Facebook Pixel Διαβάσατε ατάκα του Σα Πίντο για Ολυμπιακό;
| 2017-02-07 12:54:00

Διαβάσατε ατάκα του Σα Πίντο για Ολυμπιακό;

Διαβάσατε ατάκα του Σα Πίντο για Ολυμπιακό;

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο επέστρεψε στον πάγκο του Ατρομήτου και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε ότι έχει αφήσει ανολοκλήρωτο έργο στην ομάδα, ενώ έκανε αναφορά και στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος στη Nova:

Νιώθετε ότι αφήσατε ένα έργο ανολοκλήρωτο και επιστρέψατε στον Ατρόμητο;

«Όταν είχα φύγει από την ομάδα, είχα πει στον πρόεδρο Γιώργο Σπανό και στον Γιάννη Αγγελόπουλο πως στην πρώτη ευκαιρία θα επέστρεφα για να ολοκληρώσω το έργο μου. Επομένως έτσι έγινε αυτή η επαφή, ο σύλλογος με κάλεσε, εγώ ανταποκρίθηκα τηρώντας τον λόγο μου».

Πρόσληψη πριν από ματς με Ολυμπιακό, απόλυση μετά από ματς με Ολυμπιακό και επαναπρόσληψη πριν από ματς με Ολυμπιακό. Πως το βλέπετε;

«Είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στις ταινίες. Ξεκίνησα την πρώτη μου θητεία στον Ατρόμητο κόντρα στον Ολυμπιακό, την τελείωσα κόντρα στον Ολυμπιακό και την ξαναρχίζω απέναντι στον Ολυμπιακό. Τώρα είναι σε διαφορετική διοργάνωση αλλά είναι το ίδιο. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Βέβαια είναι πολύ δύσκολη η αποστολή, αλλά πάντα έχοντας μεγάλη αγάπη για τη δουλειά μου, αφοσίωση και προσήλωση και σεβόμενος πάντα όλους τους αντιπάλους, δε νιώθω φόβο απέναντι σε κανέναν αντίπαλο. Ούτως ή άλλως θα παίξουμε με όλους και αυτή είναι η αίσθηση που θέλω να περάσω και στους παίκτες μου. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Είστε έτοιμος για την νέα εμπειρία με τον Ατρόμητο, καθώς όλα έγιναν πολύ γρήγορα;

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να έχεις τύχη. Η ομάδα εσχάτως δεν έχει τύχη, όπως δεν είχε κι ο προηγούμενος προπονητής. Για παράδειγμα στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ατρόμητος είχε στα χέρια του το παιχνίδι και σε μια περίεργη φάση δέχθηκε το γκολ στην τελευταία στιγμή του ματς. Υπάρχουν περίοδοι στο ποδόσφαιρο που όλα σου πηγαίνουν κατ' ευχήν, σου βγαίνουν όλες οι φάσεις, όλα τα προπονητικά σχέδια.

Εγώ θα κάνω αυτό που ανέκαθεν έκανα, δε θα αλλάξω τον χαρακτήρα μου, θα είμαι απαιτητικός, φιλόδοξος και αυτά είναι τα κυρίαρχα στοιχεία στη δική μου προπονητική φιλοσοφία. Οι παίκτες με τους οποίους συνυπήρξα στην πρώτη μου θητεία τα γνωρίζουν αυτά και γνωρίζουν τον χαρακτήρα μου. Τώρα το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι, ενωμένοι μέχρι θανάτου ασχέτως αποτελέσματος. Το πιο σημαντικό είναι η ενότητα γιατί η αλήθεια είναι πως στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, τα οποία πρέπει να έρθουν το ταχύτερο δυνατό».

Στις 5 Φεβρουαρίου 2015 είχατε απολυθεί και στις 6 Φεβρουαρίου 2017 επανέρχεστε. Είναι σα να πάγωσε ο χρόνος;

«Ο χρόνος όντως πέρασε γρήγορα, αν δείτε το πρόσωπό μου έχω κάποιες ρυτίδες παραπάνω. Όμως βλέπω γνώριμα πρόσωπα, δεν έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα, ίσα ίσα θα έλεγα πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί στις εγκαταστάσεις, ο Ατρόμητος είναι ένας σύλλογος που προοδεύει, που πηγαίνει προς τα εμπρός βήμα βήμα και γι' αυτό μ' αρέσει αυτή η ομάδα. Είναι άρτια οργανωμένη. Επομένως αντιλαμβάνεστε πως η προσαρμογή μου θα είναι πολύ εύκολη. Βεβαίως τονίζω και πάλι πως χρειαζόμαστε άμεσα αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags