Facebook Pixel ΕΛ.ΑΣ: Αυτά αναφέρει η αστυνομία για τα επεισόδια στον τελικό ΠΑΟ - ΠΑΟΚ - Όλες οι λεπτομέρειες
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-09 18:25:00

Αυτά αναφέρει η αστυνομία για τα επεισόδια στον τελικό ΠΑΟ - ΠΑΟΚ - Όλες οι λεπτομέρειες

Sportdog Team
Αυτά αναφέρει η αστυνομία για τα επεισόδια στον τελικό ΠΑΟ - ΠΑΟΚ - Όλες οι λεπτομέρειες

Από την πεντασέλιδη έκθεση της αστυνομίας για όσα συνέβησαν την 21η Μαΐου στο ΟΑΚΑ προκύπτει η ανικανότητά της να ελέγξει τους χούλιγκαν του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μετέτρεψαν σε προάστιο της Βαγδάτης το στάδιο πριν, κατά και μετά τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου.

ΕΛ.ΑΣ: Από την πεντασέλιδη έκθεση της αστυνομίας για όσα συνέβησαν την 21η Μαΐου στο ΟΑΚΑ προκύπτει η ανικανότητά της να ελέγξει τους χούλιγκαν του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μετέτρεψαν σε προάστιο της Βαγδάτης το στάδιο πριν, κατά και μετά τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου.

Στους ελέγχους που (υποτίθεται ότι) έκαναν οι 1.500 και πλέον αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν στο σχέδιο ασφάλειας βρήκαν μόλις μία σακούλα με δώδεκα καπνογόνα και δύο κροτίδες. Βάσει της έκθεσης, στο φεστιβάλ βίας που είχε διάρκεια σχεδόν έξι ώρες οι οπαδοί πέταξαν 200 φωτοβολίδες, 70 κροτίδες, 60 καπνογόνα, μία μολότοφ, ενώ οπαδός του ΠΑΟΚ έριξε 14 «δολοφονικές» φωτοβολίδες με εκτοξευτήρα (πιστόλι)! Και όλα αυτά πέρασαν μέσα στο ΟΑΚΑ κάτω από τη μύτη της αστυνομίας.

"01 α) Στις 17.30 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού επιχείρησαν να διασπάσουν τον φραγμό που είχε δημιουργηθεί μεταξύ σταδίου και κλειστού γυμναστηρίου ΟΑΚΑ. Υπήρξαν συγκρούσεις και έγινε χρήση δακρυγόνων.

β) Την ίδια ώρα φίλαθλοι του Παναθηναϊκού από την κερκίδα 7Α εκτόξευσαν φωτοβολίδες, πλαστικά καθίσματα, ξύλινα κοντάρια, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιριών.

γ) Στις 17.45 περίπου 200 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αφίχθησαν με μοτοσικλέτες, ενσωματώθηκαν με τους ήδη υπάρχοντες φιλάθλους εξωτερικά της Π-35 και επιτέθηκαν στις στατικές αστυνομικές δυνάμεις με σπρωξίματα και εν συνεχεία στις διμοιρίες με ρίψεις πλαστικών φιαλών νερού, φωτοβολίδων, κροτίδων και πετρών. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 ΓΣΝΑ. Από τις διμοιρίες έγινε χρήση δακρυγόνων.

δ) Στις 18.15 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ επιχείρησαν να εισέλθουν στο στάδιο χωρίς να γίνει ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ενώ προσπάθησαν να αποσπάσουν τα δημόσια είδη των διμοιριών, οι οποίες προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων.

ε) Στις 18.40 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού από την κερκίδα 7Α προσπάθησαν να εισέλθουν εντός της θύρας 9. Αμεσα οι διμοιρίες απώθησαν τους φιλάθλους, δεχόμενες επιθέσεις με τις ζώνες από τα παντελόνια τους, καθώς και ρίψεις φωτοβολίδων, καπνογόνων και πλαστικών καθισμάτων. Οι διμοιρίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου/λάμψης. Οι ρίψεις αντικειμένων συνεχίστηκαν μέχρι τις 20.00.

Την ίδια ώρα φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από την κερκίδα 11Β εκτόξευσαν εναντίον των διμοιριών πλήθος αντικειμένων. Ταυτόχρονα δέκα φίλαθλοι από κάθε ομάδα εισήλθαν στην τάφρο του Σταδίου μπροστά από τις θύρες 7 έως 11, προσπαθώντας να προσεγγίσουν οι μεν τους δε.

στ) Στις 19.00 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από την κερκίδα 11Β εκτόξευσαν φωτοβολίδες, πέτρες, κροτίδες, καπνογόνα, πυροσβεστήρες εναντίον διμοιρίας, ενώ προσπάθησαν να προσεγγίσουν οπαδούς του Παναθηναϊκού.

ζ) Στις 19.30 τέσσερα-πέντε διαπιστευμένα άτομα από κάθε ομάδα, που λειτουργούσαν ως ομάδες περιφρούρησης των φιλάθλων, συνεπλάκησαν μεταξύ τους εντός του ταρτάν, ενώ ταυτόχρονα εκτόξευσαν εναντίον των διμοιριών πέτρες και κροτίδες.

η) Στις 20.00 στην κερκίδα 11Β ξέσπασε φωτιά, η οποία επεκτάθηκε σε καθίσματα και κατασβήστηκε από φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Αποτέλεσμα των επεισοδίων και λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε στο Στάδιο από τη ρίψη φωτοβολίδων, καπνογόνων, κροτίδων και δακρυγόνων ήταν να καθυστερήσει η έναρξη του αγώνα για 35΄.

θ) Στις 21.10 με την επίτευξη τέρματος από τον Παναθηναϊκό άγνωστος φίλαθλος του ΠΑΟΚ από την κερκίδα 15 εκτόξευσε ένα κομμάτι μάρμαρο με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο χέρι τον σκόρερ. Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα και ζήτησε να εισέλθουν μαζί του στα αποδυτήρια των διαιτητών οι αρχηγοί των ομάδων και ένας παράγοντας από κάθε ΠΑΕ. Ενώ εισήλθαν εντός του γραφείου… (επιπλέον) παράγοντες του ΠΑΟΚ επιχείρησαν να εισέλθουν κι αυτοί μέσα, παρά τις προτροπές των αστυνομικών να αποχωρήσουν. Στη συνέχεια πέντε-έξι διαπιστευμένα άτομα του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν στο ταρτάν του γηπέδου κατευθύνθηκαν και προσέγγισαν τα αποδυτήρια των διαιτητών. Τα εν λόγω άτομα απώθησαν και απείλησαν τους αστυνομικούς και η διμοιρία έκανε χρήση δημοσίων ειδών, απομακρύνοντάς τα.

Την ίδια ώρα φίλαθλοι του ΠΑΟΚ εξήλθαν από τις κερκίδες των θυρών που είχαν καταλάβει και εκτόξευσαν εναντίον των διμοιριών πέτρες, κροτίδες, σιδερόβεργες και σχάρες φρεατίων. Οι διμοιρίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

ι) Στις 22.15 περίπου 500 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ εξήλθαν από τις κερκίδες 15, 16 και 17 και εκτόξευσαν εναντίον των διμοιριών σχάρες φρεατίων, φωτοβολίδες, μάρμαρα, πυροσβεστήρες. Στο σημείο έφτασε ειδικό όχημα καταιονισμού ύδατος που προέβη σε συνεχείς ρίψεις νερού, το οποίο δέχθηκε επιθέσεις με πέτρες. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

ια) Στις 22.55 άγνωστος αριθμός φιλάθλων του Παναθηναϊκού από την κερκίδα 7Α εκτόξευσε μία βόμβα μολότοφ στις διμοιρίες που ήταν στη θύρα 9.

ιβ) Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα και σε διάφορα διαστήματα άγνωστοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ έκαναν χρήση συνολικά 200 φωτοβολίδων, 70 κροτίδων και 60 καπνογόνων, ενώ άγνωστος φίλαθλος του ΠΑΟΚ από την κερκίδα 13 έκανε χρήση φωτοβολίδων ριπτόμενες με εκτοξευτήρα (πιστόλι) προς τις κερκίδες των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. 02 Συνελήφθησαν 17 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι. 03 Προσήχθησαν οκτώ άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα. 04

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπέστησαν φθορές: δύο αντιπυρικές στολές, τέσσερις ασπίδες, μία θήκη ασυρμάτου, έξι προσωπίδες, δύο κράνη, δύο αστυνομικοί ράβδοι, ένα ζευγάρι περικνημίδων. 05 Κατά τον έλεγχο των λεωφορείων με φιλάθλους του ΠΑΟΚ ανευρέθηκε μία νάιλον σακούλα που περιείχε: 12 καπνογόνα, 2 κροτίδες και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης", αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ

Πηγή: sfina.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags