Facebook Pixel Μάντσεστερ Σίτι: Οικονομικό σκάνδαλο της Σίτι: Το... μυστικό συμβόλαιο σε γνωστό προπονητή "καίει" τους Πολίτες!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-07 16:06:00

Οικονομικό σκάνδαλο της Σίτι: Το... μυστικό συμβόλαιο σε γνωστό προπονητή "καίει" τους Πολίτες!

Sportdog Team
Οικονομικό σκάνδαλο της Σίτι: Το... μυστικό συμβόλαιο σε γνωστό προπονητή "καίει" τους Πολίτες!

Το εν λόγω «μυστικό» συμβόλαιο, είναι ένα από τα έγγραφα που έχουν θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τους «πολίτες», καθώς η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου, κατηγορείται ευθέως από την Premier League, για παράβαση περισσοτέρων από 100 (!) οικονομικών κανονισμών της διοργανώτριας Αρχής.

Μάντσεστερ Σίτι: Οι διοικούντες την Σίτι, κατηγορούνται για συγκάλυψη ορισμένων εσόδων, προκειμένου να παραμείνουν εντός ορίων του οικονομικού «ευ αγωνίζεσθαι. Και ανάμεσα σε αυτά τα ελαχιστοποιημένα έξοδα είναι και το περίφημο «μυστικό» συμβόλαιο του Ιταλού προπονητή. Στο πλαίσιο των «Football Leaks», η γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel», αποκάλυψε ότι ο πρώην προπονητής της αγγλικής ομάδας (2009-2013), λάμβανε μυστικές πληρωμές μέσω πλασματικής σύμβασης εργασίας ως σύμβουλος του συλλόγου «Al Jazeera». Πράγματι, ο Μαντσίνι είχε ετήσιο βασικό μισθό 1,6 εκατ. ευρώ «καθαρά», αλλά αυτό το «μυστικό» συμβόλαιο, του απέφερε επιπλέον 1,9 εκατ. ευρώ, σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, οι «Times», αποκάλυψαν ότι τα email που δημοσιεύθηκαν από το «Der Spiegel», φέρεται να αποδεικνύουν ότι η εταιρεία του Μαντσίνι «Italy International Services (IIS)», έστελνε τριμηνιαία τιμολόγια στην Μάντσεστερ Σίτι. Στη συνέχεια, ο αγγλικός σύλλογος, έστελνε τα χρήματα στο «Abu Dhabi United Group (ADUG)», έναν όμιλο με επικεφαλής τον Σεϊχ Μανσούρ, τον ιδιοκτήτη της Σίτι. Και ακολούθως, η ADUG μεταβίβαζε αυτά τα χρήματα στην «Al Jazira», που πλήρωνε τον Ιταλό προπονητή.

Από αυτήν την διαρροή εγγράφων, προέκυψε επίσης και άλλα ποσά, ως μπόνους, για τον Ιταλό προπονητή, όπως 4,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατάκτηση της Premier League και 3,3 εκατομμύρια ευρώ για το Champions League, ενώ στην συμφωνία, υπήρχαν ποσά για οκτώ πτήσεις, σε ετήσια βάση, μεταξύ Μάντσεστερ και Ιταλίας για αυτόν και την οικογένειά του, 8.400 ευρώ μηνιαίως για έξοδα διαμονής και έξι εισιτήρια για κάθε εντός έδρας αγώνα. 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags