Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Καθάρισε" τον Ολυμπιακό και ο Γιαννακόπουλος τον… χρυσώνει - Δεν γίνεται να τα έκανε όλα λάθος ο Γκος!
Μπάσκετ
| 2024-01-22 22:50:00

"Καθάρισε" τον Ολυμπιακό και ο Γιαννακόπουλος τον… χρυσώνει - Δεν γίνεται να τα έκανε όλα λάθος ο Γκος!

Sportdog Team
"Καθάρισε" τον Ολυμπιακό και ο Γιαννακόπουλος τον… χρυσώνει - Δεν γίνεται να τα έκανε όλα λάθος ο Γκος!

Οι δύο Πράσινοι MVP και πού κρίθηκε το μεγάλο ντέρμπι. Κι όμως, το ντέρμπι του ΟΑΚΑ δεν έδωσε μόνο την πρωτιά στο Τριφύλλι, αλλά δίνει και νέο πολύ καλό συμβόλαιο σε άσο του Εργκίν Αταμάν...

Ματσάρα έγινε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τον Ολυμπιακό με 85-80 και ουσιαστικά να εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας στην Α1.

Οι «πράσινοι» αξιοποίησαν τις μεγάλες διαφορές, που πήραν σε διαφορετικά σημεία του ματς με τον Ολυμπιακό, πάντως, να έχει την ευκαιρία να κάνει μία μυθική ανατροπή και να πάρει τη νίκη. Στο 81-79, όμως, ο Ουίλιαμς-Γκος έχασε ανεπανάληπτο γκολ-φάουλ, έχασε καπάκι τη μία βολή και ο Παναθηναϊκός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, παίρνοντας τη μεγάλη νίκη. Με τον Τζεράιαν Γκραντ να κάνει σπουδαία δουλειά και τον Μάριους Γκριγκόνις να είναι ο άσος από το μανίκι. Και όπως ανανέωσε ο Γκραντ, ίσως δεν αργήσει η ώρα, που και ο Γκριγκόνις θα κάνει νέο συμβόλαιο με το «τριφύλλι».

 

Οι δύο ομάδες είχαν από μία απώλεια μέσα στο ματς με Σλούκα και Μιλουτίνοφ να τραυματίζονται και να αποχωρούν.

Πολύ «περίεργο» ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός πήρε δύο φορές μεγάλες διαφορές, αλλά ο Ολυμπιακός μπόρεσε να τις μειώσει σημαντικά. Την πρώτη φορά οι «πράσινοι» μπήκαν στο ΟΑΚΑ με φόρα από τις προηγούμενες επιτυχίες τους, προηγούμενοι 20-6, αλλά οι Πειραιώτες είχαν απάντηση. Χτύπησαν τα μις ματς και έτσι κατάφεραν να φτάσουν στο 23-18 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Πάλι, όμως, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν. Ο Κέντρικ Ναν πήρε μπροστά και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι προηγούμενος με 14 πόντους. Αυτή τη φορά με 40-26. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, είχαν ξανά λύσεις. Με τον Πετρούσεφ να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι από τότε, που ήρθε από το ΝΒΑ και με τον Ουίλιαμς-Γκος να είναι εξαιρετικός το σκορ στο ημίχρονο πήγε στο 44-42. Και μάλιστα θα μπορούσε να πάει και στο 44-45, αλλά το μακρινό σουτ του Παπανικολάου δεν βρήκε τον στόχο.

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τόσο μεγάλη διαφορά όπως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κινδύνεψε κιόλας. Το τρίτο αυτό δεκάλεπτο δεν ήταν τόσο παραγωγικό όσο τα δύο πρώτα με τον Παναθηναϊκό να μην πτοείται από τον τραυματισμό του Σλούκα και από την άλλη να αξιοποιεί την αποχώρηση του Μιλουτίνοφ. Ετσι στο 30’ βρέθηκε να προηγείται με 63-54.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να ανεβάζουν ένταση στην τέταρτη περίοδο και μάλιστα προηγήθηκαν με 76-61, δείχνοντας ότι καθαρίζουν το παιχνίδι και με τον Πετρούσεφ μάλιστα να αποβάλλεται με πέντε φάουλ. Ο Ολυμπιακός, όμως, με χαμηλό σχήμα έγινε πιο γρήγορος και απειλητικός, πλησιάζοντας στο 80-76, δύο λεπτά πριν από το φινάλε. Σε αυτό το σημείο, όμως, ο σπουδαίος Ουίλιαμς-Γκος έκανε επιθετικό φάουλ στον Γκριγκόνις και έχασε ευκαιρία να μειώσει. Κάτι, πάντως, που έκανε λίγο πιο μετά (27 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος) ο Πίτερς με τρίποντο, δίνοντας διαστάσεις θρίλερ στο ματς (80-79). Ο Γκραντ αστόχησε στη μία από τις δύο βολές (81-79) όπως και ο Ουίλιαμς-Γκος (81-80). Ο Γκριγκόνις ακολούθησε άλλο δρόμο από αυτούς τους δύο (2/2 βολές 83-80). Ο Ουόκαπ έκανε λάθος επαναφορά και με δύο βολές του Καλαϊτζάκη ο Παναθηναϊκός σφράγισε τη μεγάλη του νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση στο ημίχρονο - Δείτε για ποια φάση - Ξέσπασμα Γιαννακόπουλου! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags