Facebook Pixel Β. Βέργης: Μπαϊράμι, μπορείς; Απόδειξέ το!
Ποδόσφαιρο
| 2014-09-25 13:06:00

Β. Βέργης: Μπαϊράμι, μπορείς; Απόδειξέ το!

Β. Βέργης: Μπαϊράμι, μπορείς; Απόδειξέ το!

Γνωρίζετε πόσα χρήματα θα στοιχίσει ο Εμίρ Μπαϊράμι στον Παναθηναϊκό την τριετία 2013-16; Συνολικά 1.455.000 ευρώ!

Μιλάμε για 800.000 ευρώ καθαρά (ο πρώτος χρόνος ήταν 250.000 ευρώ) και συνολικά μαζί με την εφορία θα αγγίξει το 1,5 εκατομμύριο. Τα θεωρείται λίγα; Καθόλου, φαντάζομαι. Για τον «μνημονιακό Παναθηναϊκό» που μετράει και το… φασούλι, το συγκεκριμένο ΚΛΕΙΣΤΟ συμβόλαιο αποτελεί «υπερβατική διαδικασία». Ανάλογη με εκείνη που πέρυσι ακολουθήθηκε στις περιπτώσεις του Μάρκους Μπέργκ (τετραετές) και του Ντέϊβιντ Μέντες (επίσης 3ετές), για να «πειστούν» οι συγκεκριμένοι να υπογράψουν.

Ο Σουηδός φορ όχι απλά έβγαλε τα λεφτά του αλλά ήταν ο άνθρωπος που σημάδεψε τη σεζόν, ο Ολλανδός χαφ ξεκίνησε πολύ άσχημα αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε και έγινε χρήσιμο «εργαλείο» του Παναθηναϊκού, όμως για τον Μπαϊράμι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και δη ο Αναστασίου ακόμα περιμένουν δικαίωση. Αναφέρομαι ειδικά στον κόουτς, καθώς αυτός ήταν που «διάλεξε» τον διεθνή Σουηδό μεσοεπιθετικό και επέμεινε πολύ στην απόκτησή του. Ακόμη και όταν το ιατρικό τημ του Παναθηναϊκού διέγνωσε το πρόβλημα με την κήλη στο μεσοσπονδύλιο δίσκο.

Ο Μπαϊράμι είναι περίπτωση με δύσκολη ανάγνωση. Ταλέντο ποδοσφαιρικό διαθέτει και τούτο δεν αμφισβητήθηκε. Έχει μάλιστα ένα στοιχείο που δεν το βρίσκεις σε άλλο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού: την δυνατότητα στο ένας εναντίον ενός. Το «ράθυμο» στιλ του, μπορεί αίφνης να μετατραπεί σε έκρηξη στην ντρίμπλα. Με τα δύο πόδια και από τις δύο πλευρές. Όμως όσο εύκολα μπορεί να ντριπλάρει, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να χάσει τη μπάλα, να παρατήσει τη φάση και να «εξαφανιστεί» από το παιχνίδι. Να γίνει «αόρατος»!

Το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε στη μέση δεν «εμφανίστηκε» στον Παναθηναϊκό. Το κουβαλούσε από την Μονακό. Έπρεπε, από τότε, σύμφωνα με τους γιατρούς, να είχε υποβληθεί σε επέμβαση. Είναι μια απόφαση που κυρίως πρέπει να πάρει ο ποδοσφαιριστής. Ο Μπαϊράμι προτίμησε την συντηρητική αγωγή με αποτέλεσμα να «κουβαλάει» διαρκώς το «θέμα» και να μην μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο.

Ο Αναστασίου επέμεινε πολύ στην απόκτησή του. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτή η μεταγραφή είναι 100% δική του, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες τον πρώτο λόγο είχε ο Νταμπίζας. Το βέβαιο είναι πως ο προπονητής τον πίστευε. Και τον πιστεύει ακόμα. «Ο Εμίρ πέρασε δύσκολα, έκανε μεγάλη προσπάθεια και παίζοντας κάποια καλά παιχνίδια, θα κερδίσει αυτός και η ομάδα» ήταν τα λόγια του μετά το νικηφόρο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στον Βόλο.

Όταν έφθασε πέρυσι στην Αθήνα ο Εμίρ Μπαϊράμι πέρασε από ιατρικές εξετάσεις. Ο Παναγιώτης Κουλουμέντας διέγνωσε το πρόβλημα με την κήλη στον μεσοσπονδύλιο δίσκο και ενημέρωσε το προπονητικό τιμ. Ο Αναστασίου επέμεινε και ο γιατρός έδωσε το «οκ» να αποκτηθεί ο ποδοσφαιριστής θεωρώντας ότι «είναι από αυτά που λύνονται» με συντηρητική αγωγή, αρκεί να μην παρουσιάσει επιδείνωση.

Λίγο μετά το ξεκίνημα της σεζόν ο Μπαϊράμι διαμαρτυρήθηκε ότι αισθάνεται ενοχλήσεις και οι γιατροί αποφάσισαν ότι πρέπει να μπει στο χειρουργείο και να επιστρέψει έπειτα από περίπου 1,5 μήνα σιγά σιγά στις προπονήσεις. Το αποτέλεσμα, το γνωρίζουμε άπαντες. Ο Εμίρ Μπαϊράμι έχασε ΟΛΗ την περσινή σεζόν, αφού μετά την επιστροφή του ουδέποτε κατάφερε να δείξει έτοιμος να προσφέρει στην ομάδα του.

Ακούσαμε αρκετές φορές στη διάρκεια του καλοκαιριού ότι ο Παναθηναϊκός περιμένει τον Μπαϊράμι ως «νέα μεταγραφή». Στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με την Βιτορούλ από τη Ρουμανία γράφθηκαν… ύμνοι για την απόδοσή του δίχως να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Απλά εκείνο το βράδυ ο Μπαϊράμι ήταν λίγο καλύτερος από το «τίποτα». Απόδειξη πως από τις 6 Σεπτεμβρίου που έγινε το συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έδωσε άλλα τρία ματς, δύο πρωταθλήματος και ένα Γιουρόπα Λιγκ, στα οποία ο Μπαϊράμι έπαιξε μόλις 45 λεπτά. Ως αλλαγή στον αγώνα με την Καλλονή στην Μυτιλήνη, δίχως να προσφέρει απολύτως τίποτα…

Όλα αυτά μέχρι χθες, στο Βόλο. Εκεί όπου για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, εμφανίστηκε… κανονικός ποδοσφαιριστής Μπαϊράμι. Πήρε πρωτοβουλίες, πήγε στο ένας εναντίον ενός, έβγαλε φάσεις, ήταν πραγματικά χρήσιμος για την ομάδα του.

Ο Παναγιώτης Κουλουμέντας έχει πει εδώ και πολύ καιρό ότι από ιατρικής άποψης ο Μπαϊράμι είναι πανέτοιμος, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και πως το θέμα του είναι μόνο ψυχολογικό. Αν ξεπεράσει τους φόβους και τις αναστολές (που έχει κάθε ποδοσφαιριστής έπειτα από μία επέμβαση) δύναται να παίξει ποδόσφαιρο στο επίπεδο που απαιτεί η ομάδα του και «οριοθετεί» το παχυλό για τα επίπεδα του Παναθηναϊκού συμβόλαιό του.

Σίγουρα το τριφύλλι έχει ανάγκη τον «καλό Μπαϊράμι». Το ρόστερ του δεν διαθέτει την πολυτέλεια να βρίσκεται «παρκαρισμένο» 1,5 εκατ. ευρώ.

Στο χέρι, στα πόδια και κυρίως στο μυαλό του Σουηδού είναι να αποδείξει πως βρίσκεται «εδώ» και μπορεί να προσφέρει. Όχι (μόνο) σε ένα παιχνίδι κυπέλλου στον Βόλο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό της Football League, αλλά σε πραγματικά μεγάλα ματς όπου (θα) τον χρειάζεται πολύ περισσότερο η ομάδα του. Έως τότε νομίζω ότι άπαντες πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Όχι επειδή «εμμονικά» αρνούμαστε να δούμε την αισιόδοξη πλευρά για έναν ποδοσφαιριστή που όντως ταλαιπωρήθηκε (όμως έχει και τις δικές του σοβαρές ευθύνες), αλλά επειδή οι πραγματικές αποδείξεις δίδονται μόνο στο χορτάρι. Ούτε στις δηλώσεις ούτε στα «αβανταδόρικα» γραπτά…

Πηγή: coppa.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags