Facebook Pixel Έλεος, ρε Μοράις! Δεν μπορούσες να χτυπήσεις αυτόν τον Παναθηναϊκό;
| 2017-01-16 00:04:00

Έλεος, ρε Μοράις! Δεν μπορούσες να χτυπήσεις αυτόν τον Παναθηναϊκό;

Έλεος, ρε Μοράις! Δεν μπορούσες να χτυπήσεις αυτόν τον Παναθηναϊκό;

Κόντεψε να… τρελάνει τους ΑΕΚτσήδες ο Πορτογάλος με την αγωνιστική του προσέγγιση του στο αποψινό ντέρμπι!

«Ήταν ένα ντέρμπι και πάντα ένα ντέρμπι είναι δύσκολο και για τις δυο ομάδες, οπότε είναι αποδεκτό το αποτέλεσμα».

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από τις δηλώσεις του Ζοσέ Μοράις μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ στην έδρα του Παναθηναϊκού. Σε γενικές γραμμές δεν έχει άδικο, ωστόσο το αποψινό ντέρμπι ήταν διαφορετικό.

Ακόμα και εκτός έδρας, η Ένωση είχε μια μεγάλη ευκαιρία να φύγει από τη Λεωφόρο με ένα «διπλό» πολύ σημαντικό τόσο βαθμολογία όσο και για την ψυχολογία της ομάδας, που προερχόταν από τρία σερί ματς χωρίς νίκη. Είχε που είχε αρκετές απουσίες λόγω υποχρεώσεων τριών παικτών στο Κόπα Άφρικα ο Παναθηναϊκός, απόψε έλειπαν και τα 3/4 της αμυντικής του γραμμής. Μολέντο, Κουτρουμπής και Μέστο τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα τις θέσεις του να πάρουν ο 18χρονος Ευαγγέλου και οι Τελάντερ-Μαρινάκης που δεν έχουν ιδιαίτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Και ενώ στη θεωρία ο Μοράις παρέταξε μια επιθετική ενδεκάδα αφαιρώντας ένα αμυντικό χαφ (Γιόχανσον) για να χωρέσουν τρεις μεσοεπιθετικοί (Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πατίτο), στην πράξη δεν εφαρμόστηκε τίποτα. Η ΑΕΚ δεν πήρε κανένα ρίσκο, αντιθέτως έπαιξε πιο αμυντικά από τον αντίπαλό της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα!

Ο Πέκχαρτ ήταν ολομόναχος στην κορυφή της επίθεσης δίχως κανένας άλλος να πατάει περιοχή, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Εξ’ ου και το γεγονός ότι οι λιγοστές ευκαιρίες της ομάδας προέκυψαν από στημένες φάσεις.

Εν τέλει, λοιπόν, το φοβήθηκε το ματς ο Μοράις για λόγους ανεξήγητους. Ό, τι κι αν πει ο Πορτογάλος, δεν πρόκειται να πείσει κανέναν ότι η επιθετική τετράδα που κατέβασε δεν θα μπορούσε να προβληματίσει την -γεμάτη απειρία- άμυνα του Παναθηναϊκού, εάν τολμούσε να πάρει μερικά ρίσκα παραπάνω!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags