Facebook Pixel Ιταλία: Νέο επεισόδιο ρατσιστικής και λεχτικής βίας! Απαράδεκτη επίθεση σε Νιγηριανή σε ιταλικό γήπεδο
| 2023-01-18 12:55:00

Νέο επεισόδιο ρατσιστικής και λεχτικής βίας! Απαράδεκτη επίθεση σε Νιγηριανή σε ιταλικό γήπεδο (VID)

Sportdog Team
Νέο επεισόδιο ρατσιστικής και λεχτικής βίας! Απαράδεκτη επίθεση σε Νιγηριανή σε ιταλικό γήπεδο (VID)

"Ζώο, κτήνος! Πόσο σκούρα είσαι..." εκστόμισε ζευγάρι σε Νιγηριανή παίκτρια. Σκηνές παραφροσύνης. «Έχουμε τρελαθεί και ξεφύγει τελείως» η απάντηση της αποσβολωμένης προέδρου της Βιτσέντζα, Έρικα Μαράν.

Έπρεπε να είναι ένα ήρεμο Κυριακάτικο μεσημέρι ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αλλά το Βιτσέντζα- Γιεζίνα, παιχνίδι για την 3η κατηγορία του γυναικείου πρωταθλήματος  κατέληξε στα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων για εντελώς έξω γηπεδικούς παράγοντες που τίποτα δεν έχουν να κάνουν με τις αυτονόητες αρχές του αθλητισμού.

Στόχος, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, αμφότεροι οπαδοί της Γιεζίνα, η άμοιρη επιθετικός της Βιτσέντζα, Ραφιάτ Φολακέμι Σουλέ, ύστερα από ένα φάουλ που της στοίχησε την απευθείας κόκκινη κάρτα. 

Παίρνοντας τον δρόμο προς τα αποδυτήρια η 22χρονη Νιγηριανή, πρώτη σκόρερ το ’15 και το ’16 στην Νιγηριανή Premier άκουσε τα πρωτοφανή περί «ζώου, κτήνους ή το πόσο σκούρα ήταν», από τους αμόρφωτος, ο Θεός να τους κάνει «φιλάθλους».

Η πρόεδρος Έρικα Μαράν ξεκαθάρισε πως θα κινηθεί προσωπικά, νομικά εναντίον τους. Η ανδρική ομάδα εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό και όλη της την αλληλεγγύη προς τη νεαρή παίκτρια που «φοράει με υπερηφάνεια τα χρώματά μας». Ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Φραντσέσκο Ρόκκο υπογράμμισε πως οι υπεύθυνοι, πριν ακόμη κυνηγηθούν από τη δικαιοσύνη, θα’ πρεπε να ξανά πάνε σχολείο και να εκπαιδευτούν, από την αρχή για το τι σημαίνει ρατσισμός.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags