Facebook Pixel Σ. Κόλκας: Τσάμπα και νέος ο πανικός
| 2015-09-20 13:30:00

Σ. Κόλκας: Τσάμπα και νέος ο πανικός

Σ. Κόλκας: Τσάμπα και νέος ο πανικός

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου για τον Δικέφαλο!

Μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ φέτος, επικρατεί ένας ανούσιος πανικός αφού είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν στόχοι διάκρισης και πως στη κορυφή του ενδιαφέροντος είναι να χτιστεί μία ομάδα σε σταθερές βάσεις.

 

Το ίδιο έλεγαν βέβαια και άλλες χρονιές, όμως αυτό που διαφέρει είναι πως φέτος στήθηκε ένας ορθολογικός οργανισμός. Και το γεγονός αυτό μας οδήγησε στο συμπέρασμα πως η εποχή Σαββίδη μπήκε σε μία σειρά μετά από μία τριετία προσαρμογής.

 

Ο πανικός βέβαια είναι αχρείαστος και σε κάποιες στιγμές επικίνδυνος. Σε στιγμές κυρίως σαν και αυτές που βιώνουμε τώρα με το πρόγραμμα να έχει κατά σειρά ΑΕΚ, Ατρόμητο, Ντόρντμουντ και Ολυμπιακό. Σε τι μπορεί να βοηθήσει ο πανικός τώρα, δεν το καταλαβαίνω.

 

Από την άλλη βέβαια, υπάρχει μία ποδοσφαιρική απλή λογική. Δεν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ και αν ήταν θα αποτελούσε έκπληξη πρώτου βαθμού. Και αυτό γιατί …

 

1) Στηρίζεται σε έναν προπονητή 37 χρονών και ποντάρει κυρίως στον ενθουσιασμό του και τις φιλοδοξίες του. Ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός γνωρίζει για την απειρία του, αλλά θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει να εξελιχθεί μαζί με την ομάδα του. Κάνει λάθη, αλλά μαθαίνει.

 

2) Ο ΠΑΟΚ έχει 13 διαφορετικούς παίκτες από την προηγούμενη σεζόν, οι μισοί και παραπάνω ήρθαν στην ομάδα μετά τις 15 Αυγούστου. Και αν κάποιος υπολογίζει πως έχουν έναν μήνα όλοι μαζί μάλλον μπερδεύεται γιατί πρώτον υπήρχε οι διακοπή που σχεδόν όλοι έλλειπαν για δέκα μέρες, ενώ προστέθηκε στις αρχές του μήνα και ο Μπερμπάτοφ.

 

3) Σε ατομικό επίπεδο είναι σαφές πως όταν ψωνίζεις αρκετά, είναι αδύνατον να σου βγούνε όλοι. Θα πρέπει να περάσει λοιπόν ένα εύλογο χρονικό διάστημα όπου ο Τούντορ θα τσεκάρει πόσοι είναι αυτοί που μπορούνε να υποστηρίξουν το πρότζεκτ που συμμετέχει και ο ίδιος. Παιδιά όπως ο Σάμπο πχ που ήρθαν σε μία άγνωστη χώρα, που δεν μιλάνε καμία γλώσσα πλην της μητρικής τους και έχουν τη γυναίκα τους σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης, είναι λογικό να δυσκολεύονται πάρα πολύ να προσαρμοστούν.

 

4) Έχει ανοίξει μία κουβέντα για τις μεταγραφές του Άρνεσεν. Λένε κάποιοι πως δεν προσφέρουν. Πρώτα απ΄όλα πόσες παίζουν και δεύτερον από τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες της χώρας, πλην του Μπουονανότε που έκανε ένα καλό παιχνίδι, ποιες ακριβώς μεταγραφές βοηθάνε; Του Σάντσεθ που απέκλεισε σχεδόν μόνος του τον Παναθηναϊκό από την Ευρώπη; Του Καμπιάσο που δεν κάνει καμία διαφορά στον Ολυμπιακό; Ας είμαστε επιτέλους λίγο σοβαροί.

 

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον δρόμο του, απλά θα πρέπει να κατανοήσουν όσοι τον κρίνουν ακραία, πως δεν είναι η στιγμή για κάτι τέτοιο. Όλα αυτά που βλέπουμε είναι φυσιολογικά για μία ομάδα τόσο καινούργια. Θα έχει τα πάνω και τα κάτω της, θα έχει τα πάνω της, θα έχει στιγμές που δεν τις περιμένεις. Μέχρι να αποκτήσει τις σταθερές της.

 

Προσωπικά εγώ είμαι ικανοποιημένος που παίζουμε στους ομίλους και το μόνο που θέλω είναι να δω την ομάδα και τα στελέχη της, να εξελίσσονται ομαλά.

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags