Facebook Pixel Ο ΠΑΟΚ παραμένει όνειρο που ακόμη δεν έζησε ο κόσμος του
| 2016-04-21 14:04:00

Ο ΠΑΟΚ παραμένει όνειρο που ακόμη δεν έζησε ο κόσμος του

Ο ΠΑΟΚ παραμένει όνειρο που ακόμη δεν έζησε ο κόσμος του

Ο φετινός εορτασμός των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ δίνει την ευκαιρία στον Ιβάν να κάνει την επανεκκίνηση στο αγωνιστικό τμήμα... Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Μετά από 90 χρόνια ζωής ενός τόσο μεγάλου συλλόγου είναι απόλυτα λογικό να τίθενται ερωτήματα… υπαρξιακής φύσης. Να ανοίγει ξανά η συζήτηση για το τι είναι ΠΑΟΚ, τι πραγματικά πρεσβεύει, ποιος είναι ο ιστορικός προορισμός του.

 

Θα ήταν ιεροσυλία, σαφώς, να απαρνηθεί κανείς τις αλησμόνητες πατρίδες, τον πόνο των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, τους αγώνες που έκαναν για να στήσουν ξανά τη ζωή τους από την αρχή σε μία νέα πόλη. Από την Πόλη στην Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά είναι μέσα στο DNA του ΠΑΟΚ και δεν θα πάψει ποτέ να τα κουβαλά μέσα του ο οπαδός της ομάδας, να μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά.

 

Ωστόσο, αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι. Είναι οι ρίζες, η καταγωγή. Και φυσικά, ο αγώνας κατά του κατεστημένου. Αυτού που τόσο έχει κυνηγήσει τον ΠΑΟΚ κάθε φορά που προσπαθούσε να φτιάξει μία μεγάλη ομάδα. Γι’ αυτό και κάθε τίτλος του έχει πολύ μεγάλη αξία.

 

Θαρρώ, όμως, πως υπάρχει και ο προορισμός. Και ο προορισμός του ΠΑΟΚ είναι να αποκτήσει μέσα στα επόμενα χρόνια τη θέση που του αξίζει βάσει της δυναμικής του. Έχει πλέον όλα τα εχέγγυα να το πετύχει. Τον κόσμο που πάντα ήταν στο πλευρό του και τον μεγαλομέτοχο που εγγυάται την οικονομική ισχύ που είναι απαραίτητη.

 

Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραμέτρων, αλλά και της γνώσης του ποδοσφαίρου θα εκτοξεύσει τον ΠΑΟΚ. Προς το παρόν, ο Ιβάν Σαββίδης έχει καταφέρει να τον κάνει να σταθεί στα πόδια του, να νιώσει ότι έβγαλε από τις πλάτες του βαρίδια του παρελθόντος (τα χρέη του).

 

Και τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξει και την ομάδα που όλοι ονειρεύονται και πρώτα απ’ όλα ο ίδιος. Ο φετινός εορτασμός των 90 χρόνων αποτελεί ένα ορόσημο. Δίνει την ευκαιρία στον ομογενή επιχειρηματία να τραβήξει μία γραμμή και να κάνει την επανεκκίνηση στο αγωνιστικό τμήμα. Γι’ αυτό και η ευχή είναι μία: Τα καλύτερα έρχονται.

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags