Facebook Pixel Νικολακόπουλος: Η ΟΥΕΦΑ δεν χαρίζεται. Αν έχεις κάνει κάτι…
| 2015-06-23 17:03:00

Νικολακόπουλος: Η ΟΥΕΦΑ δεν χαρίζεται. Αν έχεις κάνει κάτι…

Νικολακόπουλος: Η ΟΥΕΦΑ δεν χαρίζεται. Αν έχεις κάνει κάτι…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του το γιατί ο Ολυμπιακός θα παίξει κανονικά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να γίνουν αντιληπτά κάποια πράγματα σε σχέση με το περιβόητο θέμα της συμμετοχής του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μην ασχολείστε με όσα ακούγονται δεξιά κι αριστερά. Περί…επιτόπιων ερευνών της ΟΥΕΦΑ, "αποκαλυπτικών" φακέλων του Παναθηναϊκού κλπ, κλπ. Η ΟΥΕΦΑ τα έχει όλα μπροστά της! Τα ξέρει όλα. Πάντα! Κι άμα δει ότι προκύπτουν από τα στοιχεία σοβαρές ενδείξεις χειραγώγησης κάποιου αγώνα, τότε πολύ απλά φωνάζει τον «ύποπτο» σύλλογο και του ζητάει εξηγήσεις. Άμα οι εξηγήσεις κριθούν ικανοποιητικές, όλα καλά. Ειδάλλως, τον αποβάλλει από τις διοργανώσεις της. Κι ο σύλλογος μετά έχει δικαίωμα να πάει στο CAS, για να βρει το δίκιο του.

Για τον Ολυμπιακό, να επαναλάβω, δεν υπάρχει καμία σοβαρή ένδειξη χειραγώγησης αγώνα του. Και δεν υπάρχει και καμία απόφαση, αθλητικού η, τακτικού δικαστηρίου.

Αν κι όταν υπάρξει απόφαση, η ΟΥΕΦΑ θα δει κι αυτή τι θα κάνει. Για παράδειγμα, βγαίνει απόφαση στην τακτική δικαιοσύνη το Μάρτη του 2017, ότι ο Μαρινάκης είναι ένοχος για τα περί εγκληματικής οργάνωσης; Τότε η ΟΥΕΦΑ θα συνεκτιμήσει την κατάσταση και μπορεί λ.χ. να αποφασίσει να μην παίξει ο Ολυμπιακός στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2017-18. Σε τιμωρεί δηλαδή ετεροχρονισμένα, όπως είχε κάνει με τη Μέταλιστ.

Γι΄ αυτό μην ψάχνετε για…επιθεωρητές Κλουζό κι άλλα τέτοια. Τα πράγματα είναι απλά. Η ΟΥΕΦΑ βλέπει τα στοιχεία κι αποφασίζει. Δεν θα σου χαριστεί. Αν έχεις κάνει κάτι, θα σε τιμωρήσει. Μπορεί αργότερα, αλλά δεν θα την γλιτώσεις. Με τη διαφορά ότι κάτι πρέπει να έχεις κάνει! Όχι λόγια του αέρα.

Και για τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο ότι μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα, όχι απόφαση, αλλά ούτε καν καμία σοβαρή ένδειξη, έστω για προσπάθεια νόθευσης κάποιου αγώνα. Πως λοιπόν η ΟΥΕΦΑ να επιχειρήσει να κάνει κάτι κατά του Ολυμπιακού, όταν ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει τίποτα; Να τον τιμωρήσει χωρίς ένα στοιχείο; Για να πάει ο Ολυμπιακός μετά στο CAS και να αθωωθεί πανηγυρικά και η ΟΥΕΦΑ να τον δεχθεί πίσω στις διοργανώσεις της;

Κι αν θέλετε την γνώμη μου, ούτε πρόκειται να προκύψει τίποτα και στην πορεία. Αν υπήρχε κάτι, θα το ξέραμε ήδη. Εδώ βγαίνει μέχρι και το…κόμμα κι η άνω τελεία κάθε κατάθεσης. Το παραμικρό ενοχοποιητικό για τον Ολυμπιακό θα είχε βγει…πανηγυρικά. Σημαία θα είχε γίνει.
Ειλικρινά λοιπόν πιστεύει κανείς ότι με όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής, που μάλλον είναι κι όλα, αφού δεν υπάρχουν άλλα, θα υπάρξει τιμωρία του Ολυμπιακού και του προέδρου του;

Με τα «μου είπε ότι του είπαν»;

Είναι απλό: δεν μπορεί η ΟΥΕΦΑ με τα «νομίζω ότι» και τα «άκουσα ότι», να αποβάλλει ένα μέλος της, που κέρδισε μέσα στα γήπεδα τη συμμετοχή του στις διοργανώσεις της.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags