Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Έφτιαξε τον νέο ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Βρήκε... Πέλκα-Πρίγιοβιτς - "Παίκτης 20 εκατ. ο Κωνσταντέλιας"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-27 23:56:00

Έφτιαξε τον νέο ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Βρήκε... Πέλκα-Πρίγιοβιτς - "Παίκτης 20 εκατ. ο Κωνσταντέλιας"!

Οι Μιχείες
Έφτιαξε τον νέο ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Βρήκε... Πέλκα-Πρίγιοβιτς - "Παίκτης 20 εκατ. ο Κωνσταντέλιας"!

Οι Αρτέτα, Γκουαρδιόλα, Κλοπ και Σπαλέτι έμαθαν ήδη για τον μικρό! Πώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε για ακόμα μία φορά να χτίσει βήμα-βήμα μία εξαιρετική ομάδα, πώς ο... Κωνσταντέλιας "μεταμόρφωσε" τον Ολιβέιρα και η τιμή του νεαρού άσου που ήδη έχει εκτοξευτεί.

Ο "Ευαγγελιστής" ασχολείται με τον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ, του "στρατηγού" Ραζβάν Λουτσέσκου που ξέρει να κτίζει ομάδες, που θα παίζουν σταθερα κοντά στο ταβάνι τους αλλά και να φτιάχνει υπεραξίες στους παίκτες του. Γράφει για τον  Κωνσταντέλια που η φήμη του έχει φτάσει πλέον μέχρι τα... μάτια και τα αυτιά κορυφαίων Ευρωπαίων κόουτς και αναλύει το μυστικό του Ολιβέιρα. Μπόνους το δίδυμο Νέλσον - "Ντέλια" που αναβιώνει εκείνο των Πρίγιοβιτς - Πέλκα!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ/1: σε κάθε ματς, σε κάθε ντέρμπι επιβεβαιώνει πως είναι ο παίκτης που άλλαξε την εικόνα, την δυναμική, την αύρα του ΠΑΟΚ αλλά κάνει καλύτερους και συμπαίκτες του (Νέλσον Ολιβέϊρα). Σε κάθε ματς, σε κάθε ντέρμπι επιβεβαιώνει πως δουλεύοντας με τον Λουτσέσκου εμφανίστηκε στην...  μεγάλη σκηνή πιο ολοκληρώμένος κι από όσο περίμενε ο πιο φανατικός θαυμαστής του, όσον αφορά στο physical παιχνίδι (press kai repress, την αντοχή στην ταχύτητα) και στην τακτική του εκπαίδευση. Γιατί οι επαφές του, η τεχνική του, η φαντασία του, το πως περνούσε τους αντιπάλους του, γενικότερα το ποδοσφαιρικό του πακέτο ήταν από πιτσιρικάς ...επιπέδου τοπ ταλέντου Μασία. Αυτή την στιγμή είναι ο Έλληνας παίκτης με την μεγαλύτερη προοπτική/δυναμική/ταλέντο, που σε συνδυασμό με την ηλικία και την ανεμελιά του, το πως χαίρεται το παιχνίδι, την φήμη που έχει βγάλει διεθνώς και έχει φτάσει (ενημερωτικά) μέχρι τα...αυτιά και τα μάτια προπονητών όπως ο Αρτέτα, ο Πέπ, ο Κλοπ, ο Σπαλέτι μπορούν να τον κάνουν στο προσεχές μέλλον "παίκτη των 20 εκατομμυρίων" (σύμφωνα τουλάχιστον με την πιάτσα agents)!!

ΚΩΣΝΤΑΝΤΕΛΙΑΣ/2: είναι αλήθεια πως απο τότε που έγινε βασικός στον ΠΑΟΚ παίζει όλα τα παιχνίδια στα... κόκκινα. Έτσι πάει και στις προπονήσεις, δουλεύοντας επίσης στο...φουλ. Είναι ένα στοίχημα για τον ίδιο αλλά και τον Λουτσέσκου με το επιτελείο του, να έχει διάρκεια και να σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Ο χαρακτήρας του "Ντέλια", λένε στην Τούμπα, είναι σύμμαχος σε αυτό, όπως και η εντατική δουλειά που συνεχίζει και ρίχνει. Ο "μικρός" δεν βλέπει κανέναν ούτε στις προπονήσεις, ούτε στους αγώνες και δυναμώνει συνέχεια. Κάποιοι λένε πως πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο στις τελικές του (γίνεται αυτό) ενώ κάποιοι άλλοι ανησυχούν πως επειδή πάει στο 100%  χωρίς  κατανομή δυνάμεων, μπορεί ξαφνικά να κάνει "κοιλιά" (έχουν...γνώση οι φύλακες). Προς το παρόν χαίρονται όλοι να βλέπουν έναν Έλληνα μεσοεπιθετικό που έχει το ένας εναντιον ενός, που οδηγεί μαεστρικά την μπάλα, που μπορεί να βγαίνει στους χώρους, να κινείται ανάμεσα στις γραμμές, να βγαίνει απο πίσω, να περνάει κάθετες, να δίνει πλάτος και να προκαλει μεγάλες ανακατωσούρες. Χαίρεται και ο Πογέτ που θα τον έχει σύντομα στην Εθνικής Ελλάδας...

ΟΛΙΒΕΙΡΑ: σε ένα ακόμη ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό φαινόταν... τανκ! Εχει ξεπεράσει πλήρως τον σοβαρό τραυματισμό του, έχει βρει ρυθμό, τρεξίματα, ψυχολογία και... γκολ. Καμία σχέση με τον απογοητευτικό Ολιβέϊρα στο ξεκίνημα της σεζόν, τότε που ο Πορτογάλος δεχόταν σκληρή κριτική και μαζί του ο Λουτσέσκου που τον στήριξε, επιμένοντας πως αυτός θα είναι ο Νο 1 στην ιεραρχία των επιθετικών, χωρίς ο Ρουμάνος να ζητήσει μεταγραφή άλλου "φουνταριστού". Ο κόουτς Ραζβάν τώρα "εισπράττει" απο τον Νέλσον αλλά το "μυστικό" στην μεταμόρφωσή του Ολιβέϊρα είναι (και) ο Κωνσταντέλιας! Ο "μικρός" τον έχει βοηθήσει κι απελευθερώσει αφού παίρνει πάντα το πρώτο σπρίντ, θα πάει/κυνηγήσει/τζαρτζαρει τους αντίπαλους αμυντικούς και την πρώτη πάσα. Έτσι ο Ολιβέϊρα που ήταν πιο αργός για να κάνει αυτό, μένει απο πίσω και κάνει πολλές φορές το "δεκάρι". 

ΟΛΙΒΕΙΡΑ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ: πέρα από το παραπάνω είναι και το πως συνδυάζονται/βρίσκονται οι δυο τους. Σχεδόν τέλεια!  Όπως έλεγε χαρακτηριστικά κι άνθρωπος που είναι δίπλα στον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Ρουμάνος κόουτς με τους Ολιβέϊρα - Κωνσταντέλια στον νέο ΠΑΟΚ κτίζει/ αναβιώνει το δίδυμο των Πρίγιοβιτς - Πέλκα στην προηγούμενη μεγάλη ομάδα που είχε φτιάξει!

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ/1: για την Ελλάδα φροντίζει να αποδεικνύει κάθε σεζόν πως είναι πολύ καλός προπονητής. Έχει ξεκάθαρο πλάνο, με σαφή (ούτε μπερδεμένο, ούτε περίπλοκο) ποδοσφαιρικό στυλ και έτσι φτιάχνει ομάδες/γκρουπ με αρχές, που τους μαθαίνει να παίζουν σωστά. Οι παίκτες του μαθαίνουν να έχουν ρόλους, τους δίνει ρόλους. Τώρα πόσο καλά τα πάνε σε αυτούς και πόσο καλά θα πάνε οι ομάδες του εξαρτώνται απο εκεί και πέρα απο την (ατομική) ποιότητα των παικτών που δίνεις στον Ρουμάνο για να δουλέψει. Για αυτό στα ντέρμπι οι ομάδες του συνήθως τα καταφέρνουν αλλά μπορεί να χάσουν βαθμούς σε θεωρητικά  εύκολα ματς, παρότι βάσει εικόνας δεν δικαιολογείται (πχ με ΟΦΗ και Ατρόμητο).

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ:  θα δουλέψει και με έμπειρους και με πιτσιρικάδες και όπως αποδεικνύει την φετινή σεζόν μπορεί να "δουλέψει" και μεγάλα πρότζεκτ, τυπου "Ντέλια", Κοτάρσκι, Κουλιεράκη και Σία. Δημιουργώντας υπεραξίες παικτών στις ομάδες του!  Επίσης πολύ σημαντικό. Στην τελική ξέρεις  πως με τον Λουτσέσκου κόουτς ακόμη κι αν κολλήσει/στραβώσει το αρχικό του πλάνο, μπορεί να του πάρει λίγο παραπάνω αλλά  θα βρει λύσεις και οι ομάδες τους θα παίζουν σταθερά κοντά στο ταβάνι τους. Κάνοντας έτσι και μεγάλα σερί. Αυτός είναι ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελειώνει από Γουέστερν Γιουνάιτεντ ο Πρίγιοβιτς - Στα χέρια του ήδη προτάσεις - Ανοικτό για Ελλάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags