Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δίνουν 8.000.000 για Έλληνα άσο, "μπλόκο" λόγω κανονισμού
| 2019-12-10 13:38:00

Απίθανο: Δίνουν 8.000.000 για Έλληνα του Ολυμπιακού - "Μπλόκο" λόγω κανονισμού, δεν θέλει ο παίκτης!

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίθανο: Δίνουν 8.000.000 για Έλληνα του Ολυμπιακού - "Μπλόκο" λόγω κανονισμού, δεν θέλει ο παίκτης!

Γελάνε τα τσιμέντα με αυτό το σενάριο. Διάβασε και μην ψαρώνεις...

Ολυμπιακός: Κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες μέρες πως μια από τις ομάδες που "ζαχαρώνει" τον Κώστα Τσιμίκα είναι και η Λοκομοτίβ Μόσχας. Έγινε μάλιστα λόγος πως οι Μοσχοβίτες έχουν ήδη ενημερώσει την πλευρά του ποδοσφαιριστή πως είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν μέχρι και 8 εκατ. ευρώ για την αγορά του. Πέραν του ότι η Ρωσία δεν συγκαταλέγεται στις... προτιμήσεις του Ελληνα διεθνή, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα που το εν λόγω σενάριο (δεν μπορεί να) στέκει.

Το περασμένο καλοκαίρι λοιπόν στη Ρωσία ψηφίστηκε ένας νέος κανονισμός με τον οποίο αλλάζει το καθεστώς χρησιμοποίησης ξένων ποδοσφαιριστών. Αυτή τη στιγμή, οι ρωσικές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να έχουν απεριόριστο αριθμό μη Ρώσων στο ρόστερ τους, αρκεί κάθε φορά στο γήπεδο να βρίσκονται το πολύ έξι. Αυτό από την επόμενη σεζόν αλλάζει.

Ο αριθμός των ξένων ποδοσφαιριστών που θα μπορεί μια ρωσική ομάδα να χρησιμοποιεί ανά πάσα ώρα και στιγμή σε ένα παιχνίδι αυξάνεται στους οκτώ. Το πρόβλημα είναι πως ο συγκεκριμένος αριθμός θα αποτελέσει και το όριο των διαθέσιμων ξένων που θα είναι εγγεγραμμένοι στο ρόστερ της! Το πολύ λοιπόν οκτώ ξένοι θα επιτρέπονται και όλοι θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται. 

Πρόταση που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στις ομάδες κορυφής, όπως είναι η Λοκομοτίβ, αφού έχουν στο δυναμικό τους αρκετούς αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και είναι υποχρεωμένες αφενός μέχρι το καλοκαίρι να εναρμονιστούν με το νέο καθεστώς και προφανώς στις εφεξής επιλογές τους να είναι ιδιαίτερα... εκλεκτικοί.

Για παράδειγμα, η "Λόκο" αυτή τη στιγμή έχει στις τάξεις της 13 ξένους ποδοσφαιριστές! Πώς λοιπόν θα "δεσμευτεί" με έναν ακόμη, ενόσω είναι... μαθηματικό πως θα πρέπει να "ξεφορτώσει" τουλάχιστον 5 συμβόλαια εν όψει της επόμενης σεζόν;

Χωρίς φυσικά να εξετάζουμε αν και εφόσον μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού (δεν μπορεί), αλλά -επαναλαμβάνουμε- και να καλύψει και τα "θέλω" του ίδιου του ποδοσφαιριστή, ο οποίος προφανώς και δεν θεωρεί τη Ρωσία ως τον κατάλληλο επόμενο προορισμό για την καριέρα του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έχετε δει ποτέ την Άννα Κορακάκη με μαγιό; Τεράστια πάνω προσόντα, βγαίνουν απ' έξω! (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags