Facebook Pixel Ολλανδία - ΗΠΑ: Κυνική Ολλανδία υπέταξε τις ΗΠΑ και περιμένει στους "8" τον Μέσι και την παρέα του! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-12-03 18:53:00

Κυνική Ολλανδία υπέταξε τις ΗΠΑ και περιμένει στους "8" τον Μέσι και την παρέα του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Κυνική Ολλανδία υπέταξε τις ΗΠΑ και περιμένει στους "8" τον Μέσι και την παρέα του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στους "8" του Μουντιάλ του Κατάρ η Ολλανδία, πέρασε δίκαια το εμπόδιο της "ΗΠΑ" με το τελικό 3-1 και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Αργεντινή - Αυστραλία.

Ολλανδία - ΗΠΑ: Η Ολλανδία μετά το 10ο λεπτό ήλεγξε πλήρως το ματς με τις ΗΠΑ, βρήκε δύο καρμπόν γκολ με δημιουργό τον MVP Ντάμφρις και σκόρερ τους Ντεπάι (10') - Μπλιντ (45+1') από το πρώτο κιόλας μέρος, πανηγυρίζοντας με 3-1 τη μεγάλη πρόκριση στους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ! Ο Ντάμφρις διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό σκορ, περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Αργεντινή - Αυστραλία οι Οράνιε.

Το ματς

Με καλό ρυθμό και τους Αμερικανούς να μπαίνουν καλύτερα, ξεκίνησε η νοκ άουτ "μάχη" των ΗΠΑ με την Ολλανδία για τους "16" του Μουντιάλ. Μάλιστα οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν μόλις στο 2ο λεπτό ο Πούλισικ βρέθηκε μόνος στο τετ-α-τετ απέναντι στον Νόπερτ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει για το 0-1!

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Ολλανδοί βρήκαν εκείνοι πρώτοι το γκολ. Συγκεκριμένα στο 10' έπειτα από ωραία ανάπτυξη της ομάδας του Φαν Χάαλ ο Ντάμφρις πάσαρε στο ύψος του πέναλτι, με τον Ντεπάι να βρίσκεται εκεί και να πλασάρει ιδανικά με το δεξί για το 1-0! Ό,τι δεν έκανε πριν ο Πούλισικ, δηλαδή, το έκανε 8 λεπτά μετά ο Ντεπάι.

Στο 18' η Ολλανδία είχε νέα καλή αντεπίθεση, με τους παίκτες του Φαν Χάαλ να αλλάζουν μεταξύ τους 20(!) πάσες αλλά το τελείωμα του Μπλιντ ήταν κακό και μοιραία, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Το προβάδισμα της Ολλανδίας ήταν αφορμή για να πάρει και τον έλεγχο του αγώνα, αναγκάζοντας ουσιαστικά τους Αμερικανούς σε πιο παθητικό ρόλο. Βέβαια οι ΗΠΑ είχαν ακόμα μία σημαντική στιγμή στο 43', με τον Νόπερτ να λέει "όχι" σε δυνατό σουτ Γουέα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, σε μία φάση καρμπόν με το 1-0 ο Ντάμφρις σέρβιρε και πάλι, με τον Μπλιντ αυτή τη φορά να εκτελεί από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας με δεξί πλασέ για το 2-0 των Ολλανδών στο ημίχρονο!

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι ΗΠΑ έχασαν τεράστια ευκαιρία για να μειώσουν σε 2-1, με τον Ριμ πιο συγκεκριμένα να μην μπορεί να στείλει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα (σχεδόν από τη μικρή περιοχή), αφού ο Χάκπο έδιωξε πάνω στη γραμμή! Το παιχνίδι είχε ανοίξει, καθώς οι Αμερικανοί ήταν διατεθειμένοι να πάρουν επιθετικά ρίσκα.

Στο 61' οι Ολλανδοί άγγιξαν το 3-0, όταν το φοβερό σουτ του Ντεπάι έξω από την περιοχή το έδιωξε σε κόρνερ με εξίσου τρομερή απόκρουση ο Τέρνερ! Από στημένες φάσεις η Ολλανδία έβρισκε τελικές, όπως συνέβη στο 70' με την κεφαλιά του Άκε, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ντεπάι άγγιξε το 3-0, αλλά την εκτέλεσή του με το κεφάλι σταμάτησε σωτήρια για τους Αμερικανούς ο Τέρνερ.

Στο 76ο λεπτό οι ΗΠΑ μπήκαν στη διεκδίκηση της πρόκρισης, όταν ο Πούλισικ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ράιτ βρήκε... κατά λάθος την μπάλα, η οποία πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα των Ολλανδών για το 2-1! Η υπόθεση πρόκριση "κλείδωσε" ωστόσο στο 81', αφού ο MVP Ντάμφρις με κεφαλιά από σέντρα του Μπλιντ διαμόρφωσε το τελικό 3-1!

Οι ενδεκάδες

Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε (90+3' Ντε Λιχτ), Ντάμφρις, Μπλιντ, Ντε Ρουν (46' Μπέρχβαϊν), Φρ. Ντε Γιονγκ, Κλάασεν (46' Κουπμάινερς), Χάκπο (90+3' Βέρχοστ), Ντεπάι (82' Σίμονς).

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπερχάλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (75' Γέντλιν), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον (90+2' Μόρις), Μούσα, Άνταμς, ΜακΚένι (67' Ράιτ), Φερέιρα (46' Ρένια), Πούλισικ, Γουέα (67' Άαρονσον).

 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags