Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Καθάρισε με χατ τρικ ο "φονιάς" Ελ Αραμπί - Εθισμένη στις... αυτοκτονίες η ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-17 21:56:00

Καθάρισε με χατ τρικ ο "φονιάς" Ελ Αραμπί - Εθισμένη στις... αυτοκτονίες η ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Καθάρισε με χατ τρικ ο "φονιάς" Ελ Αραμπί - Εθισμένη στις... αυτοκτονίες η ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο τελευταίο ματς της σεζόν, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 3-2 της ΑΕΚ, η οποία δεν πήρε το μάθημά της από το παιχνίδι με τον Άρη και ηττήθηκε ξανά, αν και ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 μέχρι το 69'.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έδωσε συνέχεια στην τρομερή παράδοση που έχει κόντρα στην ΑΕΚ και χάρισε τη νίκη με 3-2 στον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Το παιχνίδι διεξήχθη σε τεταμένο ατμόσφαιρα, καθώς οι οπαδοί της ΑΕΚ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την κακή σεζόν της ομάδας, γιουχάροντας τους παίκτες και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι οπαδοί γιούχαραν ακόμα στον πανηγυρισμό του Τσούμπερ μετά από γκολ που πέτυχε, κάνοντας το 1-0 στο 14'.

Ο Ελ Αραμπί ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό έπειτα από λάθος του Στάνκοβιτς στο 20', ο Γκαρσία έκανε το 2-1 για την ΑΕΚ στο 48', όμως δύο ακόμα γκολ του Ελ Αραμπί (69', 87') διαμόρφωσαν το τελικό 3-2 για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η ΑΕΚ είδε δύο γκολ της (Τσούμπερ στο 58' και Σάκχοφ στο 76') να ακυρώνονται για οφσάιντ.

Οι Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν τη σεζόν ως πρωταθλητές, με 83 βαθμούς, 27 πάνω από την 5η Ένωση (56 βαθμοί), η οποία ηττήθηκε για δεύτερο σερί παιχνίδι με ανατροπή (μετά το 3-2 από τον Άρη, που της στέρησε την έξοδο στην Ευρώπη).

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Στάνκοβιτς, με τριάδα κεντρικών αμυντικών τους Μήτογλου, Σβάρνα και Λε Ταλέκ, δεξί μπακ-χαφ τον Μισελέν και αριστερό τον Μοχαμάντι. Κριχόβιακ και Χατζασαφί ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ οι Τάνκοβιτς, Τσούμπερ και Γκαρσία συνέθεσαν την επιθετική τριάδα.

Με σχηματισμό 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς, που είχε τερματοφύλακα τον Κρίστινσον και αμυντική τετράδα τους Ανδρούτσο, Μπα, Σισέ και Κίτσο, από δεξιά προς αριστερά. Μπουχαλάκης και Κούντε έπαιξαν στον άξονα, με την τριάδα των Φορτούνη, Βαλμπουενά και Βρουσάι να πλαισιώνει τον μοναδικό προωθημένο, Ελ Αραμπί.

Το ματς

Το γεγονός ότι το ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον ώθησε τις δύο ομάδες να παίξουν επιθετικά από το ξεκίνημα και να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά σε γκολ μόλις στο 2', με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί από το ύψος της μικρής περιοχής να περνά άουτ. Η ΑΕΚ απάντησε στο 10', αλλά η κεφαλιά του Λε Ταλέκ από σέντρα του Κριχόβιακ είχε ανάλογη κατάληξη.

Στο 14' η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με πολύ ωραίο γκολ του Τσούμπερ. Η φάση ξεκίνησε από κλέψιμο του Μοχαμάντι στον Ελ Αραμπί, η μπάλα έφτασε στον Γκαρσία και από εκεί στον Τσούμπερ. Ο Ελβετός νίκησε τον Κρίστινσον με διαγώνιο συρτό σουτ εκτός περιοχής και έκανε το 1-0, με τους οπαδούς της ΑΕΚ ωστόσο να τον γιουχάρουν κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του!

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με τα σουτ Φορτούνη (16') και Βαλμπουενά (19') να περνούν άουτ. Αυτός που δεν αστόχησε ήταν ο Ελ Αραμπί, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Στάνκοβιτς (δεν κατάφερε να απομακρύνει με το ένα χέρι) έπειτα από σέντρα του Κούντε και πέτυχε το 1-1 με κεφαλιά προ κενής εστίας στο 20'.

Στο 26' ο Κρίστινσον μπλόκαρε εύκολα ένα σουτ του Μισελέν για την ΑΕΚ και στο 28' ήταν η σειρά του Στάνκοβιτς να επέμβει, με δύσκολη απόκρουση σε κεφαλιά του Ελ Αραμπί. Ο Τάνκοβιτς χάλασε δύο φάσεις με προοπτικές για την ΑΕΚ (32', 38') σουτάροντας άουτ από μακρινή απόσταση, ενώ για τον Ολυμπιακό ο Κούντε υποχρέωσε τον Στάνκοβιτς σε νέα δύσκολη επέμβαση μετά από ωραίο σουτ στο 37'.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48' ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Γκαρσία με καταπληκτικό άλμα νίκησε στον άερα τον υψηλόσωμο Σισέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 2-1.

Στο 58' ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ γκολ του Τσούμπερ, αλλά στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πολιόρκησε την εστία της ΑΕΚ. Στο 60' η κεφαλιά του Μπουχαλάκη από σέντρα του Βαλμπουενά πέρασε λίγο άουτ. Ο Γάλλος μέσος του Ολυμπιακού είχε κέφια και οι σέντρες του από τα δεξιά αποτελούσαν μεγάλη πηγή κινδύνων για την "κιτρινόμαυρη" άμυνα. Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 69', όταν ο Βαλμπουενά έβγαλε ακόμα μια εξαιρετική σέντρα, ο Κούντε πήρε την κεφαλιά και ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά. Η μπάλα στρώθηκε στον Ελ Αραμπί και αυτός ισοφάρισε σε 2-2 με σουτ προ κενής εστίας.

Στο 76' ακυρώθηκε για δεύτερη φορά γκολ της ΑΕΚ με σκόρερ τον Σάκχοφ έπειτα από λάθος του Κρίστινσον, καθώς ο VAR διαπίστωσε πως υπήρχε οφσάιντ.

Η απόλυτη ανατροπή σκηνικού συντελέστηκε στο 87', με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει για τρίτη φορά. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, αδράνεια στη άμυνα της ΑΕΚ και κεφαλιά του Σισέ, ο Μαροκινός επιθετικός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα με προβολή για το τελικό 3-2 του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Σβάρνας (77' Ρότα), Λε Ταλέκ, Μήτογλου (53' Κορνέζος), Μοχαμαντί (77' Μιτάι), Μισελέν, Χατζισαφί, Κριχόβιακ (46' Σάκχοφ), Τσούμπερ, Τάνκοβιτς, Λιβάι Γκαρσία (83' Μουστακόπουλος)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90' Καραργύρης), Κίτσος, Σισέ, Μπα, Ανδρούτσος, Κούντε, Μπουχαλάκης (79' Κανέ), Φορτούνης (46' Μασύρας), Βαλμπουενά (79' Καρβάλιο), Βρουσάι (64' Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags