Facebook Pixel Sportdog.gr | «Βοήθεια 500.000 ευρώ από Καραγκούνη - Ο Ολυμπιακός θέλει λύση για τον ΠΑΟ»
| 2017-10-07 13:12:00

«Βοήθεια 500.000 ευρώ από Καραγκούνη - Ο Ολυμπιακός θέλει λύση για τον ΠΑΟ»

του Γιώργου Κτενά
«Βοήθεια 500.000 ευρώ από Καραγκούνη - Ο Ολυμπιακός θέλει λύση για τον ΠΑΟ»

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΦΩΣ», Γιώργος Χαλάς, αποκαλύπτει στο sportdog.gr άγνωστα οικονομικά στοιχεία για το Τριφύλλι.

Αποκαλύψεις σχετικά με τα χρήματα που χρωστάει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε παλιούς ποδοσφαιριστές της και όχι μόνο, έκανε μέσω του sportdog.gr ο Γιώργος Χαλάς.

Ο καλός συνάδελφος της εφημερίδας «ΦΩΣ» πραγματοποίησε έρευνα που αφορά τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου και έκανε λόγο στις δηλώσεις του για χάος, καθώς υπάρχουν οφειλές που αφορούν παίκτες που έχει αποχωρήσει ακόμα και πριν από 9 χρόνια.

Αναφέρθηκε στον Γιώργο Καραγκούνη και τον χαρακτήρισε μια επιτροπή σωτηρίας από μόνο του για τους Πράσινους, αποκαλύπτωντας παράλληλα ότι τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν έμμισθα και λάμβαναν 8.000-8.500 ευρώ.

Ανέλυσε γιατί αποτελεί πρόβλημα για την ΠΑΕ το χρέος που υπάρχει σε ποδοσφαιριστές που είχαν χαμηλά συμβόλαια στον Παναθηναϊκό, ενώ ανέπτυξε και την πάγια θέση που υπάρχει στον Ολυμπιακό και αφορά τους Πράσινους.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν μπει άνθρωποι στην ΠΑΕ και ψάχνουν τα πάντα. Ήδη έχουν γραφτεί στις εφημερίδες κάποια χρέη που αφορούν τα καθίσματα της Λεωφόρου, το γρασίδι κ.λπ. Αλλά αυτά είναι τα μικρά, τα ελάχιστα. Το τελευταίο νέο είναι ότι υπάρχει λίστα που αναφέρει τουλάχιστον 150 ποδοσφαιριστές στους οποίους ο Παναθηναϊκός οφείλει λίγα ή πολλά χρήματα. Σε ένα εύρος κυρίως της τελευταίας 6ετίας. Αν και υπάρχουν περιπτώσεις, όπως εκείνη του Έκι Γκονζάλες, που φτάνει στα 9 χρόνια. Ο κύριος κορμός όμως των ποδοσφαιριστών προς τους οποίους υπάρχουν χρέη, είναι από την εποχή που έφυγαν οι πολυμετοχικοί και μετά», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Γιώργος Χαλάς και στη συνέχεια ανέλυσε τη διαβάθμιση του θέματος και γιατί πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό αποτελούν εκείνοι που τους χρωστάει μικρότερα ποσά:

«Όσο είναι ανενεργές αυτές οι οφειλές, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, θα επιδιώξει να ασχοληθεί με κάθε μια ξεχωριστά. Πρόβλημα θα δημιουργηθεί όταν κάποιος κινηθεί δικαστικά για να πάρει τα χρήματά του και λάβει αποφάσεις υπέρ του μέσω προσφυγών. Όπως συνέβη με τον Ταυλαρίδη.

Το βασικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό δεν θα το αντιμετωπίσουν με τα μεγάλα ποσά, με εκείνους που είχαν μεγάλα συμβόλαια. Αυτοί μπορούν να κάνουν εκπτώσεις όταν, για παράδειγμα, είχαν 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο συμβόλαιο, για 4-5 χρόνια. Συμβόλαια, όμως, όπως εκείνο του Ταυλαρίδη και γενικά εκείνα που κινούντια στις 100.000, 150.000, 200.000 ευρώ είναι το πρόβλημα. Γιατί σε αυτά τα ποσά, αυτομάτως οι 30.000 ευρώ για παράδειγμα είναι αρκετά χρήματα. Αυτοί είναι που δεν θα δεχθούν εύκολα μεγάλο διακανονισμό και όχι εκείνοι που είχαν τεράστια συμβόλαια».

«Μέλη του Δ.Σ. με 8.500 ευρώ»

Με βάση τη δημοσιογραφική έρευνα που έχεις κάνει ποια εικόνα έχεις σχηματίσει για τα οικονιμικά της ΠΑΕ Παναθηναίκός;

«Επικρατεί χάος και κανείς δεν ξέρει ποιος κάνει κουμάντο. Κάτι που μου έκανε αρνητική εντύπωση είναι ότι τα μέλη του ΔΣ ήταν έμμισθα! Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι όσο υπήρχε κανονικός Παναθηναϊκός (πριν δηλαδή εμφανιστούν τα πολλά προβλήματα του τελευταίου διαστήματος), τα μέλη του Δ.Σ. έπαιρναν 8.000 και 8.500 ευρώ! Χρήματα που όχι μόνο δεν δικαιολογούνται για σύλλογο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά ούτε και για τον Ολυμπιακό! Από αυτούς περιμένει κάποιος να σώσουν τον Παναθηναϊκό; Η ΠΑΕ χρωστάει χρήματα στον Τοτσέ και τον Έκι Γκονζάλες, μέχρι τον Χρήστο Μπούρμπο. Η περίπτωση του Καραγκούνη όμως, για παράδειγμα, είναι ιδιαίτερη περίπτωση».

«Δε θα ζητήσει τα 500.000 ο Καραγκούνης»​

Τι συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό και τον Γιώργο Καραγκούνη και χαρακτηρίζεις ιδιαίτερη την περίπτωσή του;

«Τον πλησίασαν κάποιοι από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να συμμετάσχει στην επιτροπή σωτηρίας. Επιτροπή που, κατά τη γνώμη μου, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ποτέ με αυτές τις συνθήκες. Αν δεν βγουν ένας-δύο άνθρωποι με λεφτά μπροστά, δεν είναι εύκολο να προχωρήσει τίποτα. Για να επιστρέψω στον "Κάρα", ενημέρωσε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στην επιτροπή σωτηρίας όχι γιατί δεν είναι παναθηναϊκάρας, αλλά γιατί δεν πείθεται από αυτή την κατάσταση. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Γιώργος Καραγκούνης είναι μια επιτροπή σωτηρίας από μόνος του, διότι του χρωστάει η ομάδα 500.000 ευρώ και δεν έχει προβάλλει την παραμικρή αξίωση για να τα πάρει. Αντίθετα, σκέφτεται να χαρίσει το μεγαλύτερο μέρος αν όχι και ολόκληρο το ποσό, κάτι που δείχνει αυτομάτως την έμπρακτη επιθυμία του για ουσιαστική βοήθεια. Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει πιο έμπρακτη κίνηση από αυτή του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό».

«Ο Ολυμπιακός θέλει να βρεθεί λύση»

Παρακολουθείς στενά, πολλά χρόνια ώρα, το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ποια είναι η θέση του Ολυμπιακού, τι λένε στο Λιμάνι για την τραγική κατάσταση την οποία βρίσκεται τώρα ο Παναθηναϊκός;

«Υπάρχει μια πάγια θέση του Ολυμπιακού στο θέμα του Παναθηναϊκού, που την είχε εκφράσει ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τους πρώτους μήνες της θητείας του στον Ολυμπιακό. Όταν ακόμα υπήρχε αγωνιστική κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες και δεν είχε αρχίσει ο πόλεμος μέσω των media. Τότε ο Μαρινάκης είχε πει ότι αυτό που θέλουμε είναι έναν ισχυρό Παναθηναϊκό, όσο ισχυρότερο γίνεται, για να δυναμώνει και ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον Ολυμπιακό, παρά τα όσα συνέβησαν με εκπομπές, κατηγορίες κ.λπ. που σιγά-σιγά πήγαν στην άκρη για ήταν άνθρακες ο θησαυρός, που δεν αναγνωρίζει τον Παναθηναϊκό ως αιώνιο αντίπαλο.

Όταν λοιπόν βλέπεις ότι ο μοναδικός αντίπαλος τον οποίο αναγνωρίζεις ως "αιώνιο", όπως και ο Παναθηναϊκός αναγνωρίζει ως "αιώνιο" αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα, θέλεις να βρεθεί μια λύση. Κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολο για έναν Ολυμπιακό να αποδεχτεί οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο ως ισότιμο, πλην του Παναθηναϊκού. Ακόμα και η ΑΕΚ, που ως μέγεθος είναι μεγαλύτερο από τον ΠΑΟΚ, δεν είναι το ίδιο. Γι' αυτό ο Παναθηναϊκός ειναι ο "αιώνιος" αντίπαλος. Το θέμα βέβαια, είναι το πώς μπορεί να βρεθεί λύση στον Παναθηναϊκό».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags