Facebook Pixel Μουντιάλ 2022: Έκπληξη μεγατόνων από Σαουδική Αραβία - Σόκαρε με ανατροπή τον Μέσι - Και τώρα... τρέχει η Αργεντινή!
| 2022-11-22 15:00:00

Έκπληξη μεγατόνων από Σ. Αραβία - Σόκαρε με ανατροπή τον Μέσι - Και τώρα... τρέχει η Αργεντινή (Vid)

του Δημήτρη Σκούφου
Έκπληξη μεγατόνων από Σ. Αραβία - Σόκαρε με ανατροπή τον Μέσι - Και τώρα... τρέχει η Αργεντινή (Vid)

Τεράστια "βόμβα" στο Μουντιάλ του Κατάρ, αφού η Σαουδική Αραβία "ξέρανε" με ανατροπή (1-2) την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι!

Μουντιάλ 2022: Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σε Παγκόσμια Κύπελλα πραγματοποίησε η Σαουδική Αραβία, η οποία νίκησε 2-1 με ανατροπή την Αργεντινή και της έβαλε δύσκολα εν όψει της συνέχειας του ομίλου. 

Η "αλμπισελέστε" ξεκίνησε ιδανικά το ματς, ανοίγοντας το σκορ με εύστοχο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι στο 10', είδε το VAR να της ακυρώνει δύο γκολ για οφσάιντ και τελικά γνώρισε σοκαριστική ήττα, καθώς οι Σαουδάραβες γύρισαν τούμπα το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ των Αλ Σεχρί (48') και Αλ Ντασουαρί (53').

Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Με 4-3-3 παρέταξε την Αργεντινή ο Λιονέλ Σκαλόνι, επιλέγοντας τον Μαρτίνες κάτω από τα δοκάρια και τους Μολίνα, Οταμέντι, Ρομέρο, Ταλιαφίκο ως τετράδα άμυνας μπροστά του. Ντε Πολ, Παρέδες και Πάπου Γκόμες ξεκίνησαν σαν τριάδα στην μεσαία γραμμή, με τους Ντι Μαρία και Μέσι πίσω από τον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Από την άλλη, ο Ρενάρ επέλεξε το 4-2-3-1 για την Σαουδική Αραβία, με Αλ Οβάις τερματοφύλακα και τους Αμπντουλχαμίντ, Ταμπακτί, Αλ Μπολεαχί και Αλ Σαμράνι αμυντική τετράδα. Κανό και Αλ Μαλκί ξεκίνησαν στα χαφ, ο Αλ Φαράζ λίγο πιο μπροστά τους, ο Αλ Νταουσάρι σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, ο Αλ Σεχρί αριστερό και ο Αλ Μπουραϊκάν ως πιο προωθημένος.

Το ματς

Δυνατά στην αναμέτρηση μπήκε η Αργεντινή και από νωρίς κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μέσι στο 10', παράβαση που υπέδειξε ο διαιτητής και με την εξέταση του VAR, σε ανατροπή του Παρέδες από τον Αμπντουλαϊχί. Στο 22' ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε και πάλι δίχτυα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 27' και το γκολ του Λαουτάρο ακυρώθηκε, καθώς ο επιθετικός της Ίντερ ήταν εκτεθειμένος. Μάλιστα, ο ίδιος σκόραρε και στο 35', αλλά και πάλι είδε το γκολ του να μην μετράει για οφσάιντ!

Αξίζε να σημειωθεί ότι με το γκολ που πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι, έγινε ο πρώτος Αργεντινός που σκοράρει σε τέσσερα διαφορετικά Μουντιάλ (2006, 2014, 2018 και 2022), ξεπερνώντας τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, που είχαν σκοράρει σε τρία.

Αυτό που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο δεν το περίμενε κανείς! Η Σαουδική Αραβία... ξέρανε την Αργεντινή ισοφαρίζοντας στο 48' με τον Αλ Σεχρί στην πρώτη τελική της στο ματς, ενώ επιφύλασσε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη στη συνέχεια. Στο 53' ο Αλ Ντασουαρί έπιασε ένα φανταστικό σουτ μέσα από την περιοχή, ανατρέποντας το σκορ και δίνοντας προβάδισμα στους Σαουδάραβες, βάζοντας... ζόρια στην ομάδα του Σκαλόνι.

Σταδιακά η Αργεντινή προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ, παίρνοντας ξανά τα ηνία του αγώνα και χάνοντας σημαντική ευκαιρία στο 63' με κοντινό σουτ του Παρέδες. Με τη Σαουδική Αραβία να αμύνεται μαζικά, προσπαθώντας να διαφυλάξει το προβάδισμά της, στο 72' ο Αλ Οβάις μπλόκαρε διαγώνιο σουτ του Ντι Μαρία, ενώ στο 80' ο Μέσι εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πολύ καλή θέση, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Αργεντινή έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης, με τον Αλ Οβάις να μπλοκάρει κοντινή κεφαλιά του Άλβαρεζ στις καθυστερήσεις, όπου είχαμε και τον σοβαρό τραυματισμό του Αλ Σαχράνι μετά από σύγκρουση με τον τερματοφύλακα της Σαουδικής Αραβίας, κάτι που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το ματς, το οποίο έληξε με τους Άραβες να φτάνουν σε μια τεράστια και ιστορική νίκη, απέναντι στην Αργεντινή, που πλέον... τρέχει για την πρόκρισή της από τον όμιλο με Μεξικό και Πολωνία.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αργεντινή (Σκαλόνι, 4-3-3): Μαρτίνεζ - Μολίνα, Ρομέρο (59' Λισάντρο Μαρτίνες), Οταμέντι, Ταλιαφίκο (71' Ακούνια) - Ντε Πολ, Παρέδες (59' Φερντάντες), Πάπου Γκόμες (59' Άλβαρεζ) - Ντι Μαρία, Μέσι, Λαουτάρο

Στον πάγκο έμειναν οι: Αρμάνι, Ρούγι, Αλμάδα, Κορέα, Ντιμπάλα, Φόιτ, ΜακΆλιστερ, Μοντιέλ, Παλάσιος, Πετσέλα, Ροντρίγκες

Σαουδική Αραβία (Ρενάρ, 4-2-3-1): Αλ-Οβαΐς – Αμπντουλχαμίντ, Ταμπακτί, Αλ Μπολεαχί, Αλ Σαχράνι (90'+9' Αλ Μπρεΐκ) – Κανό, Αλ Μαλκί – Αλ Σεχρί (78' Αλ Γκανάμ), Αλ Φάραζ (45'+4' Αλ Αμπέντ, 88' Αλ Αμρί), Αλ Νταουσάρι – Αλ Μπουραϊκάν (89' Ασιρί)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αλ Ρουμπαϊέ. Αλ Ακιντί, Αλ Νταουσάρι, Αλ Χασάν, Αλ Νατζέι, Αλ Ομπούντ, Μπαχεμπρί, Μαντού, Οταΐφ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags