Facebook Pixel Τιμή μας! Η δήλωση Σάντος για την Ελλάδα
| 2016-12-09 20:41:00

Τιμή μας! Η δήλωση Σάντος για την Ελλάδα

Τιμή μας! Η δήλωση Σάντος για την Ελλάδα

Μπορεί να είναι Πορτογάλος, όμως έχει αγαπήσει την χώρα μας και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Διαβάστε τι είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Ντεμοτεχνείο» φιλοξενήθηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία, Φερνάντο Σάντος.

Ο πρώην τεχνικός, μεταξύ άλλων, της Εθνικής Ελλάδας αλλά και της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει προς όλους τους Έλληνες αλλά και την ξεχωριστή θέση που έχει στην καρδιά του η χώρα μας!

Δεν παρέλειψε, δε, λίγο πριν ολοκληρώσει τη συνέντευξή του, να αναφερθεί στον Ντέμη Νικολαΐδη, λέγοντάς του πως θα είναι «φίλοι για πάντα».

Αναλυτικά όσα είπε στους Ντέμη Νικολαΐδη και Αλέξη Σπυρόπουλο ο Φερνάντος Σάντος:

Για το πώς μπορεί τα τελευταία 6 χρόνια να μην κάνει προπόνηση κάθε μέρα, καθώς προπονεί Εθνική ομάδα:
«Στην αρχή μου ήταν πολύ δύσκολο, είχα συνηθίσει σε μια ρουτίνα, στις καθημερινές προπονήσεις. Ωστόσο, είχα αυτή την εμπειρία και στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Είναι τελείως διαφορετική η δουλειά που κάνει ο προπονητής σε μια εθνική ομάδα και σε αυτή που κάνει σε μια ομάδα που παίζει σε εθνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι λιγότερη δουλειά, αλλά είναι διαφορετική η καθημερινότητα».

Γιατί στις αναφορές του στο Euro δεν ξεχνούσε να αναφέρει την Ελλάδα: «Νομίζω σε όλους είναι γνωστό πως στην εθνικότητα είμαι Πορτογάλος αλλά στην καρδιά μου υπάρχει χώρος για την Ελλάδα. Το ξέρει και ο Ντέμης, όλοι το έχουν καταλάβει. Πάντα υπάρχει στην καρδιά μου χώρος και ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς μου είναι ελληνικό.

Επίσης δεν θέλω ποτέ να ξεχάσω να αναφέρω όσους δουλέψανε μαζί μου. Το να αναφέρω την Ελλάδα είναι υποχρέωσή μου, πλέον».


Για το διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου που έπαιζε η Πορτογαλία στους ομίλους του Euro και στα νοκ άουτ ματς: «Εσύ Ντέμη με ξέρεις καλά, τόσο ως παίκτης όσο και ως πρόεδρος. Στο μυαλό μου είναι να μπαίνουμε στο ματς για να κερδίσουμε. Προσαρμόζω το στυλ μου σε αυτόν το στόχο. Ή κερδίζουμε και μένουμε ή χάνουμε και φεύγουμε από τη διοργάνωση».

Για το πώς αντιμετώπισε τον τελικό του Euro με τη Γαλλία χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βγήκε αλλαγή στο 20ο λεπτό λόγω τραυματισμού: «Αυτό που έκανα μιας και είχα βασίσει τη στρατηγική μου πάνω στον Κριστιάνο, ήταν να συγκεντρωθώ στο να βρω έναν τρόπο για να αλλάξω τη στρατηγική μου ώστε να κερδίσω το παιχνίδι».

Για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα: «Θα έρθω το επόμενο σαββατοκύριακο».

Τέλος, πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη, ο Φερνάντο Σάντος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αλέξη Σπυρόπουλο και τον Ντέμη Νικολαΐδη για την πρόσκλησή του στην εκπομπή, ενώ ανέφερε προς τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του στην ΑΕΚ πως θα είναι «φίλοι για πάντα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags