Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός: Διπλό τίτλου στα Γιάννενα ο ΠΑΟ - Buzzer beater πέναλτι του Σπόραρ στις καθυστερήσεις για το +4!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-15 22:26:00

Διπλό τίτλου στα Γιάννενα ο ΠΑΟ - Buzzer beater πέναλτι του Σπόραρ στις καθυστερήσεις για το +4!

Του Χρήστου Δημόπουλου
Διπλό τίτλου στα Γιάννενα ο ΠΑΟ - Buzzer beater πέναλτι του Σπόραρ στις καθυστερήσεις για το +4!

Τεράστιο διπλό του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα, με το τελικό 1-0 επί του ΠΑΣ να διαμορφώνεται στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από πέναλτι του Σπόραρ!

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός: Αυτό θα πει καρδιά πρωταθλητή! Τεράστιο διπλό του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα, με το τελικό 1-0 επί του ΠΑΣ να διαμορφώνεται στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από πέναλτι του Σπόραρ (σ.σ. το κέρδισε ο Κουρμπέλης)! Παραμένει το Πράσινο +4 από την ΑΕΚ και το +7 από τον Ολυμπιακό.

Το ματς

Πολύ δυνατά μπήκε στους άδειους (λόγω τιμωρίας) Ζωσιμάδες ο Παναθηναϊκός, που βρήκε τελική έπειτα από μόλις 27 δευτερόλεπτα μ' ένα άστοχο σουτ συγκεκριμένα του Χουάνκαρ. Στο 3' μάλιστα οι Πράσινοι άγγιξαν και το 0-1, όταν το πλασέ του Βέρμπιτς από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο Τσιντώτας, ενώ στο 4ο λεπτό ξανά ο Σλοβένος δέχθηκε νέο, ακόμα πιο εντυπωσιακό "στοπ" από τον Έλληνα τερματοφύλακα!

Από το δεκάλεπτο και μετά ο ΠΑΣ προσπάθησε να κρατήσει κάπως περισσότερο την μπάλα, με την πρωτοβουλία πάντως να παραμένει καθαρά στην πλευρά του Τριφυλλιού. Στο 22' ήρθε η τρίτη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στον αγώνα, όταν το δυνατό σουτ του Μπερνάρ από μακριά πέρασε για λίγο άουτ. Οι Πράσινοι φόρτωναν κυρίως τη δεξιά πλευρά τους και από εκεί, με πιο δραστήριο παίκτη τους τον Βαγιαννίδη, είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους Γιαννιώτες.

Ο Βαγιαννίδης όπως προαναφέραμε έκανε εκπληκτικό ματς, έχοντας στο 29' ένα απίθανο σλάλομ και σουτ από δεξιά, το οποίο έδιωξε ξανά σε κόρνερ ο Τσιντώτας. Ο Παναθηναϊκός απειλούσε συνεχώς, πράγμα που έκανε και στο 31' στο πλασέ του Χουάνκαρ με το κακό του δεξί πόδι. Παρά τη συντριπτική της υπεροχή, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν βρήκε το πολυπόθητο γκολ στα πρώτα 45 λεπτά, με το 0-0 να συνιστά το σκορ της ανάπαυλας.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός καλείτο να είναι το ίδιο καλός, αλλά να βρει πλέον και το γκολ που θα "ξεκλείδωνε" το διπλό. Μόλις στο 51' μάλιστα το Τριφύλλι είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, αλλά το δυνατό τελείωμα του Ιωαννίδη μέσα από την περιοχή σταμάτησε και πάλι πάνω στον εξαιρετικό Τσιντώτα!

Όσο η ώρα περνούσε φαινόταν και πιο έντονα το άγχος των Πράσινων για το τρίποντο. Κάτι, που αποτυπωνόταν και στις κινήσεις των παικτών του Γιοβάνοβιτς. Όταν πέρασε ο Σπόραρ στο χορτάρι αντί του Βέρμπιτς, ο Σέρβος τεχνικός άλλαξε το σχηματισμό της ομάδας του σε 4-4-2, με τον Σλοβένο επιθετικό να παίζει μαζί με τον Ιωαννίδη πια στην κορυφή. Παράλληλα, ο Μπερνάρ μετατοπίστηκε αντίστοιχα στο αριστερό άκρο, με τον Παλάσιος να παραμένει κανονικά δεξιά.

Στο 61' ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε για πρώτη φορά, με την κεφαλιά του Τσίνο έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μορέιρα να περνά πάνω από την εστία του Μπρινιόλι. Στο 66' χάθηκε η φάση -ενδεχομένως- της χρονιάς, όταν ο Σένκεφελντ πήρε την πάσα από τον Μπρινιόλι στη μικρή περιοχή, όμως ο Ολλανδός γλίστρησε, με αποτέλεσμα να κλέψει ο Μπαλάν και φάτσα με το τέρμα να σημαδέψει το αριστερό κάθετο δοκάρι!​

Στο 79' ήρθε η σειρά του Παναθηναϊκού να απειλήσει, με την κεφαλιά του Κουρμπέλη από το κόρνερ του Μπερνάρ να περνά λίγο έξω. Στο 87' ο Μπερνάρ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ ακριβώς στη γραμμή της περιοχής, η μπάλα ωστόσο κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα. 

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουρμπέλης κέρδισε πέναλτι από τον Μορέιρα. Ο διαιτητής αρχικά δεν υπέδειξε την παράβαση, αλλά με τη χρήση VAR και onfield review έδειξε τα 11 βήματα. Εκεί έστησε την μπάλα ο Σπόραρ, ο οποίος ευστόχησε για το τελικό 1-0 στους Ζωσιμάδες!

Οι ενδεκάδες

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (77' Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα, Παμλίδης (87' Τζίμας), Μπάλαν.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (74' Πούχατς), Ρούμπεν (74' Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (58' Σπόραρ), Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags