Facebook Pixel «Ξέραναν» Δανία και... Τυνησία οι Αυστραλοί - Πήραν ιστορική πρόκριση (vid)
| 2022-11-30 18:33:00

«Ξέραναν» Δανία και... Τυνησία οι Αυστραλοί - Πήραν ιστορική πρόκριση (vid)

«Ξέραναν» Δανία και... Τυνησία οι Αυστραλοί - Πήραν ιστορική πρόκριση (vid)

Αγνώριστη η Δανία, με την Αυστραλία να την κερδίζει και να παίρνει ιστορική πρόκριση! Τελευταίοι οι Δανοί στον όμιλο!

Η Εθνική Αυστραλίας κέρδισε με 1-0 την Εθνική Δανίας, χάρη σε γκολ του Λέκι στο 60΄ και πήρε μια ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ με την Δανία να τερματίζει τελευταία στον όμιλο της. Γενικότερα, η ομάδα των Έρικσεν και Σμάιχελ έκανε ένα κάκιστο ματς, μιας και ήταν αρκετά αγχωμένη, με αποτέλεσμα να γνωρίζει τον αποκλεισμό σε ένα ματς που ήθελε μόνο τη νίκη και κατάφερε να... απειλήσει ελάχιστα.

Μάλιστα, το θρίλερ ήταν τόσο μεγάλο που... στο άλλο ματς οι Τυνήσιοι κοιτούσαν τα κινητά τους για να δουν πως θα λήξει το Δανία - Αυστραλία.

Το γκολ του Μάθιου Λέκι στην αντεπίθεση ήταν αρκετό για τα "καγκουρό", που τελικά τερμάτισαν στη 2η θέση, πίσω από τη Γαλλία. Αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουν το νικητή του 3ου ομίλου (Πολωνία, Αργεντινή ή Σαουδική Αραβία) το προσεχές Σάββατο.

Το ματς

Οι Δανοί μπήκαν με σκοπό να ασκήσουν πίεση με το... καλημέρα, στους Αυστραλούς, μιας και ήθελαν μόνο τη νίκη. Μάλιστα, είχαν τον έλεγχο στο ματς, ωστόσο δεν έχασαν κάποια μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα 15΄.

Στο 19΄ ο Μέλε έκανε γύρισμα, με τον Ράιαν να χάνει τον έλεγχο της μπάλας, ωστόσο ο Σούταρ ήταν εκεί για να διώξει. Οι Αυστραλοί απάντησαν στο 22΄, με την κεφαλιά του ΜακΓκρι να μην μπορεί να κερδίσει τον Σμάιχελ. Οι Αυστραλοί γενικότερα΄ηταν καλά κλεισμένοι στο αμυντικό κομμάτι και ο Έρικσεν δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά στο πρώτο μέρος του ματς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Μπα και Μπάκους να μπαίνουν, με την κάθε ομάδα να κάνει από μια αλλαγή, την ώρα που οι Δανοί έμοιαζαν αρκετά αγχωμένοι και μπλοκαρισμένοι. Το κλείσιμο των Αυστραλών στα δικά τους καρέ όχι απλά δεν τους κόστισε, αλλά μάλιστα στο 60΄ κατάφεραν και έκαναν και το 1-0. Σε εκείνο το σημείο έβγαλαν τρομερή αντεπίθεση, με τον Λέκι να αδειάζει τον Μέλει και νίκησε και τον Σμάιχελ βάζοντας ένα ιστορικό για τον ίδιο γκολ. 

 

Το γκολ των Αυστραλών αντί να... κινητοποιήσει τους Δανούς, αύξησε την πίεση των Αυστραλών, με τους Δανούς να είναι κάκιστοι στο δεύτερο μέρος.

 

Στο 71΄ ο Ντόλμπεργκ κέρδισε πέναλτι, ωστόσο ο βοηθός σήκωσε την σημαία για να δώσει οφσάιντ, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί η φάση ως μη γενόμενη.

Από το 80΄ και έπειτα οι  Δανοί έψαξαν τις ψηλές μπαλιές, αφού μέχρι τότε δεν μπορούσαν να απειλήσουν με άλλους τρόπους. Ούτε με αυτόν τα κατάφεραν και ένα σουτ του Αλεξάντερ Μπαχ ήταν η πρώτη και τελευταία καλή στιγμή τους στο 2ο μέρος, όμως πολύ αργά για να τους δώσει ρυθμό.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους κι η Αυστραλία προκρίθηκε σε νοκ άουτ για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 2006, αφήνοντας εκτός ένα από τα φαβορί του ομίλου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (89' Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46' Μπάκους), Ντιουκ (82' Μακλάρεν), Μακγκρί (74' Ράιτ)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Ρ. Κρίστενσεν (46' Μπαχ), Άντερσεν, Α. Κρίστενσεν, Μάλε (70' Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Γένσεν (59' Ντάμσγκααρντ), Σκοβ Όλσεν (70' Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59' Ντόλμπεργκ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags