Facebook Pixel Τυνησία - Γαλλία: Σπουδαία Τυνησία νίκησε την Γαλλία, αλλά η Αυστραλία της άρπαξε την πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-11-30 19:01:00

Σπουδαία Τυνησία νίκησε την Γαλλία, αλλά η Αυστραλία της άρπαξε την πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Σπουδαία Τυνησία νίκησε την Γαλλία, αλλά η Αυστραλία της άρπαξε την πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ένα γκολ του Καζρί οι Αφρικανοί επιβλήθηκαν των "τρικολόρ" με 1-0, όμως δεν κατάφεραν να προκριθούν στα νοκ άουτ, καθώς η Αυστραλία νίκησε στο άλλο ματς την Δανία και πήρε αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Μουντιάλ 2022: Ύστερα από ένα ματς-θρίλερ η Τυνησία κατάφερε να υποτάξει την Γαλλία των πολλών αλλαγών στην βασική ενδεκάδα της, με σκορ 1-0, αλλά να μην πάρει την πρόκριση στους "16", αφού η Αυστραλία έκανε το καθήκον της στο άλλο παιχνίδι, επικρατώντας με 1-0 της Δανίας.

Οι Αφρικανοί πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου και έφτασαν στο νικητήριο γκολ με τον Καζρί στο 58', ενώ οι "τρικολόρ" είδαν να τους ακυρώνεται τέρμα του Γκριεζμάν στο 98' για οφσάιντ, το οποίο πανηγυρίστηκε σαν πρόκριση από τους Τυνήσιους οπαδούς, παρότι η χώρα τους είχε αποκλειστεί από την επόμενη φάση, καθώς το ματς της Αυστραλίας είχε ολοκληρωθεί λίγα λεπτά πιο πριν.

Πώς παρατάχθηκαν

Με πολλές αλλαγές παρέταξε την Γαλλία ο Ντιντιέ Ντεσάν, βάζοντας στην ενδεκάδα τους Μανταντά - Ντισασί, Βαράν, Κονατέ, Καμβινγκά - Τσουαμενί, Φοφανά - Γκεντουζί, Βερετού, Κομάν - Μουανί.

Από την άλλη μεριά, η Τυνησία, που έψαχνε μόνο νίκη ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Nτάμεν - Γκαντρί, Μεριά, Ταϊμπί - Κεσχρίντα, Μααλουί, Σχιρί, Λαϊντουνί- Σλιμάνε, Μπεν Ρομντανί, Καζρί.

Το ματς

Πολύ δυνατά μπήκαν στην αναμέτρηση οι Τυνήσιοι και μόλις στο 8' αιφνιδίασαν την άμυνα των Γάλλων, σκοράροντας με τον Γκαντρί, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, καθώς ο διεθνής άσος ήταν εκτεθειμένος την ώρα που σκόραρε ύστερα από εκτέλεση φάουλ. Η αφρικανική ομάδα είχε κλείσει στα καρέ της την Γαλλία, η οποία προσπαθούσε να βρει την "χημεία" της με τόσες αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά την άμυνα των Αφρικανών στο 25' με τον Κομάν, ο οποίος όμως δεν έπιασε καλό σουτ από την γωνία που ήταν.

Η Τυνησία συνέχισε να έχει την μεγαλύτερη πρωτοβουλία στο ματς και είχε ακόμα μία καλή φάση με σουτ του Καζρί, που απομάκρυνε στο 35' ο Μανταντά. Στο 52' ο Λαϊντουνί έκλεψε την μπάλα στην περιοχή της Γαλλίας, έπιασε το σουτ, όμως έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Λίγα λεπτά μετά από αυτή τη φάση και συγκεκριμένα στο 58' η πίεση των Τυνήσιων έπιασε τόπο, αφού μετά από κλέψιμο στην μεσαία γραμμή, ο Καζρί πήρε τη μπάλα, με σπουδαία ατομική ενέργεια έφτασε έξω από την μεγάλη περιοχή και με φοβερό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Αυτό το γκολ μπορεί να μην επηρέαζε την πρωτιά της Γαλλίας, αλλά θορύβησε κάπως τον Ντεσάν, ο οποίος έριξε στο ματς τους Εμπαπέ, Ραμπιό, Σαλιμπά, Ντεμπελέ και Γκριεζμάν για να φτάσει στην ισοφάριση. Ντεμπελέ, Ραμπιό και Εμπαπέ ήταν αυτοί που απείλησαν στο 82', στο 85' και στο 89', για μια Γαλλία που είχε ανέβει στον αγωνιστικό χώρο και έψαχνε διακαώς το γκολ για να περάσει αήττητη στην επόμενη φάση. Στο 98' μάλιστα ο Γκριεζμάν σκόραρε με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, όμως μετά από εξέταση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τους Τυνήσιους φιλάθλους να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη, παρότι τελικά δεν συνοδεύτηκε από την πολυπόθητη πρόκριση.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Νταμέν, Μεριά, Γκαντρί, Ταλμπί, Κεσχρίντα, Σκίρι, Λαϊντουνί, Μααλούλ, Σλιμάνε (83' Αμπντί), Ρομντάν (74' Σαλαλί), Καζρί (60' Τζεμπάλι)

ΓΑΛΛΙΑ: Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63' Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79' Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73' Γκριεζμάν), Βερτού (63' Ραμπιό), Κομάν (63' Εμπαπέ), Μουανί

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags