Facebook Pixel "Βόμβες" Σπάθα!
| 2014-11-04 16:45:00

"Βόμβες" Σπάθα!

"Βόμβες" Σπάθα!

Πώς εξηγεί ο διεθνής διαιτητής τα σφυρίγματα στην Τρίπολη, την κόκκινη και το 27-2; "Στην OYEΦA με εμπιστεύονται ως έναν από τους καλύτερους". "Στόχος τους είναι ο Ολυμπιακός".

Εξηγήσεις που θα συζητηθούν έδωσε ο Ηλίας Σπάθας σχετικά με τη διαιτησία του στο Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός.

Διαβάστε αναλυτικά τις τοποθετήσεις του διεθνούς ρέφερι, όπως τις αποκαλύπτει η ιστοσελίδα contra.gr.

Για τις αποφάσεις του στην Τρίπολη: "Είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά που έγινε μια διαιτησία με λάθη; Μόνο εγώ έκανα λάθη στην Τρίπολη; Γιατί κανείς δεν λέει τίποτα για τις λάθος αποφάσεις των βοηθών και έχουν στήσει εμένα στο απόσπασμα; Είναι σίγουρο ότι με έχουν στοχοποιήσει καιρό τώρα. Πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ασφαλώς και δεν είμαι εγώ το πρόβλημα. Χτυπούν εμένα, αλλά στόχος τους είναι η ΕΠΟ και ο Ολυμπιακός".

Για την πίεση που δέχθηκε: "Όλη την εβδομάδα πριν τον αγώνα της Τρίπολης όλοι ασχολήθηκαν μαζί μου. Ένιωσα τεράστια πίεση από την καχυποψία που υπάρχει σε κάθε παιχνίδι που πρόκειται να σφυρίξω και ίσως αυτό το γεγονός με επηρέασε. Δεν λέω ότι δεν έκανα λάθη! Είμαι, όμως, ο πρώτος ή ο τελευταίος διαιτητής που κάνει λάθη; Λένε ότι ήθελα να ευνοήσω τον Ολυμπιακό. Αν ήθελα να το κάνω δεν θα μπορούσα να σφυρίξω ένα πέναλτι; Πόσα ανύπαρκτα πέναλτι δίνονται κάθε Σαββατοκύριακο και πόσα που είναι πέναλτι δεν σφυρίζονται;"

Για την κόκκινη στον Μάσα: "Η πρώτη κίτρινη κάρτα δόθηκε επειδή ενώ είχε σφυριχτεί φάουλ, κλώτσησε τη μπάλα. Ο κανονισμός είναι σαφής, καθώς πρόκειται για σκόπιμη καθυστέρηση. Η δεύτερη κάρτα είναι για θέατρο και ο παίκτης του Αστέρα τη δέχθηκε αδιαμαρτύρητα! Δεν διαμαρτυρήθηκε ο ίδιος, αλλά διαμαρτύρονται όλοι οι άλλοι! Αυτό κάτι λέει".

Για τα 27-2 φάουλ που υπέδειξε: "Όταν μία ομάδα επιτίθεται επί 90 λεπτά και η άλλη αμύνεται ποια θα κάνει τα περισσότερα φάουλ; Υπάρχει κάποιος κανονισμός που λέει ότι πρέπει τα φάουλ να είναι μοιρασμένα ή υπάρχει κάποιο όριο στα φάουλ που θα σφυριχτούν υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας; Πριν λίγο καιρό στον αγώνα Πλατανιά-Παναθηναϊκού (σ.σ. διαιτητής ο Αρετόπουλος) τα φάουλ ήταν 10-1! Εκεί γιατί δεν έγινε τόσος ντόρος; Από το πρώτο σφύριγμα στην Τρίπολη υπήρχαν διαμαρτυρίες από την εξέδρα και πολύ εχθρική ατμόσφαιρα".

"Μπορεί να παρασύρθηκα και να έδωσα ορισμένα φάουλ που δεν ήταν ή να μην έδωσα κάποια που ήταν. Αυτό συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι. Βρείτε μου ένα παιχνίδι που να μην έχουν γίνει λάθος σφυρίγματα σε κάποια φάουλ! Σίγουρα, όμως, οι αποφάσεις μου δεν καθόρισαν τον νικητή, ούτε υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Όλοι κάνουν λάθη. Μόνο σε μένα, όμως, γίνεται τέτοιος πόλεμος καιρό τώρα κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Στην UEFA με εμπιστεύονται ως έναν από τους καλύτερους και πιο νέους σε ηλικία διαιτητές και στην Ελλάδα με έχουν στοχοποιήσει συγκεκριμένοι άνθρωποι επειδή θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσουν κλίμα σε βάρος του Ολυμπιακού".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags