττες μέσα σε λίγα 24ωρα, από Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη, φούντωσαν ξανά τη συζήτηση στον Ολυμπιακό για μεταγραφή ή και μεταγραφές. Οι Πειραιώτες παρουσιάζουν προβλήματα στο παρκέ και παρότι το δεύτερο ημίχρονο στην Πόλη την Πέμπτη το βράδυ ήταν εκπληκτικό, πολλοί εκτιμούν ότι δεν γίνεται να… βγει η σεζόν με το υπάρχον «ταλαιπωρημένο» ρόστερ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε το καλοκαίρι να μην καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Κώστα Σλούκα, καθώς παρότι οι Ερυθρόλευκοι… κυνήγησαν παίκτες όπως οι Κέντρικ Ναν και Μάικ Τζέιμς, δεν κατάφεραν να φέρουν στο Λιμάνι τον γκαρντ-σκόρερ που τους λείπει. Γι’ αυτό κι έχει ξεκινήσει ξανά η συζήτηση για το αν πρέπει τώρα να έρθει κάποιος Αμερικανός (γι’ αυτό απασχολεί και η περίπτωση του Ντουέιν Μπέικον), καθώς ο παίκτης λείπει και οι υπάρχοντες απουσιάζουν. Ο ΜακΚίσικ έχει αργήσει να επιστρέψει από τον τραυματισμό του, ο Γουόκαπ μετά το εκπληκτικό του ξενίνημα έχει μείνει από δυνάμεις, ο Λαρεντζάκης έχει… σκαμπενεβάσματα στην απόδοσή του και παίκτες όπως ο Λούντζης φανερά βρίσκονται εκτός ροτέισον με απόφαση του προπονητή.

Αριθμητικά λοιπόν δεν βγαίνουν τα νούμερα και για αυτό υπάρχει ήδη αναζήτηση στην αγορά για κόμπο-γκαρντ που λογικά θα είναι ξένος τη δεδομένη χρονική στιγή και όπως μετέφερε στο Sportdog.gr και ο Τόλης Κοτζιάς, το πλάνο είναι για κάποιον ακριβό NBAer.

Φυσικά, πρόβλημα υπάρχει και στους ψηλούς, γιατί μπορεί οι Μιλουτίνοφ-Φαλ να αποτελούν ένα από τα καλύτερα δίδυμα ψηλών στη Euroleague, όμως στη θέση «4» το κενό του Σάσα Βεζένκοφ δεν έχει καλυφτεί και για την ώρα οι Πίτερς και Σίκμα, δεν μπορούν να… γεμίσουν τα παπούτσια. Επίσης οι Πειραιώτες έχουν στραμμένη την προσοχή τους για έναν ψηλό, με τις πιθανότητες να είναι κι εδώ υπέρ της μεταγραφής κάποιου Αμερικανού.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως ακόμα και αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας (που δεν είναι… φαν των μεταγραφών σε αυτή τη χρονική περίοδο) αποφασίσει να πάρει δύο ακόμα παίκτες και δή ξένους, τότε θα πρέπει να «θυσιάσει» κάποιον από το υπάρχον ρόστερ. Οι οκτώ ξένοι του Ολυμπιακού είναι οι εξής: Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος, Αϊζάια Κάνααν, Σακιέλ ΜακΚίσικ, Άλεκ Πίτερς, Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Λουκ Σίκμα και Ίγκνας Μπραζντέικις.

Οπότε αν προστεθούν άλλοι δύο ή έστω ένας, τότε θα φτάσουν τους εννιά ή τους δέκα ξένους στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Οπότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει είτε να παίζει με άλλη ομάδα στην Ελλάδα και άλλη στην Ευρωλίγκα (που δεν υπάρχει περιορισμός) είτε να αναγκαστεί να διώξει κάποιον από τους υπάρχοντες. Και το ποθανότερο είναι το δεύτερο σενάριο!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψαράκης: Άμεσα μεταγραφή ο Ολυμπιακός - 10 μέρες Καραϊβική ο Γουόκαπ - Μην ξεχνάμε τη διαιτησία με Παρτιζάν!