Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με την φωτιά αλλά στο τέλος δεν κάηκε στη μάχη του με την Ζαλγκίρις. Κέρδισε με 73-71 την λιθουανική ομάδα και βελτίωσε έτσι τόσο την ψυχολογική, όσο και την βαθμολογική του κατάσταση. Ο Μήτογλου ήταν και πάλι εντυπωσιακός, αλλά στο τέλος κουράστηκε και εκεί ανέλαβαν δράση ο Λεζόρ με τον Σλούκα. Αλλά και οι άμυνες, που εν τέλει έδωσαν την μεγάλη νίκη στην ομάδα του Αταμάν. Πλέον ο Παναθηναϊκός βλέπει Βίρτους Μπολόνια και ο κόσμος περιμένει το «3άρι», που είναι να αποκτηθεί. 

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν είχε ρυθμό και έγινε αυτό, γιατί τα γκαρντ του ήταν σε αυτό το διάστημα πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό. Μόνο ο Μήτογλου ήταν εκείνος, που ξεχώρισε από την μετριότητα των «πράσινων»., που στην μεγαλύτερη διάρκεια του εικοσαλέπτου ήταν πίσω στο σκορ, χωρίς, όμως, η Ζαλγκίρις να αποκτήσει κάποια ασφάλεια. Η λιθουανική ομάδα πήρε σημαντικά πράγματα από τον Μπιρούτις, ο οποίος κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, ενώ και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ έδωσε ανάσες με τα δύο τρίποντα, που σημείωσε.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 39-36 υπέρ της Ζαλγκίρις με τον Ναν να παίρνει και πάλι χρόνο συμμετοχής, χωρίς, όμως, να μπορεί να τον αξιοποιήσει. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ σε αυτό το πρώτο ημίχρονο είχε 0/3 σουτ, μην μπορώντας να σκοράρει.

Στην τρίτη περίοδο συνεχίστηκε το αμφίρροπο του πράγματος με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια με αρκετά μεγάλη συχνότητα. Από τον Παναθηναϊκό συνέχισε να κυριαρχεί ο Μήτογλου, η Ζαλγκίρις είχε τον Μπουτκεβίτσιους να βγαίνει μπροστά και να δίνει λύσεις. Το τρίτο αυτό δεκάλεπτο τελείωσε με την ελληνική ομάδα να έχει το πάνω χέρι, έστω και οριακά (53-52).

Το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι τα τελευταία λεπτά. Η Ζαλγκίρις βρήκε στον Σμιτς μία πολύ καλή επιθετική λύση, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους «πράσινους» του Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είχε ρυθμιστή του παιχνιδιού τον Λεζόρ. Η νίκη άλλαζε συνεχώς χέρια με τον Σλούκα να βάζει μεγάλες βολές (71-68), αλλά τον Μάνεκ να απαντάει με τρίποντο (71-71).

Ο Σλούκας σημείωσε μία βολή, η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν καταπληκτική και ο Γκριγκόνις έκανε το 73-71 με μία βολή. Εχασε επίτηδες την δεύτερη, μετά από εντολή του Αταμάν (δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ)αλλά οι Λιθουανοί δεν αξιοποίησαν τα κάτι παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα, που είχαν, καθώς έκαναν λάθος στην πάσα. Και μαζί έχασαν και το ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος Γιαννακόπουλος για "ντου" στο ΟΑΚΑ - "Δεν είστε Παναθηναϊκοί - Ένα πράγμα ζήτησα, λύση αλλιώς θα..."