Facebook Pixel Ουγγαρία - Ελλάδα: Ήττα... μάθημα για την Εθνική - Δοκιμές Πογέτ και "γκάφα" Πασχαλάκη στο 93’
| 2022-11-20 23:09:00

Ήττα... μάθημα για την Εθνική - Δοκιμές Πογέτ και "γκάφα" Πασχαλάκη στο 93’

Sportdog Team
Ήττα... μάθημα για την Εθνική - Δοκιμές Πογέτ και "γκάφα" Πασχαλάκη στο 93’

Η Εθνική Ελλάδος γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ουγγαρία στις καθυστερήσεις. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι ο Μπακασέτας.

Η Εθνική Ελλάδος ήταν κακή, με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να ηττηθεί με 2-1 από την Ουγγαρία με γκολ που δέχθηκε στο 93΄! Είχε ισοφαρίσει προσωρινά χάρη στο πέναλτι που έβαλε ο Τάσος Μπακασέτας στο 80΄. Οι Ούγγροι είχαν προηγηθεί στο 15΄, με το γκολ που έβαλε ο Ζάλαϊ.

Το γκολ που πλήγωσε την Εθνική Ελλάδος στο 93΄ έγινε με απευθείας χτύπημα φάουλ του Κάλμαρ και παρότι πρόκειται για αρκετά καλή εκτέλεση, θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, μιας και η μπάλα κατέληξε στην κλειστή του γωνία.

Αξίζει να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί η ισοπαλία με 2-2 ενάντια στην Μάλτα, χάρη σε γκολ του Φούντα προς το τέλος του αγώνα.

Τα επόμενα δύο ματς της Εθνικής Ελλάδος θα είναι για τα προκριματικά του Euro 2024 στις 24 Μαρτίου και στις 16 Ιουνίου του 2023 ενάντια σε Γιβραλτάρ και Ιρλανδία, εκτός και εντός έδρας αντίστοιχα.

Όσον αφορά το αποψινό ματς με την Ουγγαρία ο Πογέτ επέλεξε να κάνει ορισμένες αλλαγές σε σχέση με την Μάλτα, ωστόσο το αξιοσημείωτο ήταν πως έπαιξαν για δύο σερί ματς ως βασικοί οι Ιωαννίδης και Πασχαλάκης!  Από εκεί και πέρα επανήλθε στην Γαλανόλευκη ο Ρέτσος παίζοντας για πρώτη φορά μετά το 2018. Προς το τέλος του αγώνα δόθηκε η ευκαιρία και στον Γιάννη Παπανικολάου να αγωνιστεί με το εθνόσημο.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε κάπως νωχελικά για τις δύο ομάδες, ωστόσο οι Ούγγροι πατούσαν φανερά καλύτερα στα πρώτα λεπτά και είχαν περισσότερη διάθεση για παραγωγικό ποδόσφαιρο. Η Γαλανόλευκη στάθηκε αρκετά άτυχη, μιας και έδειχνε διάθεση από το 6΄ και μετά, ωστόσο οι Ούγγροι βρήκαν δίχτυα στο 15΄.

Το 1-0 έγινε μετά από τρομερή συνεργασία, με τους Ζάλαϊ και Στάιλς να κάνουν αλλάζουν την μπάλα και τον πρώτο να ανοίγει το σκορ με ωραίο πλασέ. Η πρώτη φάση της χώρας μας έγινε στο 19΄ με τον Τάσο Μπακασέτα να κάνει σουτ από πλάγια θέση, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Πάντως, οι Ούγγροι έγιναν ξανά απειλητικοί στο 27΄, με τον Τζούτζακ με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει την μπάλα. Η Ουγγαρία έχασε νέα ευκαίρια στο 39΄ για το 2-0 με τον Τζούτζακ να σεντράρει και τον Ζάλαϊ να μην καταφέρνει να νικήσει τον Πασχαλάκη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Τζούτζακ στο 48΄ να δοκιμάζει ξανά τον Πασχαλάκη, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα. Η Ελλάδα έβγαλε αντίδραση στην αμέσως επόμενη φάση με τον Μπακασέτα να δίνει πάσα στον Μασούρα, το σουτ του οποίου πέρασε ξυστά από την εστία των Ούγγρων. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά και το μόνο... άξιο αναφοράς μέχρι το 70΄ ήταν μια μικρή ένταση μεταξύ Μπακασέτα και του Ζάλαϊ. 

Παρότι η Εθνική μας είχε βγει μπροστά για το γκολ της ισοφάρισης, μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε από τους Ούγγρους στο 73΄, με τον Άνταμ να πιάνει ένα τρομερό σουτ, ωστόσο ο Πασχαλάκης ήταν ξανά σε ετοιμότητα, σε μια καλή εμφάνιση.Η προσπάθεια της Εθνικής μας δικαιώθηκε στο 80΄, μιας και ο Μπακασέτας κέρδισε πέναλτι από τον Στάιλς, το οποίο οριστικοποιήθηκε βάση VAR, η χρήση του οποίου έγινε κανονικά, αν και επρόκειτο για φιλικό. Ο άσος της Τραμπζονσπόρ δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και ισοφάρισε σε 1-1, αφήνοντας και περισσότερα από 10΄ για την ολική ανατροπή.

Παρόλα αυτά, οι Ούγγροι αποδείχθηκαν εφτάψυχοι και στο 94΄ έκαναν το 2-1 χάρη σε απευθείας φάουλ του Κάλμαρ, που έστειλε την Εθνική μας στο... καναβάτσο και την ανάγκασε μια ανώδυνη ήττα, μιας και πρόκειται για φιλικό.

Οι ενδεκάδες του αγώνα

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Πασχαλάκης - Ρότα, Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης – Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης – Μασούρας, Μπακασέτας, Μάνταλος – Ιωαννίδης.

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Ντιμπούζ - Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Ζάλαϊ - Φιόλα, Νάγκι, Στάιλς, Κέρκεζ - Τζούτζακ, Σομποσλάι - Ζάλαϊ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags